Το YouTube άλλαξε το λογότυπό του για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια

Το YouTube άλλαξε το λογότυπό του για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια Facebook Twitter
0

Το YouTube αναμφίβολα έχει εξελιχθεί ραγδαία από τότε που εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2005, δημοσιεύοντας τότε ένα βίντεο για τις προβοσκίδες των ελεφάντων. Σήμερα η δημοφιλής πλατφόρμα αποκάλυψε το νέο της λογότυπο, αλλάζοντας το παλιό για πρώτη φορά μετά από 12 ολόκληρα χρόνια.

Στο παλιό λογότυπο η λέξη «Tube», ένας slang όρος για την τηλεόραση που πλέον έχει σχεδόν εκλείψει, ήταν γραμμένη σε κόκκινο φόντο. Τώρα, το κόκκινο «μεταφέρθηκε» μπροστά από ολόκληρη την λέξη YouTube. Η αλλαγή έγινε και για να λειτουργεί η εφαρμογή καλύτερα στα κινητά τηλέφωνα.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του YouTube, το νέο λογότυπο θα εμφανιστεί αρχικά σε κινητά και desktop και στη συνέχεια σε όλες τις υπόλοιπες εφαρμογές και υπηρεσίες. Μετά τον επανασχεδιασμό, σε περίπτωση που κάποιος χώρος είναι περιορισμένος ή ένα smartphone «γεμάτο», το εικονίδιο θα καταλαμβάνει λιγότερο χώρο και θα είναι πιο προσβάσιμο. 

Για την ιστορία στο βίντεο «Me at the Zoo», το πρώτο που ανέβηκε ποτέ στην πλατφόρμα τον Απρίλιο του 2005, εμφανίζονταν ο συνιδρυτής της Jawed Karim σε έναν ζωολογικό κήπο να συζητά για τους ελέφαντες και τις «πραγματικά πολύ, πολύ, πολύ μακριές προβοσκίδες τους». Μέχρι το καλοκαίρι του 2006, το YouTube μετρούσε περίπου 100 εκατ. views τον μήνα και τελικά εξαγοράστηκε από την Google.

 
Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θοδωρής Παπαγγελής: «Εδώ και 20 αιώνες συναντάμε τη ρευστότητα του φύλου»

Άκου την επιστήμη / Θοδωρής Παπαγγελής: «Εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια συναντάμε τη ρευστότητα του φύλου»

Πώς μπορεί ένα έργο δύο χιλιάδων ετών να μιλά τη γλώσσα του σήμερα; Ο Θεόδωρος Παπαγγελής, διακεκριμένος φιλόλογος και ακαδημαϊκός, που δημοσίευσε πρόσφατα μια νέα μετάφραση των «Μεταμορφώσεων» του Οβιδίου, μιλά στον Γιάννη Πανταζόπουλο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Πιο πειστική κι από τον άνθρωπο: Η τεχνητή νοημοσύνη κερδίζει στα debates – αλλάζει τους όρους στην πολιτική πειθώ

Τech & Science / Πιο πειστική κι από τον άνθρωπο: Η τεχνητή νοημοσύνη κερδίζει στα debates – αλλάζει τους όρους στην πολιτική πειθώ

Μελέτη δείχνει ότι τα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα όπως το ChatGPT-4 μπορούν να επηρεάζουν πιο αποτελεσματικά από τους ανθρώπους – Κίνδυνοι για εκλογές, παραπληροφόρηση και στοχευμένη χειραγώγηση
LIFO NEWSROOM