WiFi και 5G στο μετρό της Αθήνας – Πότε θα υλοποιηθεί το έργο

WiFi και 5G στο μετρό της Αθήνας – Πότε θα υλοποιηθεί το έργο Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

WiFi και 5G θα είναι στη διάθεση των επιβατών του μετρό της Αθήνας σε λίγα χρόνια, καθώς γίνονται βήματα για να κλείσει το «κενό» στην επικοινωνία κατά την ώρα της παραμονής εντός του μέσου μεταφοράς. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Οικονομικού Ταχυδρόμου, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης έχει ήδη κινήσει τις διαδικασίες και έως το τέλος του 2022 θα έχει εγκατασταθεί δημόσια προσβάσιμο WiFi στους σταθμούς και των τριών γραμμών μετρό της πρωτεύουσας.

Η ανάπτυξη του δικτύου έχει ενταχθεί στο έργο «WiFi4GR – Ανάπτυξη δημοσίων σημείων ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο», μέσω του οποίου θα αναπτυχθούν 2.500 WiFi hotspots σε όλη την Ελλάδα.

Κάλυψη των «τυφλών» σημείων

Ένα δύσκολο τεστ έχει αποδειχθεί η κάλυψη των «τυφλών» σημείων του υπόγειου δικτύου του μετρό, κυρίως εντός τούνελ και σηράγγων, με κεραίες κινητής τηλεφωνίας. Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα του απρόσκοπτου σερφαρίσματος σε όσους έχουν δεδομένα στα κινητά τους. 

Η ΣΤΑΣΥ έχει προχωρήσει σε συμφωνία με την Cosmote και την εταιρεία διαχείρισης παθητικών υποδομών κινητής Vantage Towers, ώστε να εγκατασταθεί ο απαραίτητος εξοπλισμός για την κάλυψη δικτύου 4G/5G.

Επειδή τα έργα μπορεί να γίνουν μόνο τις ώρες που το μετρό δεν λειτουργεί, εκτιμάται ότι θα χρειαστούν 2,5 χρόνια για την ολοκλήρωση. 

Πρώτος στόχος είναι η πιλοτική εφαρμογή από τον Νοέμβριο σε πέντε σταθμούς του μετρό και τις μεταξύ τους σήραγγες, ξεκινώντας από το Ελληνικό.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θοδωρής Παπαγγελής: «Εδώ και 20 αιώνες συναντάμε τη ρευστότητα του φύλου»

Άκου την επιστήμη / Θοδωρής Παπαγγελής: «Εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια συναντάμε τη ρευστότητα του φύλου»

Πώς μπορεί ένα έργο δύο χιλιάδων ετών να μιλά τη γλώσσα του σήμερα; Ο Θεόδωρος Παπαγγελής, διακεκριμένος φιλόλογος και ακαδημαϊκός, που δημοσίευσε πρόσφατα μια νέα μετάφραση των «Μεταμορφώσεων» του Οβιδίου, μιλά στον Γιάννη Πανταζόπουλο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Πιο πειστική κι από τον άνθρωπο: Η τεχνητή νοημοσύνη κερδίζει στα debates – αλλάζει τους όρους στην πολιτική πειθώ

Τech & Science / Πιο πειστική κι από τον άνθρωπο: Η τεχνητή νοημοσύνη κερδίζει στα debates – αλλάζει τους όρους στην πολιτική πειθώ

Μελέτη δείχνει ότι τα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα όπως το ChatGPT-4 μπορούν να επηρεάζουν πιο αποτελεσματικά από τους ανθρώπους – Κίνδυνοι για εκλογές, παραπληροφόρηση και στοχευμένη χειραγώγηση
LIFO NEWSROOM
Τα chatbots τεχνητής νοημοσύνης δίνουν μάχη με την ανθρώπινη μνήμη

Τech & Science / Τα chatbots τεχνητής νοημοσύνης δίνουν μάχη με την ανθρώπινη μνήμη

OpenAI, Google, Meta και Microsoft επενδύουν σε chatbots που θυμούνται όλο και περισσότερα για τους χρήστες τους, ενισχύοντας την εμπειρία αλλά και τα ερωτήματα για την ιδιωτικότητα και την εκμετάλλευση των δεδομένων
LIFO NEWSROOM
Το κουνούπι τίγρης μπορεί να μετατρέψει τον δάγκειο πυρετό και τη νόσο Τσικουνγκούνια σε ενδημικές ασθένειες στην Ευρώπη

Τech & Science / Ευρώπη: Το κουνούπι τίγρης ενδέχεται να μετατρέψει τον δάγκειο πυρετό και τη νόσο τσικουνγκούνια σε ενδημικές ασθένειες

Το κουνούπι τίγρης μετακινείται όλο και πιο βόρεια στην Ευρώπη καθώς η παγκόσμια θερμοκρασία αυξάνεται λόγω της ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής
LIFO NEWSROOM