Το θηριώδες Apple Park από ψηλά με drone - To όραμα του Steve Jobs ολοκληρώνεται

Το θηριώδες Apple Park από ψηλά με drone - To όραμα του Steve Jobs ολοκληρώνεται Facebook Twitter
0

Στην τελική ευθεία πριν την λειτουργία του νέου «αρχηγείου» της, το οποίο θυμίζει λίγο διαστημόπλοιο, βρίσκεται η Apple. Και τα πλάνα από drone από το «Apple Park» από ψηλά, το πρωτοποριακό συγκρότημα κτιρίων στην Σίλικον Βάλεϊ που θα φιλοξενήσει τα κεντρικά γραφεία της εταιρίας, είναι τουλάχιστον εντυπωσιακά. 

Τα νέα αυτά γραφεία αποτελούν ένα μεγαλόπνοο όραμα του Steve Jobs, ο οποίος πρωτοανέφερε την ιδέα της καινούριας έδρας της Apple στο Δημοτικό Συμβούλιο της εταιρίας στα μέσα του 2011. Για να τιμήσει τη μνήμη του Jobs, η Apple θα δώσει το όνομά του στο αμφιθέατρο του Apple Park, το οποίο θα ονομαστεί Steve Jobs Theater. Θα ανοίξει αργότερα μέσα στη χρονιά και θα έχει χωρητικότητα 1.000 θέσεων, ενώ θα βρίσκεται σε ένα από τα υψηλότερα σημεία του Park με θέα στο πράσινο αλλά και το κεντρικό κτίριο.

Αν και η αρχική πρόταση του Jobs αφορούσε σε έναν χώρο που θα μπορούσε να φιλοξενήσει έως και 6.000 υπαλλήλους, υπολογίζεται ότι το κτίριο θα χωράει τελικά περισσότερα από 14.000 άτομα. Εκτός από τα εργαστήρια και τα γραφεία, μέσα στο τεράστιο «δαχτυλίδι» θα υπάρχουν πλήθος εστιατορίων, γυμναστηρίων, ένα τετραώροφο πάρκινγκ και ένα μεγάλο αμφιθέατρο για την παρουσίαση των νέων προϊόντων.

Το Apple Park αντί για άσφαλτο και τσιμέντο θα περιβάλλεται από γρασίδι και 9.000 ανθεκτικά στην ξηρασία δέντρα, ενώ θα τροφοδοτείται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με ηλιακούς συλλέκτες στην οροφή. Επίσης, θα χρησιμοποιεί φυσικό εξαερισμό οπότε δεν θα υπάρχει ανάγκη για ψύξη ή θέρμανση 9 μήνες τον χρόνο. 

Το έργο, που φέρεται να κόστισε περισσότερα από 5 δισ. δολάρια, ανέλαβαν το Βρετανικό Αρχιτεκτονικό Γραφείο Foster + Partners σε συνεργασία με το γραφείο Πολιτικών Μηχανικών Kier & Wright. Οι κατασκευαστικές εργασίες έχουν ολοκληρωθεί και το συγκρότημα αναμένεται να υποδεχθεί τους πρώτους υπαλλήλους της εταιρείας τον Απρίλιο.

Δείτε το βίντεο: 

 
Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σαμ Άλτμαν: Η αδελφή του ισχυρίζεται εδώ και χρόνια ότι την κακοποιούσε σεξουαλικά

Τech & Science / Σαμ Άλτμαν: Η αδελφή του ισχυρίζεται εδώ και χρόνια ότι την κακοποιούσε σεξουαλικά

Το παράξενο οικογενειακό υπόβαθρο, η σιωπή των Μέσων, η προσπάθεια να περιγραφεί η Άνι Άλτμαν ως συναισθηματικά ασταθής και μία δημοσιογράφος που δεν πείθεται από το αφήγημα της «ιδιοφυΐας της Τεχνητής Νοημοσύνης»
NEWSROOM
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ Del Harvey: Η γυναίκα που γνώριζε πολλά για το Twitter μιλά για πρώτη φορά

Τech & Science / Del Harvey: Η γυναίκα που γνώριζε πολλά για το Twitter μιλά για πρώτη φορά

Η πρώην επικεφαλής του Τμήματος Εμπιστοσύνης και Ασφάλειας του Twitter, επί 13 χρόνια σε αυτή τη θέση, είδε, άκουσε και διαχειρίστηκε σχεδόν τα πάντα, μέχρι τη μέρα που ο Ίλον Μασκ αποφάσισε ότι δεν υπάρχει ανάγκη για διασταύρωση, ασφάλεια και αυστηρές πολιτικές στην πλατφόρμα. Σήμερα, σε μία σπάνια συνέντευξή της μιλά για όσα συνέβησαν τότε, για τη ζημιά που προκάλεσε ο Τραμπ στα κοινωνικά δίκτυα και τους λόγους που την οδήγησαν στην έξοδο
NEWSROOM