Τα Ρομπότ τρώνε (ακόμα) τα μούτρα τους

Τα Ρομπότ τρώνε (ακόμα) τα μούτρα τους Facebook Twitter
Τα ρομπότ βρίσκονται ακόμα στη 'φάση της μαριονέττας' λένε οι ειδικοί
0

Το τελευταίο διάστημα έχει ανοίξει ένας έντονος διάλογος για το ζοφερό ή μή μέλλον που επιφυλάσσει στην ανθρωπότητα η αλματώδης ανάπτυξη της ρομποτικής και της τεχνητής νοημοσύνης.

Το ότι η ρομποτική, πάντως, αποτελεί έναν από τους hot τομείς της τεχνολογίας, αποδεικνύεται από το γεγονός ότι η υπηρεσία καινοτομίας του Αμερικανικού Στρατού DARPA διοργάνωσε την προηγούμενη εβδομάδα διεθνή διαγωνισμό ρομποτικής με έπαθλο 2 εκ. δολάρια.

Η θεματική του διαγωνισμού ήταν ρομπότ σε ζώνη καταστροφής και τα συμμετέχοντα ανθρωπόμορφα, έπρεπε να οδηγήσουν μόνα τους, να περιδιαβούν χαλάσματα, να φυρίσουν διακόπτες, να ανέβουν σκάλες, να ανοίξουν πόρτες και να ασφαλίσουν βαλβίδες, σε ένα σκηνικό προσομοίωσης του Πυρηνικού Σταθμού της Φουκουσίμα.

Το παρακάτω βίντεο περιέχει μια συλλογή με τις πιο αστείες - εξαιτίας της ανθρωπόμορφης όψης τους- αντιδράσεις ρομπότ που κομπλάρουν κατά τη διάρκεια των δοκιμασιών:

Το βίντεο είναι ενδεικτικό του ότι τα ρομπότ βρίσκονται ακόμα στη "φάση της μαριονέττας", όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά και γνώστες του χώρου, η οποία όμως, μπορεί να εξελιχθεί ταχύτατα και να περάσει στη 'φάση της επανάστασης'.

Τελικά, το έπαθλο ανάμεσα σε 23 συμμετοχές, κέρδισε η νοτιοκορεατική ομάδα Keist, με το ρομπότ DRC-Hubo που ολοκλήρωσε με επιτυχία όλες τις δοκιμασίες σε διάστημα 44 λεπτών. Δείτε τη συμμετοχή των νοτιοκορεατών σε γρήγορη κίνηση: 

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ψάρια στη Σελήνη: Το φιλόδοξο σχέδιο της Γαλλίας για διαστημική ιχθυοκαλλιέργεια

Τech & Science / Ψάρια στη Σελήνη: Το σχέδιο της Γαλλίας για διαστημικές ιχθυοκαλλιέργειες

Το γαλλικό πρόγραμμα Lunar Hatch ετοιμάζεται να στείλει λαβράκια στο διάστημα, ανοίγοντας τον δρόμο για βιώσιμη τροφή σε αποστολές στη Σελήνη και τον Άρη – αλλά και σε απομονωμένες περιοχές της Γης
LIFO NEWSROOM
Ο δορυφόρος που θα «ζυγίσει» τα 1,5 τρισεκατομμύρια δέντρα του πλανήτη

Τech & Science / Ο δορυφόρος που θα «ζυγίσει» τα 1,5 τρισεκατομμύρια δέντρα του πλανήτη

Η σημασία της αποστολής είναι τεράστια, καθώς μέχρι σήμερα η εκτίμηση του αποθηκευμένου άνθρακα βασιζόταν σε μεμονωμένες μετρήσεις δέντρων και υπολογισμούς με σημαντικό περιθώριο σφάλματος
LIFO NEWSROOM
Τι μας δείχνουν τα πρώτα ίχνη ζωής εκτός της Γης;

Διάστημα / Βρέθηκαν όντως ίχνη εξωγήινης ζωής;

Τι ανακάλυψε ακριβώς το τηλεσκόπιο James Webb; Θα υπάρξει σύντομα κατοικήσιμος πλανήτης; Πόσο κοντά είμαστε στην κατάκτηση του Διαστήματος; Ο αστρονόμος και καθηγητής Φυσικής του Διαστήματος Ξενοφών Μουσάς εξηγεί τι σηματοδοτεί η ανακάλυψη του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ