Ρωσία: Πρόστιμο στη Google επειδή δεν διέγραψε απαγορευμένο περιεχόμενο

Ρωσία: Πρόστιμο στη Google επειδή δεν διέγραψε απαγορευμένο περιεχόμενο Facebook Twitter
EPA/Φωτογραφία Αρχείου
0

Δικαστήριο της Μόσχας επέβαλε πρόστιμο στην Google ύψους 14 εκατ. ρούβλια, δηλαδή 190.398 δολάρια για παραβίαση των ρωσικών κανόνων σχετικά με απαγορευμένο περιεχόμενο.

Η Ρωσία επιβάλλει τακτικά πρόστιμα σε κολοσσούς των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για την αποτυχία τους να αφαιρούν απαγορευμένο περιεχόμενο και επιδιώκει να υποχρεώσει ξένες εταιρείες τεχνολογίας να ανοίξουν γραφεία στη χώρα.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Ταγκάνσκι της Μόσχας ανακοίνωσε ότι επιβλήθηκαν πέντε διοικητικά πρόστιμα ύψους 4 εκατ. ρούβλια: 1,5 εκατ. ρούβλια, 5 εκατ. ρούβλια, 1,5 εκατ. ρούβλια και 2 εκατ. ρούβλια αντίστοιχα, στην Google.

Εκπρόσωπος της Google επιβεβαίωσε τα δύο πρώτα πρόστιμα, αλλά δεν έδωσε κανένα επιπλέον σχόλιο.

Η Ρωσία επέβαλε στην Google μια σειρά από μικρά πρόστιμα τον περασμένο χρόνο, για λόγους, που κυμαίνονται από τη μη διαγραφή περιεχομένου, που η Μόσχα θεωρεί παράνομο, έως την αποτυχία εντοπισμού δεδομένων των χρηστών.

Η Google υπόκειται επίσης σε δικαστική απόφαση της Μόσχας που την υποχρεώνει να ξεμπλοκάρει τον λογαριασμό YouTube του Tsargrad TV, ενός χριστιανικού ορθοδόξου καναλιού που ανήκει στον Konstantin Malofeev.

Ο Malofeev υπόκειται σε οικονομικές κυρώσεις των ΗΠΑ και της ΕΕ. Η ακρόαση της έφεσης έχει προγραμματιστεί για τις 20 Σεπτεμβρίου.

Το Tsargrad TV δήλωσε τη Δευτέρα ότι εγκατέλειψε τις συνομιλίες με την Google, η οποία κατέχει το YouTube, και κατηγόρησε την αμερικανική εταιρεία ότι καθυστερεί τις διαπραγματεύσεις.

Με πληροφορίες του Reuters

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καναδάς: Οι φετινές φωτιές απελευθέρωσαν περισσότερα αέρια θερμοκηπίου από τις περισσότερες χώρες

Περιβάλλον / Καναδάς: Οι φετινές φωτιές απελευθέρωσαν περισσότερα αέρια θερμοκηπίου από τις περισσότερες χώρες

Με 647 μεγατόνους, ο άνθρακας που απελευθερώθηκε στις φωτιές του περασμένου έτους ξεπέρασε εκείνους των επτά από τις 10 χώρες με τις μεγαλύτερες εκπομπές άνθρακα το 2022
LIFO NEWSROOM
Βακτήρια βοηθούν στην εξαγωγή σπάνιων μετάλλων από παλιές μπαταρίες, δίνοντας ώθηση στην πράσινη τεχνολογία

Τech & Science / Βακτήρια βοηθούν στην εξαγωγή σπάνιων μετάλλων από παλιές μπαταρίες, δίνοντας ώθηση στην πράσινη τεχνολογία

Στο επόμενο στάδιο, θα εξεταστεί αν αυτά τα μέταλλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή νέων μπαταριών ή συσκευών, συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξη μιας κυκλικής οικονομίας
LIFO NEWSROOM
Είμαστε αστρόσκονη: Από τι αποτελούνται το σύμπαν κι ο άνθρωπος;

Άκου την επιστήμη / Είμαστε αστρόσκονη: Από τι αποτελούνται το σύμπαν κι ο άνθρωπος;

Πόσο κοντά είμαστε στην κατάκτηση του Διαστήματος; Η Γη πότε θα πάψει να υπάρχει; Μπορεί ο Τιτάνας να είναι ένας δυνάμει βιώσιμος κόσμος στο ηλιακό μας σύστημα; Ο αστροφυσικός Στράτος Θεοδοσίου εξηγεί στον Γιάννη Πανταζόπουλο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ