ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Ρωσία: Πρόστιμο στη Google επειδή δεν διέγραψε απαγορευμένο περιεχόμενο

Ρωσία: Πρόστιμο στη Google επειδή δεν διέγραψε απαγορευμένο περιεχόμενο Facebook Twitter
EPA/Φωτογραφία Αρχείου
0

Δικαστήριο της Μόσχας επέβαλε πρόστιμο στην Google ύψους 14 εκατ. ρούβλια, δηλαδή 190.398 δολάρια για παραβίαση των ρωσικών κανόνων σχετικά με απαγορευμένο περιεχόμενο.

Η Ρωσία επιβάλλει τακτικά πρόστιμα σε κολοσσούς των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για την αποτυχία τους να αφαιρούν απαγορευμένο περιεχόμενο και επιδιώκει να υποχρεώσει ξένες εταιρείες τεχνολογίας να ανοίξουν γραφεία στη χώρα.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Ταγκάνσκι της Μόσχας ανακοίνωσε ότι επιβλήθηκαν πέντε διοικητικά πρόστιμα ύψους 4 εκατ. ρούβλια: 1,5 εκατ. ρούβλια, 5 εκατ. ρούβλια, 1,5 εκατ. ρούβλια και 2 εκατ. ρούβλια αντίστοιχα, στην Google.

Εκπρόσωπος της Google επιβεβαίωσε τα δύο πρώτα πρόστιμα, αλλά δεν έδωσε κανένα επιπλέον σχόλιο.

Η Ρωσία επέβαλε στην Google μια σειρά από μικρά πρόστιμα τον περασμένο χρόνο, για λόγους, που κυμαίνονται από τη μη διαγραφή περιεχομένου, που η Μόσχα θεωρεί παράνομο, έως την αποτυχία εντοπισμού δεδομένων των χρηστών.

Η Google υπόκειται επίσης σε δικαστική απόφαση της Μόσχας που την υποχρεώνει να ξεμπλοκάρει τον λογαριασμό YouTube του Tsargrad TV, ενός χριστιανικού ορθοδόξου καναλιού που ανήκει στον Konstantin Malofeev.

Ο Malofeev υπόκειται σε οικονομικές κυρώσεις των ΗΠΑ και της ΕΕ. Η ακρόαση της έφεσης έχει προγραμματιστεί για τις 20 Σεπτεμβρίου.

Το Tsargrad TV δήλωσε τη Δευτέρα ότι εγκατέλειψε τις συνομιλίες με την Google, η οποία κατέχει το YouTube, και κατηγόρησε την αμερικανική εταιρεία ότι καθυστερεί τις διαπραγματεύσεις.

Με πληροφορίες του Reuters

Τech & Science
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα είδος αλεπούς ισως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου», λένε αρχαιολόγοι

Τech & Science / Ένα είδος αλεπούς ίσως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου» πριν από τον σκύλο, λένε αρχαιολόγοι

Η ανάλυση σκελετικών υπολειμμάτων ηλικίας 1.500 ετών στην Παταγονία υποδηλώνει ότι το Dusicyon avus ήταν «ένας πολύτιμος σύντροφος για τις ομάδες κυνηγών-τροφοσυλλεκτών»
NEWSROOM