Ρομπότ σε ρόλο μαέστρου διηύθυνε ορχήστρα στη Νότια Κορέα

Ρομπότ διευθύνει ορχήστρα στη Νότια Κορέα Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Ένα ρομπότ ανέλαβε το ρόλο του διευθυντή ορχήστρας και εντυπωσίασε το κοινό στη Νότια Κορέα.

Το ρομπότ έκανε το ντεμπούτο του ως μαέστρος ορχήστρας μπροστά σε πλήθος κόσμου στη Σεούλ. Το ρομπότ με την ονομασία «EveR 6», ύψους 1,8 μέτρων, καθοδήγησε περισσότερους από 60 μουσικούς που έπαιζαν παραδοσιακά όργανα.

«Ήρθα εδώ ανησυχώντας για το αν αυτό το ρομπότ θα μπορούσε να τα καταφέρει χωρίς κανένα πρόβλημα», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) ο Κιμ Τζι-μιν, ένας 19χρονος φοιτητής με ειδίκευση στη μουσική. «Αλλά διαπίστωσα πως βρισκόταν σε μεγάλη αρμονία με τους μουσικούς. Ένιωσα ότι ήταν ένας εντελώς νέος κόσμος για μένα», δήλωσε.

Το ρομπότ καταχειροκροτήθηκε όταν εμφανίστηκε για πρώτη φορά κάτω από τη σκηνή με έναν ανελκυστήρα και στράφηκε προς το κοινό, υποκλινόμενο σε χαιρετισμό. Καθ' όλη τη διάρκεια της παράστασης, τα ηλεκτρονικά μάτια του ρομπότ κοίταζαν ασάλευτα τους μουσικούς, και κουνούσε μόνο το κεφάλι του στο ρυθμό της μουσικής.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ψάρια στη Σελήνη: Το φιλόδοξο σχέδιο της Γαλλίας για διαστημική ιχθυοκαλλιέργεια

Τech & Science / Ψάρια στη Σελήνη: Το σχέδιο της Γαλλίας για διαστημικές ιχθυοκαλλιέργειες

Το γαλλικό πρόγραμμα Lunar Hatch ετοιμάζεται να στείλει λαβράκια στο διάστημα, ανοίγοντας τον δρόμο για βιώσιμη τροφή σε αποστολές στη Σελήνη και τον Άρη – αλλά και σε απομονωμένες περιοχές της Γης
LIFO NEWSROOM
Ο δορυφόρος που θα «ζυγίσει» τα 1,5 τρισεκατομμύρια δέντρα του πλανήτη

Τech & Science / Ο δορυφόρος που θα «ζυγίσει» τα 1,5 τρισεκατομμύρια δέντρα του πλανήτη

Η σημασία της αποστολής είναι τεράστια, καθώς μέχρι σήμερα η εκτίμηση του αποθηκευμένου άνθρακα βασιζόταν σε μεμονωμένες μετρήσεις δέντρων και υπολογισμούς με σημαντικό περιθώριο σφάλματος
LIFO NEWSROOM
Τι μας δείχνουν τα πρώτα ίχνη ζωής εκτός της Γης;

Διάστημα / Βρέθηκαν όντως ίχνη εξωγήινης ζωής;

Τι ανακάλυψε ακριβώς το τηλεσκόπιο James Webb; Θα υπάρξει σύντομα κατοικήσιμος πλανήτης; Πόσο κοντά είμαστε στην κατάκτηση του Διαστήματος; Ο αστρονόμος και καθηγητής Φυσικής του Διαστήματος Ξενοφών Μουσάς εξηγεί τι σηματοδοτεί η ανακάλυψη του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ