Μπαταρία για gadgets από αλουμίνιο που φορτίζεται σε 1'

Μπαταρία για gadgets από αλουμίνιο που φορτίζεται σε 1' Facebook Twitter
0

Μπαταρία για gadgets από αλουμίνιο που φορτίζεται σε 1' Facebook Twitter

Αμερικανοί επιστήμονες ισχυρίζονται ότι εφήυραν έναν νέο τύπο επαναφορτιζόμενης μπαταρίας που μπορεί φορτιστεί στον χρόνο - ρεκόρ του ενός λεπτού, αναφέρει με δημοσίευμά του ο Guardian.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Stanford υποστηρίζουν ότι ο νέος τύπος μπαταρίας ιόντων αλουμινίου, προσφέρει μια οικολογική αναλλακτική λύση στις κοινές αλκαλικές μπαταρίες καθώς και σε αυτές τύπου "ιόντων λιθίου" που βρίσκονται σχεδόν σε όλα τα gadgets, προσφέροντας παράλληλα ταχύτατους χρόνους φόρτισης "άνευ προηγουμένου".

"Εκατομμύρια καταναλωτές χρησιμοποιούν τις κοινές μπαταρίες τύπου ΑΑ των 1,5 volt. Οι επαναφορτιζόμενες μπαταρίες μας από ιόντα αλουμινίου παράγει δύο volt ηλεκτρικού ρεύματος. Δηλαδή περισσότερο από όσο έχει επιτευχθεί ποτέ με τη χρήση αλουμινίου", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Καθηγητής χημείας Hongjie Dai, στο επιστημονικό περιοδικό 'Nature'.

Η νέα μπαταρία που είναι σε δοκιμαστική φάση, εκτός από φιλική προς το περιβάλλον, είναι πιο ανθεκτική αφού μπορεί να φοτριστεί 7.500 φορές χωρίς να χάσει τη χωρητικότητά της, εν συγκρίσει με τις μπαταρίες ιόντων λιθίου που δεν ξεπερνούν τους 1.000 κύκλους φόρτισης, ενώ παράλληλα είναι ιδιαίτερα εύκαμπτη. Πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε μελλοντικές κυρτές ή εύκαμπτες συσκευές. 

Δείτε το σχετικό βίντεο που συνοδεύει την ανακοίνωση του Πανεπιστημίου, που απεικονίζει την εν λόγω μπαταρία να φορτίζει σε ένα λεπτό:

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μήπως τελικά είναι μάταιο να προσπαθούμε να απομακρυνθούμε από τα κινητά μας;

Υγεία & Σώμα / Μήπως τελικά είναι μάταιο να προσπαθούμε να απομακρυνθούμε από τα κινητά μας;

Ερευνητές, ψυχολόγοι και συγγραφείς αποφαίνονται ότι «ψηφιακή αποτοξίνωση» δεν υπάρχει. Λένε, όμως, ότι υπάρχει κάτι άλλο για να μην περάσουμε όλη μας τη ζωή μπροστά από ένα κινητό, και μοιάζει πολύ πιο εφικτό...
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ