Η μεγαλύτερη κεντρική μαύρη τρύπα που έχει ποτέ βρεθεί - Έχει μάζα 40 δισεκατομμυρίων ήλιων

Η μεγαλύτερη κεντρική μαύρη τρύπα που έχει ποτέ βρεθεί - Έχει μάζα 40 δισεκατομμυρίων ήλιων Facebook Twitter
0

Την μεγαλύτερη κεντρική μαύρη τρύπα που έχει ποτέ βρεθεί ανακάλυψαν σε μακρινό γαλαξία αστρονόμοι.

Αστρονόμοι στη Γερμανία ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν σε ένα γαλαξία, που βρίσκεται σε απόσταση 700 εκατομμυρίων ετών φωτός, την μεγαλύτερη κεντρική μαύρη τρύπα που έχει ποτέ βρεθεί στο σύμπαν και η οποία έχει μάζα περίπου 40 δισεκατομμύρια φορές μεγαλύτερη από τον Ήλιο.

Οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Εξωγήινης Φυσικής Μαξ Πλανκ και του Πανεπιστημιακού Αστεροσκοπείου του Μονάχου συνδύασαν στοιχεία από παρατηρήσεις που έκαναν με το Τηλεσκόπιο Βεντελστάιν και το Πολύ Μεγάλο Τηλεσκόπιο (VLT) του Ευρωπαϊκού Νοτίου Αστεροσκοπείου (ESO) στη Χιλή.

Η νέα κάτοχος του ρεκόρ είναι μια μαύρη τρύπα στο κέντρο του γαλαξία Holm 15A, o οποίος είναι ένας από τους τουλάχιστον 500 γαλαξίες του σμήνους γαλαξιών Abell 85.

Οι ερευνητές έκαναν σχετική προδημοσίευση, ενώ θα ακολουθήσει κανονική δημοσίευση στο περιοδικό αστροφυσικής Astrophysical Journal.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ψάρια στη Σελήνη: Το φιλόδοξο σχέδιο της Γαλλίας για διαστημική ιχθυοκαλλιέργεια

Τech & Science / Ψάρια στη Σελήνη: Το σχέδιο της Γαλλίας για διαστημικές ιχθυοκαλλιέργειες

Το γαλλικό πρόγραμμα Lunar Hatch ετοιμάζεται να στείλει λαβράκια στο διάστημα, ανοίγοντας τον δρόμο για βιώσιμη τροφή σε αποστολές στη Σελήνη και τον Άρη – αλλά και σε απομονωμένες περιοχές της Γης
LIFO NEWSROOM
Ο δορυφόρος που θα «ζυγίσει» τα 1,5 τρισεκατομμύρια δέντρα του πλανήτη

Τech & Science / Ο δορυφόρος που θα «ζυγίσει» τα 1,5 τρισεκατομμύρια δέντρα του πλανήτη

Η σημασία της αποστολής είναι τεράστια, καθώς μέχρι σήμερα η εκτίμηση του αποθηκευμένου άνθρακα βασιζόταν σε μεμονωμένες μετρήσεις δέντρων και υπολογισμούς με σημαντικό περιθώριο σφάλματος
LIFO NEWSROOM