Η LinkedIn δίνει ταυτόχρονα άδεια μίας εβδομάδας σε όλους τους εργαζόμενους- Για να αποφευχθεί το burnout

Η LinkedIn δίνει ταυτόχρονα άδεια μίας εβδομάδας σε όλους τους εργαζόμενους- Για να αποφευχθεί το burnout Facebook Twitter
Πηγή φωτό Getty Images
0

Η LinkedIn αποφάσισε να δώσει ταυτόχρονα άδεια μίας εβδομάδας σε όλους τους εργαζομένους της, που ξεκινά από αύριο, Δευτέρα.

 


Στόχος να μπορέσουν οι εργαζόμενοι να «γεμίσουν μπαταρίες» και κυρίως να αποφευχθεί το σύνδρομο επαγγελματικής εξουθένωσης, το λεγόμενο burnout.

 

Η άδεια μίας εβδομάδας με αποδοχές αφορά την πλειονότητα των 15.900 εργαζομένων πλήρους απασχόλησης της εταιρείας. Μια βασική ομάδα θα συνεχίσει να εργάζεται αυτές τις ημέρες και θα πάρει άδεια αργότερα.

 

«Θέλαμε να σιγουρευτούμε ότι μπορούσαμε να τους δώσουμε κάτι πραγματικά πολύτιμο. Και αυτό που πιστεύουμε ότι είναι το πολυτιμότερο αυτή τη στιγμή είναι χρόνος για να “απομακρυνθούμε” συλλογικά», δήλωσε η Τεουίλα Χάνσον, επικεφαλής ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας.

 

Από τη στιγμή που όλοι θα έχουν ταυτόχρονα άδεια, αυτό σημαίνει ότι δεν θα «πνίξουν» τους εργαζόμενους email ή αιτήματα για πρότζεκτ που κανονικά θα συσσωρεύονταν κατά την απουσία τους. «Θες το καλό των διακοπών σου να κρατήσει λίγο όταν επιστρέψεις», σημείωσε η Χάνσον.

 

Η εταιρεία λειτουργεί με τηλεργασία από την αρχή της πανδημίας και κάνει τακτικά «γκάλοπ» μεταξύ των εργαζομένων της. Το περασμένο καλοκαίρι παρατηρήθηκε αλλαγή στην ψυχολογία τους.

 

«Πιστεύω ότι το βάρος της πανδημίας άφησε το σημάδι του αυτούς τους μήνες. Ήταν μια “βαριά” περίοδος. Όλοι βλέπαμε ότι υπάρχει burnout», λέει η Χάνσον. Όταν παρατηρήθηκε αυτό, η εταιρεία δημιούργησε την πρωτοβουλία «LiftUp!». Αυτό περιλαμβάνει ειδικά προγράμματα εκπαίδευσης για διευθυντές, ημέρες χωρίς μίτινγκ, αλλά και εργαστήρια για υπαλλήλους για το πώς μπορούν να πουν «όχι» στους ανωτέρους τους.

 

Με πληροφορίες από CNN

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ