Figure 1: Αυτό είναι το Instagram των Ιατρών

Figure 1: Αυτό είναι το Instagram των Ιατρών Facebook Twitter
0

Μια νέα εφαρμογή ανταλλαγής φωτογραφιών μεταξύ μελών της ιατρικής κοινότητας και φοιτητές ιατρικής με την επωνυμία Figure 1, που παραπέμπει σε ιατρικό εγχειρίδιο, κάνει το ντεμπούτο της στην Ευρώπη, σύμφωνα με το BBC.

Tο interface της εφαρμογής Figure 1Η εφαρμογή που είναι συμβατή τόσο με Android, όσο και με iOS συσκευές, έχει σχεδιαστεί με σκοπό να επιτρέπει σε γιατρούς να μοιράζονται μεταξύ τους αλλά και με φοιτητές Ιατρικής, φωτογραφίες ασθενών με εμφανή συμπτώματα κάποιας ασθένειας, διευκολύνοντας έτσι τη γρήγορη διάγνωσή της. Παράλληλα το application αποκρύπτει αυτόματα το προσώπο, ή άλλα χαρακτηριστικά όπως τατουάζ, του εκάστοτε ασθενή, ώστε να μην κινδινεύουν τα ευαισθητα προσωπικά του δεδομένα και να διασφαλίζεται το ιατρικό απόρρητο.

Μέχρι στιγμής, κατά τη δοκιμαστική περίοδο κυκλοφορίας του Figure 1, έχουν ανέβει πάνω από 150.000 φωτογραφίες περιπτώσεων, αφού πρώτα έχουν ελεγχθεί από moderators, ενώ ο ιδρυτής της υποστηρίζει με δήλωσή του στο BBC ότι η εφαρμογή δεν αποθηκεύει τα ιστορικά ασθενών και απορρίπτει εικόνες που αποσκοπούν στον εντυπωσιασμό. Παρόλα αυτά η εφαρμογή περιέχει και σκληρές εικόνες, με τις οποίες όμως κάθε γιατρός είναι εξοικειωμένος.

Για να χρησιμοποιήσει κάποιος την εφαρμογή, απαιτείτα να καταθέσει στοιχεία που να επαληθεύουν την ιατρική του ιδιότητα. "Από νομικής άποψης, η επαλήθευση ταυτότητας του γιατρού δεν είναι ικανή συνθήκη ταυτοποίησης κάποιου ασθενή," δήλωσε ο εφευρέτης της εφαρμογής Dr Josh Landy.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η τεχνολογία πίσω από τα εμβόλια Covid φέρνει ελπίδες για θεραπεία του HIV

Τech & Science / Η τεχνολογία πίσω από τα εμβόλια Covid φέρνει ελπίδες για θεραπεία του HIV

Αυστραλοί ερευνητές ανακοίνωσαν ότι, χρησιμοποιώντας mRNA, κατάφεραν να «ξεγελάσουν» τον ιό ώστε να βγει από την κρυψώνα του – ένα κρίσιμο βήμα για την πλήρη εξάλειψή του από τον οργανισμό
LIFO NEWSROOM
Μία ιαπωνική εταιρεία θέλει να χτίσει πόλη στη Σελήνη μέχρι το 2040 - Αλλά πρώτα πρέπει να φτάσει

Τech & Science / Μία ιαπωνική εταιρεία θέλει να χτίσει πόλη στη Σελήνη μέχρι το 2040 - Αλλά πρώτα πρέπει να φτάσει

Η εταιρεία φιλοδοξεί να δημιουργήσει, μέσα στις επόμενες δεκαετίες, σεληνιακές υποδομές ικανές να υποστηρίξουν 1.000 κατοίκους και να υποδέχονται χιλιάδες επισκέπτες
LIFO NEWSROOM
Αλτσχάιμερ: Τι περιλαμβάνει η διατροφή MIND - Νέα έρευνα επιβεβαιώνει τα ωφέλη της

Τech & Science / Αλτσχάιμερ: Τι περιλαμβάνει η διατροφή MIND - Νέα έρευνα επιβεβαιώνει τα οφέλη της

Το Πανεπιστήμιο της Χαβάης και της Νότιας Καλιφόρνιας κατέληξαν στο συμπέρασμα, ότι όσοι ακολουθούν τη διατροφή MIND παρουσιάζουν μειωμένες πιθανότητες εμφάνισης της νόσου
LIFO NEWSROOM