Έχουν τα κινητά θέση στα σχολεία; - Τι λένε ειδικοί και ψυχολόγοι

Έχουν τα κινητά θέση στα σχολεία; - Τι λένε οι ειδικοί Facebook Twitter
Φωτ. Αρχείου: Unsplash
0

Η επίδραση των κινητών τηλεφώνων και της χρήσης των social media στους μαθητές στα σχολεία έχει γίνει ένα φλέγον ζήτημα για εκπαιδευτικούς και γονείς. Ως ηγέτες των κοινοτήτων τους, οι διευθυντές σχολείων καλούνται να καθοδηγήσουν και να διαμορφώσουν πολιτικές που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των μαθητών και της κοινωνίας.

Σε πρόσφατη έρευνα του NBC News, εκατοντάδες διευθυντές σχολείων εξέφρασαν σοβαρές ανησυχίες για τις αρνητικές επιπτώσεις των κινητών τηλεφώνων στην ψυχική υγεία των μαθητών, επισημαίνοντας ότι τα κινητά προκαλούν κόπωση, διάσπαση της προσοχής και ενισχύουν τον εκφοβισμό και τις συγκρούσεις στις σχολικές κοινότητες. Ο David Griffith, αναπληρωτής διευθυντής Πολιτικής και Υποστήριξης της NAESP, χαρακτήρισε τα ευρήματα της έρευνας «ένα ηχηρό προειδοποιητικό μήνυμα προς τους γονείς και το κοινό».

Η αυξανόμενη προσοχή στο θέμα προέρχεται από τις ανησυχίες για τις επιπτώσεις των κινητών στην ψυχική υγεία των νέων, την αύξηση του κυβερνοεκφοβισμού, τις διαταραχές στην τάξη και την καθυστέρηση στην ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων. Μελέτες αναδεικνύουν ανησυχητικά στοιχεία για την κατάθλιψη και την απομόνωση των εφήβων, ωθώντας όλο και περισσότερα σχολεία να επανεξετάσουν τις πολιτικές τους.

Οι τάσεις δείχνουν αυστηρότερους κανόνες στα σχολεία, με περιορισμούς στη χρήση κινητών κατά τη διάρκεια των μαθημάτων και δομημένες στρατηγικές για την αντιμετώπιση των παραβάσεων. Παράλληλα, δίνεται έμφαση στην παροχή τεχνολογίας από τα ίδια τα σχολεία για εκπαιδευτικούς σκοπούς, διασφαλίζοντας τη συγκέντρωση των μαθητών στην εκπαίδευση.

Το ζήτημα της χρήσης κινητών στα σχολεία αναδεικνύει τη σύγκρουση μεταξύ των πλεονεκτημάτων της τεχνολογίας και της ανάγκης για ένα περιβάλλον μάθησης χωρίς περισπασμούς, καλώντας τους εκπαιδευτικούς να βρουν τη χρυσή τομή.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θοδωρής Παπαγγελής: «Εδώ και 20 αιώνες συναντάμε τη ρευστότητα του φύλου»

Άκου την επιστήμη / Θοδωρής Παπαγγελής: «Εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια συναντάμε τη ρευστότητα του φύλου»

Πώς μπορεί ένα έργο δύο χιλιάδων ετών να μιλά τη γλώσσα του σήμερα; Ο Θεόδωρος Παπαγγελής, διακεκριμένος φιλόλογος και ακαδημαϊκός, που δημοσίευσε πρόσφατα μια νέα μετάφραση των «Μεταμορφώσεων» του Οβιδίου, μιλά στον Γιάννη Πανταζόπουλο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Πιο πειστική κι από τον άνθρωπο: Η τεχνητή νοημοσύνη κερδίζει στα debates – αλλάζει τους όρους στην πολιτική πειθώ

Τech & Science / Πιο πειστική κι από τον άνθρωπο: Η τεχνητή νοημοσύνη κερδίζει στα debates – αλλάζει τους όρους στην πολιτική πειθώ

Μελέτη δείχνει ότι τα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα όπως το ChatGPT-4 μπορούν να επηρεάζουν πιο αποτελεσματικά από τους ανθρώπους – Κίνδυνοι για εκλογές, παραπληροφόρηση και στοχευμένη χειραγώγηση
LIFO NEWSROOM
Τα chatbots τεχνητής νοημοσύνης δίνουν μάχη με την ανθρώπινη μνήμη

Τech & Science / Τα chatbots τεχνητής νοημοσύνης δίνουν μάχη με την ανθρώπινη μνήμη

OpenAI, Google, Meta και Microsoft επενδύουν σε chatbots που θυμούνται όλο και περισσότερα για τους χρήστες τους, ενισχύοντας την εμπειρία αλλά και τα ερωτήματα για την ιδιωτικότητα και την εκμετάλλευση των δεδομένων
LIFO NEWSROOM
Το κουνούπι τίγρης μπορεί να μετατρέψει τον δάγκειο πυρετό και τη νόσο Τσικουνγκούνια σε ενδημικές ασθένειες στην Ευρώπη

Τech & Science / Ευρώπη: Το κουνούπι τίγρης ενδέχεται να μετατρέψει τον δάγκειο πυρετό και τη νόσο τσικουνγκούνια σε ενδημικές ασθένειες

Το κουνούπι τίγρης μετακινείται όλο και πιο βόρεια στην Ευρώπη καθώς η παγκόσμια θερμοκρασία αυξάνεται λόγω της ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής
LIFO NEWSROOM