Χρήστες του Skype, αναφέρουν από το πρωί την ύπαρξη ενός πολύ ενοχλητικού bug, που εμφανίζεται όταν ανταλάσσουν γραπτά μηνύματα που περιέχουν τους χαρακτήρες "http://:" οι οποίοι 'κρασάρουν' το πρόγραμμα σχεδόν σε όλες τις πλατφόρμες Windows, Android, iOS σε smartphones, tablets, PC αλλά σε ορισμένες περιτπώσεις και σε Mac υπολογιστές.
Όπως αναφέρει το Venturebeat που εντόπισε πρώτο το bug, μέσω των fora του Skype, άπαξ και κάποιος λάβει το επίμαχο μήνυμα, βλέπει το πρόγραμμα να κρασάρει ακόμα κι αν το κλείσει και το ξαναανοίξει ή ακόμα κι αν προλάβει να διαγράψει το ιστορικό των μηνυμάτων του. Ο λόγος είναι ότι το πρόγραμμα κατεβάζει αυτόματα το ιστορικό μηνυμάτων από το Cloud και μόλις αντιληφθεί τους χαρακτήρες "http://:" απενεργοπιείται εσαεί.

H Microsoft, αφού διαπίστωσε κι επιβεβαίωσε το bug, εξέδωσε προ ολίγου ένα update του προγράμματος, που λύνει το πρόβλημα, το οποίο είναι διαθέσιμο στον ακόλουθο σύνδεσμο.
σχόλια