Ρολάν Γκαρός: Επική νίκη από τη Μαρία Σάκκαρη - Πέρασε στους «4»

Ρολάν Γκαρός: Επική νίκη από τη Μαρία Σάκκαρη - Πέρασε στους «4» Facebook Twitter
0

Ιστορία γράφει η Μαρία Σάκκαρη που με μία ακόμα εμφατική νίκη στο Ρολάν Γκαρός, πέρασε σήμερα στους ημιτελικούς της κορυφαίας διοργάνωσης. 

Η Ελληνίδα τενίστρια, νίκησε με 2-0 σετ (6-4, 6-4) την Πολωνή Ιγκα Σβιότεκ (νούμερο 8 στην κατάταξη) και πήρε την πρόκριση σε τετράδα Grand Slam για πρώτη φορά στην καριέρα της.

Η Σάκκαρη, νούμερο 17 στον κόσμο, ανάγκασε σε ήττα την 20χρονη κάτοχο του περσινού τίτλου στο Παρίσι.

Αν και η Σβιάτεκ θεωρείτο φαβορί, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια αποδείχθηκε ανώτερη μέσα στο "Φιλίπ Σατριέ" και έφυγε με την πολύτιμη νίκη. 

Η Ελληνίδα έχασε σχετικά εύκολα τα πρώτα δύο game αλλά ανέκαμψε άμεσα και πήρε πίσω το break, βελτιώνοντας το σερβίς της. Εκμεταλλεύτηκε τα συνεχόμενα λάθη της αντιπάλου της και της έσπασε εκ νέου το σερβίς, παίρνοντας προβάδισμα 5-4. Στο επόμενο game, η Σάκκαρη έχασε ένα set ball και χρειάστηκε να σώσει ένα break point, κάνοντας τελικά το 6-4. Παρεμπιπτόντως αυτό ήταν και το πρώτο χαμένο σετ για τη Σβιάτεκ στο Ρολάν Γκαρός, από τον Ιούνιο του 2019.

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε με break υπέρ της Σάκκαρη και στο 2-0 game, η Πολωνή ζήτησε ιατρικό τάιμ-άουτ αποχορώντας προσωρινά από το τερέν, επιστρέφοντας δέκα λεπτά αργότερα με δεμένο τον δεξιό μηρό. Η Σάκκαρη διατήρησε το προβάδισμα και επισφράγισε τον προσωπικό άθλο και θρίαμβό της, σε μία ώρα και 35 λεπτά.

Βάσει κατάταξης, η Σάκκαρη είναι ψηλότερα από τις υπόλοιπες τενίστριες των ημιτελικών. Στον ημιτελικό θα κληθεί να αντιμετωπίσει την Τσέχα Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα (Νο 33) πουεπικράτησε της 17χρονης Αμερικανίδας Κόκο Γκοφ με 7-6, 6-3.

Οι δυο τους είχαν αναμετρηθεί άλλη μία φορά φέτος στο Ντουμπάι, και τότε η Κρεϊτσίκοβα είχε πάρει τη νίκη με 6-2, 7-6.

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM