Η Μάντσεστερ Σίτι δίνει στον Μέσι περισσότερα απ' όσα έλαβε επί 15 χρόνια στην Μπαρτσελόνα

Η Μάντσεστερ Σίτι δίνει στον Μέσι περισσότερα απ' όσα έλαβε επί 15 χρόνια στην Μπαρτσελόνα Facebook Twitter
0

Ο Αργεντινός σούπερ σταρ, Λιονέλ Μέσι, στα 33 του θα έχει ένα πρωτοφανές ετήσιο συμβόλαιο με απολαβές που δεν είχε ακόμη και στα καλύτερα τού ποδοσφαιρικά χρόνια.

Σύμφωνα με την καταλανική Sport, οι ιδιοκτήτες της Μάντσεστερ Σίτι σκοπεύουν να δώσουν κοντά στο 1 δισ. ευρώ στον Αργεντινό σούπερ σταρ σε μια συμφωνία χωρίς προηγούμενο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Σεΐχης Μανσούρ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν προσφέρει στον Αργεντίνο συμβόλαιο συνολικής αξίας 750 εκατ. ευρώ για την επόμενη πενταετία, από τα 33 μέχρι τα 38 του. Σε ένα διάστημα, δηλαδή, κατά το οποίο συνήθως η πορεία και οι αμοιβές των ποδοσφαιριστών μειώνονται.

Πώς αναλύεται η πρόταση


Ο Μέσι θα αγωνιστεί τα επόμενα τρία χρόνια στην Premier League με τη Μάντσεστερ Σίτι (από το 2020 μέχρι το 2023), ενώ θα συνεχίσει την καριέρα του για δύο χρόνια (2023-2025) στο αμερικανικό πρωτάθλημα (MLS) με τη φανέλα της New York City FC.

Για κάθε ένα από τα πέντε χρόνια που θα αγωνιστεί στις δυο ομάδες, ο Μέσι θα λάβει από 100 εκατ. ευρώ. Τουτέστιν 500 εκατ. ευρώ την πενταετία, ενώ θα εισπράξει άλλα 250 εκατ. ευρώ ως μπόνους αφοσίωσης (loyalty bonus) όταν το καλοκαίρι του 2023 θα αποχωρήσει από τη Σίτι για να συνεχίσει την καριέρα του στις ΗΠΑ. Όπως αναφέρει το ethnos.gr, αυτό θα συμβεί προκειμένου να παρακαμφθούν οι περιορισμοί που θέτει το Financial Fair Play στις ευρωπαϊκές ομάδες. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Forbes, ο Μέσι, από το 2005 οπότε πρωτοεμφανίστηκε στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο μέχρι και το 2020, εισέπραξε από την Μπαρτσελόνα (μόνο από τα ετήσια συμβόλαιά του) περί τα 500 εκατ. ευρώ.


3ετές συμβόλαιο με τη Μάντσεστερ Σίτι (2020-2023)
2ετές συμβόλαιο με τη New York City FC (2023-2025)
750 εκατ. ευρώ σε βάθος πενταετίας
100 εκατ. ευρώ ετησίως από το 2020 ως το 2025
250 εκατ. ευρώ μπόνους αφοσίωσης (loyalty bonus) το 2023

Για να προχωρήσει όμως το deal με τη Σίτι, θα πρέπει πρώτα να λυθεί η σοβαρή διαφωνία που υπάρχει μεταξύ Μέσι και Μπαρτσελόνα, που αφορά στο συμβόλαιο που έχουν συνάψει οι δυο πλευρές. Μάλιστα, η διαφωνία δεν αποκλείεται να καταλήξει και στα δικαστήρια.

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM