Δανία: Σέντρα απόψε στο «ψηφιακό γήπεδο» - Φίλαθλοι μέσω Zoom από οθόνες στις κερκίδες

Δανία: Σέντρα απόψε στο «ψηφιακό γήπεδο» - Φίλαθλοι μέσω Zoom από οθόνες στις κερκίδες Facebook Twitter
0

Η προγραμματισμένη γι απόψε ποδοσφαιρική αναμέτρηση της Άαρχους με τη Ρέντερς, για το πρωτάθλημα της Δανίας, θα γίνει φυσικά χωρίς θεατές, όμως οι παίκτες της γηπεδούχου δεν θα αισθάνονται μόνοι.

Οι παίκτες θα βιώσουν την υποστήριξη των οπαδών τους μέσα από οθόνες, που έχουν εγκατασταθεί ήδη γι αυτόν τον σκοπό, και οι οποίες δημιουργούν «ψηφιακή εξέδρα».


Η πρωτοβουλία, «Common Football», επιτρέπει, στον σύλλογο την εγκατάσταση 22 γιγάντιων οθονών στο γήπεδο, διευκολύνοντας, μέσω της ψηφιακής βίντεο-πλατφόρμας «Zoom», έτσι τον ήχο των τηλεθεατών να φτάσει στο γήπεδο. Οι ενδιαφερόμενοι φίλαθλοι αποκτούν τις «θέσεις», δωρεάν, μέσω της ιστοσελίδας του συλλόγου, ενώ η Άαρχους αποφάσισε να κρατήσει μερικές οθόνες για τους οπαδούς της φιλοξενούμενης ομάδας και άλλες για ουδέτερους οπαδούς. Οι δοκιμές έδειξαν ότι είναι τεχνικά εφικτό.


«Θα υπάρχει ήχος στο Ceres Park Stadium. Θα τους βοηθήσουμε να δημιουργήσουν μια όμορφη ατμόσφαιρα στο, έτσι ώστε η ομάδα να μπορεί πραγματικά να αισθανθεί την υποστήριξή τους από το σπίτι», αναφέρειο διευθύνων σύμβουλος της Άαρχους, Γιάκομπ Νίλσεν. «Από πολλές απόψεις είναι ένα ιστορικό παιχνίδι, γιατί θα είναι ο πρώτος επίσημος σε αρκετούς μήνες.


Το γιορτάζουμε με μια πρωτοποριακή ψηφιακή πρωτοβουλία και είμαστε περήφανοι που είμαστε ο πρώτος σύλλογος στον κόσμο που το δοκιμάσαμε. Φαίνεται ότι δεν θα υπάρξουν θεατές στα στάδια για κάποιο χρονικό διάστημα. Ίσως λοιπόν να εμπνεύσουμε μια παρόμοια πρωτοβουλία σε άλλους συλλόγους για να τους ωφελήσουμε στο μέλλον», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM