Καθώς μεγάλοι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι επιστρέφουν στις προπονήσεις, το βέβαιο είναι πως οι αστέρες της «στρογγυλής θεάς» θα κληθούν να παίξουν σε άδεια γήπεδα τα πρώτα ματς.

 

Και μετά τα όσα συνέβησαν την Κυριακή στη Νότια Κορέα, δύσκολα κάποια άλλη ομάδα θα ακολουθήσει το παράδειγμα της FC Seoul, που  έδωσε το πρώτο ματς για την K League, τοποθετώντας κούκλες του σεξ στα καθίσματα του γηπέδου.

 

Παρά την κατακραυγή, η FC Seoul επιμένει πως ήταν απλώς πανάκριβα μανεκέν και όχι κούκλες του σεξ αλλά όλοι μιλούν για απλό επικοινωνιακό ελιγμό, αφού τελικά η διοίκηση παραδέχθηκε ότι «τα μανεκέν που δεν ήταν κούκλες του σεξ» προήλθαν από εταιρία που κατασκευάζει αξεσουάρ και παιχνίδια του σεξ. 

 

 

 

 

Μάλιστα κάποιες από αυτές τις κούκλες «κρατούσαν» και διαφημιστικές πινακίδες πορνογραφικών ιστοσελίδων, την ώρα που στη Νότια Κορέα η πορνογραφία απαγορεύεται βάσει νόμου. 

 

Λίγο πριν το ματς, η εταιρεία Dalcom πρότεινε στην ομάδα να γεμίσει κάποια από τα άδεια καθίσματα και ο σύλλογος συμφώνησε. Συνολικά 30 μανεκέν, 25 γυναικεία και 5 ανδρικά, τοποθετήθηκαν σε άδειες θέσεις. Ωστόσο πολύ γρήγορα ορισμένοι από τους τηλεθεατές παρατήρησαν ότι οι κούκλες έμοιαζαν ύποπτα πολύ με κούκλες του σεξ, και η ομάδα αναγκάστηκε να απολογηθεί με ανάρτησή της στο Facebook και στο Instagram. 

 

Ο Lee Ji-hoon, στέλεχος της ομάδας, παραδέχτηκε πως όταν συμφωνούσαν με την Dalcom δεν είχαν διερευνήσει ακριβώς την φύση της εταιρείας και το πεδίο της δραστηριότητά της. Όπως είπε στο BBC, τους διαβεβαίωσαν πως ήταν απλά μενεκέν αλλά και ο Lee αναγνώρισε ότι οι κούκλες ήταν πολύ ρεαλιστικές. Ωστόσο επέμεινε πως δεν φαντάστηκε ότι ήταν παιχνίδια του σεξ. 

 

 

 

 

 

Η FC Seoul είναι μία από τις πιο ισχυρές ομάδες της K League. Το πρωτάθλημα θα ξεκινούσε κανονικά το Φεβρουάριο, αλλά η έναρξη της λίγκας μετατέθηκε για τις 8 Μαΐου εξαιτίας της πανδημίας κορωνοϊού. 

 

Η αναμέτρηση απέναντι στους Suwon Bluewings μεταδόθηκε live μέσω διαδικτύου. Πριν το πρώτο ματς, η K League απαγόρευσε ρητά το «υπερβολικό φτύσιμο και φύσημα της μύτης», συνιστώντας στους παίκτες να αποφεύγουν τις μεταξύ τους κουβέντες και συνεννοήσεις σε μικρή απόσταση, στο μέτρο του δυνατού. 

 

Η γερμανική Bundesliga ξεκίνησε εκ νέου μέσα στο Σαββατοκύριακο, επίσης χωρίς θεατές όπως και στη Ν. Κορέα, ενώ στη Βρετανία η Premier League είναι προγραμματισμένο να συνεχιστεί στις 12 Ιουνίου, αν και πολλοί περιμένουν νέα μετάθεση από τις αρχές.