Ο Τζόκοβιτς «αποθέωσε» τον Τσιτσιπά και του μίλησε στα ελληνικά

Ο Τζόκοβιτς «αποθέωσε» τον Τσιτσιπά και του μίλησε στα ελληνικά Facebook Twitter
EPA
0

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς μίλησε με τα πιο κολακευτικά λόγια για τον Στέφανο Τσιτσιπά και την εξέλιξή του, μετά τον αποψινό τελικό του Mutua Madrid Open, όπου ο 31χρονος Σέρβος νίκησε τον 21χρονο Έλληνα με 2-0 σετ. 

«Θα ήθελα να πω ένα ευχαριστώ στον Στέφανο για τα καλά του λόγια και για μένα και για την ομάδα μου. Είσαι σίγουρα ένας νέος αστέρας στο τένις και έχεις ένα λαμπρό μέλλον μπροστά σου. Είμαι πολύ χαρούμενος που γίνομαι μάρτυρας του μεγαλείου σου», είπε μεταξύ άλλων ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου για τον Στέφανο Τσιτσιπά που, αύριο, θα ανέβει και επισήμως στο Νο7 της παγκόσμιας κατάταξης για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Ο Τζόκοβιτς «αποθέωσε» τον Τσιτσιπά και του μίλησε στα ελληνικά Facebook Twitter
EPA

  

«Ωστόσο, αυτό που μου αρέσει περισσότερο από όλα πάνω σου είναι η προσωπικότητά σου. Ξέρω πολύ καλά εσένα, τον πατέρα σου, την οικογένειά σου εδώ και πολύ καιρό. Σε θυμάμαι όταν ήσουν μικρός, αλλά τώρα είσαι μεγαλύτερος και πιο δυνατός από μένα. Είναι χαρά μου που μοιραζόμαστε τα ίδια κορτ και ανυπομονώ για ακόμα περισσότερες μάχες στο μέλλον», συνέχισε ο «Νόλε», που κλείνοντας απευθύνθηκε στον Τσιτσιπά στα ελληνικά λέγοντάς του «σε ευχαριστώ, φίλε».

Ο Τζόκοβιτς «αποθέωσε» τον Τσιτσιπά και του μίλησε στα ελληνικά Facebook Twitter
EPA

Σε δηλώσεις του στο Sky News, ο Τζόκοβιτς είπε μετά το ματς: «Έπρεπε να ανεβάσω το επίπεδο. Ο Στέφανος είναι πολύ ταλαντούχος. Είχε κερδίσει τον Ράφα χθες, κοιμήθηκε αργά και δε ήταν τόσο δυναμικός στην κίνησή του και αυτό πιθανότατα οφείλετε στη μακροχρόνια αναμέτρηση». Από την πλευρά του, ο Έλληνας τενίστας είπε στον Νόβακ Τζόκοβιτς: «Με εμπνέει αυτό που κάνεις, απλά καταπληκτικός. Το αξίζεις. Είχες μία εξαιρετική εβδομάδα. Ήταν και για μένα εξαιρετική, με καλές αναμνήσεις και υποστήριξη από τον κόσμο». 

Στον αποψινό τελικό, έπαιξε καθοριστικό ρόλο και η εμπειρία αφού ο νεότατος Στέφανος παίζει επαγγελματικά μόλις από το 2016, έχοντας ήδη καταφέρει να φτάσει στο Νο8 της παγκόσμιας κατάταξης μία φορά, ενώ αύριο θα ανέβει για πρώτη φορά και στο Νο7. Στον αντίποδα, ο Τζόκοβιτς που είναι επαγγελματίας τενίστας από το 2001 τα έχει κερδίσει «όλα» και βρίσκεται στο Νο1 της κατάταξης της ATP. Συνολικά στην καριέρα του έχει κερδίσει περισσότερα από 129 εκατομμύρια δολάρια - μόνο από τα χρηματικά έπαθλα, χωρίς να συνυπολογίζονται οι χορηγίες. Στα τρία χρόνια επαγγελματικής καριέρας του, ο Στέφανος έχει κερδίσει λίγο περισσότερα από 4,5 εκατομμύρια δολάρια. 

 

Οι συνεντεύξεις τύπου των δύο αθλητών μετά τον αγώνα:

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM