Ξαναδικάζεται αύριο ο Παπαγεωργόπουλος

Ξαναδικάζεται αύριο ο Παπαγεωργόπουλος Facebook Twitter
0

Αύριο έχει οριστεί να ξεκινήσει η επαναληπτική δίκη για την πολύκροτη υπόθεση της υπεξαίρεσης στο δήμο Θεσσαλονίκης, για την οποία έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη ο τέως δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

Ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναμένεται να υποστηρίξει ότι η υπεξαίρεση στον κεντρικό δήμο ξεκίνησε πριν ο ίδιος αναλάβει τη δημαρχία, ενώ θα προσπαθήσει να αποδείξει στην πράξη τα όσα υποστηρίζει, αναφερόμενος στην πρωτόδικη απόφαση περί «δικαστικής πλάνης» και «διάτρητης απόφασης».

Στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης θα καθίσουν ακόμη ο επίσης καταδικασθείς σε ισόβια κάθειρξη πρώην γενικός γραμματέας του δήμου, Μιχάλης Λεμούσιας, και ο πρώην ταμίας Παναγιώτης Σαξώνης, ο οποίος καταδικάστηκε κι αυτός σε ισόβια, αλλά ήταν ο μόνος που πρωτόδικα ομολόγησε την υπεξαίρεση.

Για το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης, που προσδιορίστηκε στα 18 εκατ. ευρώ, κατηγορούνται επιπλέον δύο πρώην διευθυντές της Ταμειακής Υπηρεσίας του δήμου, οι οποίοι καταδικάστηκαν- αντιστοίχως -σε κάθειρξη 15 και 10 ετών, αλλά το δικαστήριο τους άφησε ελεύθερους μέχρι την επαναληπτική δίκη.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM
Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM