Τσιρώνης: «Δεν είπα ποτέ ότι το Καστελόριζο δεν ανήκει στο Αιγαίο»

Τσιρώνης: «Δεν είπα ποτέ ότι το Καστελόριζο δεν ανήκει στο Αιγαίο» Facebook Twitter
EUROKINISSI
2

«Δεν είπα ποτέ ότι το Καστελόριζο δεν ανήκει στο Αιγαίο», δήλωσε σήμερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Τσιρώνης

Ο Γιάννης Τσιρώνης θέλησε να προχωρήσει σε διευκρινίσεις για τη δήλωση του πριν λίγες μέρες η οποία είχε προκαλέσει αντιδράσεις. 

«Το ελληνικό, ελληνικότατο Καστελόριζο δεν είναι στο Αιγαίο. Γεωγραφικά δεν είναι στο Αιγαίο, τι να κάνουμε τώρα. Είναι στην ανατολική Μεσόγειο, είναι από κάτω. Δεν είναι στο Αιγαίο. Το Αιγαίο είναι μια θάλασσα η οποία φτάνει μέχρι την Κω και την Ρόδο», είχε δηλώσει βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. 

Σήμερα, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 σχολίασε το εξής:

«Δεν είπα ποτέ ότι το Καστελόριζο δεν ανήκει στο Αιγαίο. Συζητούσαμε για το που βρίσκεται το Καστελόριζο και το πόσο σημαντικό είναι να έχουμε συμφέροντα. Προσπαθούσα να εξηγήσω ότι επειδή το Καστελόριζο είναι νότια της Τουρκίας, δημιουργεί συμφέροντα για την Ελλάδα στην περιοχή εκείνη που είναι μόλις 140 μίλια από την Κύπρο. Γεωγραφική ήταν η συζήτηση» ανέφερε ο κ Τσιρώνης.

Ως παράδειγμα ανέφερε τα Κύθηρα που διοικητικά  ανήκουν στην Αττική αλλ  «είναι νησί του Μυρτώου. Αυτή είναι η διαφορά του που βρίσκομαι και που ανήκω» πρόσθεσε.

 
Πολιτική
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Πολιτική / Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Ο κ. Γεραπετρίτης διατύπωσε την επιδίωξη της Ελλάδας για ενίσχυση των διμερών σχέσεων με την Τρίπολη, με έμφαση στην οικονομία και τις επενδύσεις - Τι δήλωσε ο Λίβυος ΥΠΕΞ
LIFO NEWSROOM
Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Πολιτική / Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Το καλοκαίρι του 2024, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ενεπλάκη σε περιστατικό χειροδικίας κατά εργαζόμενου στο «Ελ. Βενιζέλος» με αποτέλεσμα τη διαγραφή του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

«Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι μόνο ένα οικονομικό σκάνδαλο διαφθοράς, αλλά μια δυσώδης υπόθεση διαπλοκής μετά το 2019 υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών της ΝΔ και «γαλάζιων» παραγόντων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM
Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

Πολιτική / Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

«Τόσο ο Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ όσο και το παράγωγο ενωσιακό δίκαιο κατοχυρώνουν, εκτός από την κατ’ ουσίαν διεθνή προστασία σε περίπτωση βάσιμων λόγων δίωξης, και το δικαίωμα πρόσβασης στη διαδικασία ασύλου»
LIFO NEWSROOM
Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Πολιτική / Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Ζητά την ανάκληση της νομικής αιτιολόγησης που στηρίζεται στο άρθρο 15 ΕΣΔΑ, δηλαδή το αντίστοιχο του άρθρου 48 Συντ. για την εφαρμογή του νόμου περί καταστάσεως πολιορκίας, όπως σημειώνει με έκπληξη
LIFO NEWSROOM
Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Πολιτική / Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να τεθεί σε αναστολή και ο ιατροδικαστής που υπέγραψε τις τρεις εκθέσεις για τα βρέφη που δολοφόνησε η Ειρήνη Μουρτζούκου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση για την αναστολή λειτουργίας της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πάτρας
LIFO NEWSROOM
Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Πολιτική / Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Ο νέος υπουργός επιτίθεται στους μετανάστες με χυδαία ρητορική λέγοντας πως στις δομές «τρώνε 3 φορές κρέας και μία ψάρι» και πως «δεν θέλουμε να αντικαταστήσουμε τον πληθυσμό της Ευρώπης»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

Πολιτική / Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

 Όταν απευθύνεστε σε αυτήν την παράταξη δεν θα χρησιμοποιείτε τον όρο «γαλάζια συμμορία», δεν τη δέχομαι από ένα κόμμα, που έχει στιγματίσει την πολιτική ζωή της χώρας, απάντησε σε υψηλούς τόνους στον Νίκο Ανδρουλάκη ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Σύλληψη και κράτηση για όσους εισέρχονται παράνομα στη χώρα – Νέα μέτρα υπό τον απόηχο της άρνησης Χάφταρ να δεχθεί την ευρωπαϊκή αποστολή
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
"Γεωγραφική ήταν η συζήτηση» ανέφερε ο κ Τσιρώνης. Ως παράδειγμα ανέφερε τα Κύθηρα που διοικητικά ανήκουν στην Αττική αλλ «είναι νησί του Μυρτώου. Αυτή είναι η διαφορά του που βρίσκομαι και που ανήκω" πρόσθεσε. Πηγή: www.lifo.grΈγραψα προχθές εδώ στη Λάϊφο :"Τελικά, μήπως είναι "διαννοουμενιά" εντυπωσιασμού και μόνον, αλλά πολιτικά άνευ λόγου και αξίας και τσάμπα ασχολούμαστε ; Τα συνηθίζουν αυτά στο χαρακτηριστικής ελαφρότητας ΣΥΡΙΖΟπεριβάλλον. Δηλαδή, έστω ότι αν δεν ανήκει με τα αυστηρά επιστημονικά όρια της επιστήμης της Γεωγραφίας στο Αιγαίο, αλλά ανήκει στην Ανατολική Μεσόγειο, τι μας κόφτει ;Το θέμα είναι αν αμφισβητείται η ελληνικότητα της περιοχής του Καστελόριζου βάσει των διεθνών συμβάσεων.Αυτό έχει σημασία και σε αυτό πρέπει να σταθούμε πολιτικά (όποιος ξέρει ας τοποθετηθεί). Αν όχι, ας μην δίνουμε σημασία στην προσπάθεια γελοίας αυτοπροβολής του οποιουδήποτε. Απλά στις επομενες εκλογές να πάει σπίτι του. " Πηγή: www.lifo.grΟ κ. Τσιρώνης το επιβεβαιώνει, ότι μας έβαλε να μιλάμε για αυτόν, γιατί δεν είχε τι να κάνει ...ΑΠΛΑ, ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.
Προφανώς και δεν είναι στο Αιγαίο το Καστελλόριζο. Το θέμα είναι οτι οι τύποι καταφέρνουν να τα κάνουν μαντάρα ακόμη κι όταν λένε κάτι που δεν είναι λάθος. Είναι τρελό ταλέντο αυτό. Τέλος πάντων, 6-7 μήνες έχουν μείνει. We have eaten the camel, there is only the queue.