Τσίπρας: Η κυβέρνηση άμεσα να ζητήσει έκτακτη Σύνοδο Κορυφής

Τσίπρας: Η κυβέρνηση άμεσα να ζητήσει έκτακτη Σύνοδο Κορυφής Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε την κυβέρνηση να ζητήσει άμεσα έκτακτη Σύνοδο Κορυφής σχετικά με το μεταναστευτικό και τις τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα.

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να αρκείται σε ευρωπαϊκή στήριξη επικοινωνιακού χαρακτήρα μόνο για τα σύνορα και για να μετατραπεί η χώρα μας σε αποθήκη ψυχών», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με κομματικές πηγές.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση «οφείλει άμεσα να ζητήσει έκτακτη Σύνοδο Κορυφής και να πιέσει ακόμα και με βέτο στις αποφάσεις της ΕΕ, προκειμένου να υπάρξουν εγγυήσεις για την τήρηση της Κοινής Δήλωσης και ακόμα και κυρώσεις προς την Τουρκία για τον ωμό εκβιασμό, καθώς και δέσμευση για δίκαιο διαμοιρασμό στα κράτη-μέλη».

Στο εσωτερικό, σημείωσε κατά τις ίδιες πηγές, η κυβέρνηση οφείλει «να σταματήσει επιτέλους τις τραγικές καθυστερήσεις και να αποσυμφορήσει άμεσα τα νησιά».

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι «η κατάσταση στη Λέσβο με 25.000 ανθρώπους, συνεχιζόμενες ροές και με πολίτες να παίρνουν το νόμο στα χέρια τους, έχει ξεφύγει εκτός ελέγχου και εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την κοινωνική ειρήνη και ασφάλεια».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΥΡΙΖΑ για Άγνωστο Στρατιώτη: Η κυβέρνηση φέρνει νομοθετική ρύθμιση για να εκδικηθεί τη νίκη Ρούτσι

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ για Άγνωστο Στρατιώτη: Η κυβέρνηση φέρνει νομοθετική ρύθμιση για να εκδικηθεί τη νίκη Ρούτσι

«Η κυβέρνηση φέρνει μια νομοθετική ρύθμιση για να εκδικηθεί τη μεγάλη νίκη του Πάνου Ρούτσι, για να απαγορέψει στους γονείς των θυμάτων να γράφουν τα ονόματα των παιδιών τους, που με εγκληματικό τρόπο σκοτώθηκαν»
LIFO NEWSROOM
«Θέματα κυριαρχίας είναι εκτός συζήτησης»: Το μήνυμα Γεραπετρίτη στον Φιντάν στη συνάντησή τους στο Λουξεμβούργο

Πολιτική / «Θέματα κυριαρχίας είναι εκτός συζήτησης»: Το μήνυμα Γεραπετρίτη στον Φιντάν στη συνάντησή τους στο Λουξεμβούργο

Ο κ. Γεραπετρίτης επανέλαβε ότι η οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και υφαλοκρηπίδας αποτελεί τη μοναδική διαφορά μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, υπογραμμίζοντας πως «θέματα κυριαρχίας είναι εκτός συζήτησης»
LIFO NEWSROOM
Γεραπετρίτης προς Φιντάν για το πρόγραμμα SAFE: «Όποιος ενοχλείται, να το αποδεχθεί»

Πολιτική / Γεραπετρίτης προς Φιντάν για το πρόγραμμα SAFE: «Όποιος ενοχλείται, να το αποδεχθεί»

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα, οι δύο υπουργοί θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση τη Δευτέρα στο περιθώριο του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, όπου αναμένεται να τεθεί το ζήτημα του προγράμματος SAFE
LIFO NEWSROOM
Δημοσκόπηση MRB: Στο 28% η ΝΔ - Τι λένε οι πολίτες για ενδεχόμενα κόμματα Τσίπρα και Σαμαρά

Πολιτική / Δημοσκόπηση MRB: Στο 28% η ΝΔ - Τι λένε οι πολίτες για ενδεχόμενα κόμματα Τσίπρα και Σαμαρά

Η γνώμη των πολιτών για για τους χειρισμούς της κυβέρνησης και δικαιοσύνης στο θέμα του Πάνου Ρούτσι και τις διαδηλώσεις μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη
LIFO NEWSROOM