Για την Τετάρτη και υπό όρους μετατίθεται η οριστική απόφαση του Eurogroup για τη νέα βοήθεια προς την Ελλάδα, όπως δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. 
Ο κ. Γιούνκερ διευκρίνισε ότι πριν από τη σύγκλιση του Eurogroup την Τετάρτη θα πρέπει η ελληνική πλευρά να εκπληρώσει τρεις βασικούς όρους. Ο πρώτος αφορά την έγκριση της νέας δανειακής σύμβασης την Κυριακή. Ο δεύτερος όρος είναι να εξευρεθούν πρόσθετες περικοπές ύψους 325 εκατ. ευρώ για το 2012 και ο τρίτος όρος αφορά στην παροχή «ισχυρών δεσμεύσεων» από τους πολιτικούς αρχηγούς για την εφαρμογή του προγράμματος.

Έκκληση προς τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πράξουν ότι είναι αναγκαίο, ώστε την ερχόμενη Τετάρτη που θα συνεδριάσει εκ νέου το Eurogroup να πληρούνται οι προϋποθέσεις για την έγκριση του νέου προγράμματος βοήθειας προς την Ελλάδα, απηύθυνε ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη λήξη των εργασιών του Συμβουλίου.

«Οι στιγμές είναι κρίσιμες για τη χώρα και απαιτούν υπευθυνότητα και μόνο υπευθυνότητα από όλους. Οτιδήποτε άλλο δεν βοηθά», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Καψής.


 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr