Τη βάση των Canadair επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός ενόψει καλοκαιριού

Τη βάση των Canadair επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός ενόψει καλοκαιριού Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ
2

Την αεροπορική βάση της 383ης Μοίρας Ειδικών Επιχειρήσεων & Αεροπυρόσβεσης στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας επισκέφτηκε σήμερα ο πρωθυπουργός ενόψει της έναρξης της θερινής περιόδου πυρόσβεσης.

Μιλώντας στα στελέχη της Μοίρας, ο πρωθυπουργός εξέφρασε εκ μέρους της Πολιτείας και του ελληνικού λαού, την αμέριστη στήριξη στο έργο τους.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά «αυτή την περίοδο ξεκινάει ουσιαστικά η θερινή περίοδος πυρόσβεσης και όλοι γνωρίζουμε ότι το φυσικό κλίμα στη χώρα μας ευνοεί πυρκαγιές. Βεβαίως, πολλές φορές υπάρχουν οι πυρκαγιές από αμέλεια, υπάρχουν και οι πυρκαγιές πολλές φορές από εμπρησμούς. Ωστόσο, ακόμα και αν αυτά δεν υπήρχαν, είναι ένα φυσικό φαινόμενο το οποίο δημιουργείται εξαιτίας της υψηλής θερμοκρασίας και των ενισχυμένων ανέμων – ιδιαίτερα από τα μέσα Ιουλίου και μετά είναι χαρακτηριστικό και ιδιομορφία της Ελλάδας να έχουμε υψηλούς ανέμους.

Συνεπώς, είναι ένα φυσικό φαινόμενο το οποίο για να αντιμετωπισθεί χρειάζεται να αξιοποιήσουμε την τεχνολογία, τα σύγχρονα μέσα πυρόσβεσης, πάνω από όλα, όμως, χρειάζεται να αξιοποιήσουμε την ψυχή των ανθρώπων που βρίσκονται στην θέση να διακινδυνεύουν την ίδια τους τη ζωή προκειμένου να υπερασπισθούν το δημόσιο συμφέρον. Και αυτοί είστε εσείς. Και θέλω ειλικρινά από καρδιάς να εκφράσω και την εμπιστοσύνη και τη στήριξη, τον θαυμασμό θα έλεγα, γιατί αυτό που κάνετε δεν είναι λίγο».

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ακόμη, απευθυνόμενος στα στελέχη και τα πληρώματα των canadair πως «τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερο αντιμετωπίζεται με κίνδυνο τη ζωή σας, με μεγάλη επιτυχία όμως, την αντιμετώπιση έκτακτων φαινομένων και μεγάλων πυρκαγιών. Εύχομαι φέτος τα πράγματα να μην είναι όπως τα παλαιότερα χρόνια, που είχαμε να αντιμετωπίσουμε μεγάλες πυρκαγιές. Σε μεγάλο βαθμό όμως η ετοιμότητα σας, η δυνατότητα να είστε διαρκώς σε επιφυλακή και να σβήνετε τις φωτιές, πριν αυτές επεκταθούν, είναι, νομίζω, το κρίσιμο εκείνο στοιχείο που προστατεύει το φυσικό πλούτο της χώρας μας, τις περιουσίες των συμπολιτών μας, σε ένα ακήρυχτο πόλεμο κάθε καλοκαίρι με τα στοιχεία της φύσης.»

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε ακόμη στις ελλείψεις που αντιμετωπίζει η Μοίρα και υποσχέθηκε πως θα καλυφθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο: «Η κρίση έχει χτυπήσει φυσικά όλους τους τομείς και από την πλευρά μου πρέπει να σας διατυπώσω την πρόθεση να μπορέσουμε το αμέσως επόμενο διάστημα αυτές τις ελλείψεις να τις καλύψουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ρώτησα πριν για τη δύναμη σε αεροσκάφη – τα 30 αεροσκάφη, βεβαίως, είναι ένας σημαντικός αριθμός. Πρέπει, όμως, να έχουμε υπόψη μας ότι κάποια από αυτά τα αεροσκάφη είναι παλιά· χρειάζεται εκσυγχρονισμός του στόλου.»

Καταλήγοντας, ο πρωθυπουργός εξέφρασε για μία ακόμη φορά την ευγνωμοσύνη του προς τα στελέχη της μοίρας.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Στα επικοινωνιακα τρυκ ειναι αριστος ο Αλεξης μας.Οπως και οι περισσοτεροι προκατατοχοι του,βεβαια.Αλλα να ακουω καποιον "δημοσιογραφο"στο ραδιοφωνο να τον λοιδωρει επι πεντε λεπτα διοτι "επιανε(ο ασχετος) το τιμονι του Canadair με το αριστερο χερι"(!) και ταυτοχρονα να βλεπω στην τηλεοραση οτι το επιασε για να πιεσει ενα κουμπι που βρισκεται πανω σε αυτο,στην αριστερη του πλευρα,συμφωνα με τις οδηγιες που του εδινε ο πιλοτος που ηταν διπλα του....ε,αυτο ειναι ....εληνικη δημοσιογραφια !!