Τα δύο κόμματα το φθινόπωρο που μας πέρασε είχαν αποφασίσει να συνεργαστούν εκλογικά, όμως απ' ότι φαίνεται οι δρόμοι τους χωρίζουν.

 

Αντιπροσωπείες των δύο κομμάτων συναντήθηκαν χθες και διαπιστώθηκε και πάλι ότι δεν μπορεί να βρεθεί κοινή συνιστώσα. Οι κύριοι Θ. Θεοχαρόπουλος και ο Σ. Παπαθανασίου από την ΔΗΜΑΡ και ο Χρ. Αηδόνης και ο Ευθ. Καρδαράς από την πλευρά της Νέας Ελλάδας δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε συμφωνία για κοινή κάθοδο στις ευρωεκλογές, ούτε όμως και για το θέμα του τίτλου και το ζήτημα των συνεργασιών. Η Αγ. Κωνσταντίνου άφηνε ανοικτό το το ενδεχόμενο της μετεκλογικής προγραμματικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ (σε περίπτωση μετατόπισης της Κουμουνδούρου σε φιλοευρωπαϊκές κατευθύνσεις), κάτι που η «Νέα Ελλάδα» επιδίωκε να αποκλειστεί εκ προοιμίου.

 

Μετά και τη συνάντηση του Α. Λοβέρδου με τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκη και την πρόσκληση ουσιαστικά του ΠΑΣΟΚ για συστράτευση με τους "58", όπως στην Ιταλική "Ελιά" που τα κόμματα διατηρούν την αυτοτέλειά τους, η Νέα Ελλάδα φαίνεται ότι θα συμμετάσχει στο εγχείρημα για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς.