Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά της νέας δανειακής σύμβασης διοργανώνει το ΠΑΜΕ όλες τις επόμενες ημέρες. Η αρχή θα γίνει αύριο στις 17.30 το απόγευμα στο Πεδίον του Άρεως ενώ Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή το ΠΑΜΕ καλεί σε μαζική απάντηση με όλες τις μορφές στους δρόμους . Στη σκληρή ανακοίνωση του το ΠΑΜΕ υποστηρίζει ότι όλα γίνονται «για να σώσουν τα κέρδη μιας χούφτας κηφήνων που ζουν από τον ιδρώτα μας, καταργούν όλα τα δικαιώματα που μας παρέδωσαν οι προηγούμενες γενιές με αμέτρητες θυσίες και αίμα».

 

Μεταξύ άλλων το ΠΑΜΕ αναφέρει: «Η μαύρη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ με τον αρχιτραπεζίτη πρωθυπουργό, η τρόικα και η ΕΕ, αποφάσισαν την χρεοκοπία του λαού. Καταδικάζουν εμάς και κυρίως τα παιδιά μας να δουλεύουν και να ζουν εφ όρου ζωής με 400 ευρώ. Για να σώσουν τα κέρδη μιας χούφτας κηφήνων που ζουν από τον ιδρώτα μας, καταργούν όλα τα δικαιώματα που μας παρέδωσαν οι προηγούμενες γενιές με αμέτρητες θυσίες και αίμα.

 

Αν παραδοθούμε θα δουλεύουμε όλη μέρα με μισθό χαρτζιλίκι, χωρίς ασφάλιση για εμάς και τα παιδιά μας. Οι γέροντες θα φυτοζωούν με συντάξεις πείνας. Δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο ούτε από τα επιδόματα ανεργίας που παίρνει μικρό μέρος των ανέργων. Νομοθετούν ένα εφιαλτικό μέλλον για τις σημερινές και τις επόμενες γενιές.

 

Μην ακούτε τα ψέματα των βιομηχάνων, των κομμάτων του κεφαλαίου και των ανθρώπων τους. Αυτοί πληρώνονται καλά για τη βρώμικη δουλειά τους. Αυτοί δε θα πεινάσουν, ούτε θα δουλεύουν για ψίχουλα.»

 

Εν τω μεταξύ συνεδριάζει αύριο και η ΓΣΕΕ για να αποφασίσει τη μορφή των κινητοποιήσεων της. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν εισηγήσεις για απεργία διαρκείας από τη Δευτέρα.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr