Συνάντηση Ερντογάν- Σακελλαροπούλου: Ο διάλογος μπροστά στις κάμερες

Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Ερντογάν- Συνάντηση με Σακελλαροπούλου Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Στο Προεδρικό Μέγαρο έφτασε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπου συναντάται με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου. 

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου υποδέχθηκε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην είσοδο του Προεδρικού Μεγάρου και αφού μπήκαν στο εσωτερικό ακολούθησε ο διάλογός τους μπροστά στις κάμερες. 

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε πως είναι καλύτερο και για τις δύο πλευρές να «μιλήσουμε βλέποντας το ποτήρι μισογεμάτο», ενώ από την πλευρά της η Κατερίνα Σακελλαροπούλου υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασίας των δύο χωρών, για τη διαφύλαξη της ειρήνης και του σεβασμού του διεθνούς δικαίου. 

Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Ερντογάν- Συνάντηση με Σακελλαροπούλου Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Ερντογάν- Συνάντηση με Σακελλαροπούλου Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi

Αρχικά, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε την «ιδιαίτερη χαρά» του για το γεγονός ότι βρίσκεται και πάλι στην Αθήνα, έπειτα από έξι χρόνια. Έκανε λόγο για «ευκαιρία» προκειμένου να «ξεκινήσει μια νέα εποχή» και σημείωσε πως οι υπουργοί Ελλάδας και Τουρκίας θα έχουν «εποικοδομητικές» συνομιλίες. 

«Θα συζητήσουμε ποια βήματα μπορούμε να κάνουμε σε όλα τα θέματα. Πιστεύω ότι είναι καλύτερο για το μέλλον και των δύο πλευρών να μιλήσουμε βλέποντας το ποτήρι μισογεμάτο», συμπλήρωσε ο Τούρκος πρόεδρος. 

Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Ερντογάν- Συνάντηση με Σακελλαροπούλου Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Ερντογάν- Συνάντηση με Σακελλαροπούλου Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi

ΠτΔ σε Ερντογάν: Αναγκαίο περισσότερο να εργαστούν από κοινού Ελλάδα και Τουρκία 

Από την πλευρά της, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου επεσήμανε στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πως τα τραγικά συμβάντα που αντιμετώπισαν η Ελλάδα και η Τουρκία «αποτέλεσαν αφορμή για να αποδειχθεί για μία ακόμη φορά ότι το αίσθημα αλληλεγγύης και η επίδειξη ανθρωπιάς κάτω από δύσκολες συνθήκες είναι ένα κοινό χαρακτηριστικό που ενώνει τους δύο λαούς». 

Η διαπίστωση αυτή, συνέχισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «αποτελεί ισχυρή βάση για να στηριχθεί η αμοιβαία πολιτική βούληση για την εδραίωση του κλίματος που θα επιτρέψει την εμβάθυνση της συνεργασίας και την αποφυγή εντάσεων στις διμερείς μας σχέσεις». 

Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Ερντογάν- Συνάντηση με Σακελλαροπούλου Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi

Παράλληλα, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου τόνισε πως, «εάν αναλογιστούμε τι γίνεται στον περίγυρό μας», είναι αναγκαίο «ίσως περισσότερο από ποτέ» να εργαστούν από κοινού οι δύο χώρες, «για την ενίσχυση της ευημερίας, τη διαφύλαξη της ειρήνης και της σταθερότητας τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου και την προώθηση των σχέσεων καλής γειτονίας, προς όφελος των δύο λαών και της ευρύτερης περιοχής». 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρινάκης για Λοβέρδο: «Τόσο κακό είναι που ένας άνθρωπος έχει απογοητευτεί από το πώς εξελίχθηκε το κόμμα του;»

Πολιτική / Μαρινάκης για Λοβέρδο: «Τόσο κακό είναι που ένας άνθρωπος έχει απογοητευτεί από το κόμμα του;»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε «δικαίωση» την προσχώρηση του Ανδρέα Λοβέρδου στη Νέα Δημοκρατία - «Φεύγουν από αλλού ο ένας μετά τον άλλον και έρχονται στη ΝΔ»
LIFO NEWSROOM
Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Πολιτική / Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Η εγκύκλιος δίνει κατεύθυνση για την εφαρμογή του άρθρου, που προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών για όσους παραμένουν παράνομα στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Πολιτική / Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Google DeepMind, Ντέμη Χασάμπη, και στελέχη της Google στο Μέγαρο Μαξίμου
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Ενίσχυση ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στην ενέργεια – Στο τραπέζι LNG, διασυνδέσεις (Great Sea Interconnector, GREGY), ρόλος της ελληνικής ναυτιλίας και ο άξονας Αλεξανδρούπολη–Οδησσός.
LIFO NEWSROOM
Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας σχολίασε την πρόσφατη ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντάς την «χωρίς δυναμική» και ξεκαθάρισε πως δεν θα συνεργαστεί μαζί του, στην περίπτωση δημιουργίας νέου κόμματος
LIFO NEWSROOM