Reuters: νέο πακέτο 65 δις για την Ελλάδα

Reuters: νέο πακέτο 65 δις για την Ελλάδα Facebook Twitter
0

H EE επεξεργάζεται δεύτερο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα  σε μια προσπάθεια να διοχετεύσει ρευστότητα στη χώρα και να αποτρέψει πιθανή χρεοκοπία της, σύμφωνα με δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων τις οποίες επικαλείται το Reuters.

Όπως αποκάλυψε μάλιστα μία εκ των ανωτέρω πηγών στο πρακτορείο, ανώτατοι αξιωματούχοι της ΕΕ είχαν έκτακτες συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου.

Οι πιέσεις των κοινοτικών αξιωματούχων προς την Ελλάδα να συμφωνήσει άμεσα στη λήψη νέων μέτρων δημοσιονομικής εξυγίανσης εντάθηκαν μετά την προειδοποίηση του ΔΝΤ ότι δεν θα χορηγήσει την πέμπτη δόση του δανείου που του αναλογεί, αν η χώρα δεν λάβει τις απαραίτητες αποφάσεις.

Η Ελλάδα συμφώνησε πριν ένα χρόνο στη λήψη δανείων ύψους 110 δισ. ευρώ από την ΕΕ και το ΔΝΤ, ωστόσο δεν κατάφερε να πετύχει το στόχο αναφορικά με τη μείωση του ελλείμματός της.

Σύμφωνα με τις πηγές του Reuters, το νέο πακέτο ύψους 65 δισ. ευρώ θα περιλαμβάνει έναν συνδυασμό διασφαλισμένων δανείων από την ΕΕ και το ΔΝΤ καθώς και επιπρόσθετα μέτρα για την άντληση εσόδων, τα οποία θα προβλέπουν μια πρωτοφανή έξωθεν επίβλεψη της διαδικασίας αποκρατικοποιήσεων.

πηγή: Νewscode.gr

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Πολιτική / Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Ο βουλευτής της ΝΔ υπέστη ανακοπή σε πολυσύχναστη παραλία της Χαλκιδικής που δεν υπήρχε απινιδωτής ή ναυαγοσώστης - Ο ίδιος ως υφυπουργός είχε συμβάλλει ώστε να τοποθετηθούν περισσότεροι απινιδωτές σε σχολεία και κοινότητες της χώρας
LIFO NEWSROOM
Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM
Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM