Πληροφορίες για πρωτοβουλία Τσίπρα από ώρα σε ώρα

Πληροφορίες για πρωτοβουλία Τσίπρα από ώρα σε ώρα Facebook Twitter
SOOC
12

Πληροφορίες της τελευταίας στιγμής αναφέρουν ότι αναμένεται από ώρα σε ώρα πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα προκειμένου, στη βάση της χθεσινής νέας πρότασης Γιούνκερ, να υπάρξει λύση έστω και την τελευταία στιγμή.

Την άποψη αυτή φέρεται να υιοθετούν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Γιάννης Δραγασάκης και ο υπουργός Οικονομίας κ. Γιώργος Σταθάκης.

Υπενθυμίζεται ότι μήνυμα από τον υπουργό Επικρατείας κ. Παππά έλαβε, όπως είπε, πριν από λίγο ο Νίκος Χατζηνικολάου στη διάρκεια της εκπομπής του, στο οποίο ο κ. Παπάς αναφέρει ότι βρίσκονται πρωτοβουλίες από την Ελλάδα σε εξέλιξη για βιώσιμη λύση. Μάλιστα, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο ο υπουργός έγραψε στο τέλος του μηνύματος «Ενδιαφέρουσα ημέρα».

Δείτε αναλυτικά όλες τις εξελίξεις ΕΔΩ

12

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

Πολιτική / Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

«Τόσο ο Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ όσο και το παράγωγο ενωσιακό δίκαιο κατοχυρώνουν, εκτός από την κατ’ ουσίαν διεθνή προστασία σε περίπτωση βάσιμων λόγων δίωξης, και το δικαίωμα πρόσβασης στη διαδικασία ασύλου»
LIFO NEWSROOM
Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Πολιτική / Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Ζητά την ανάκληση της νομικής αιτιολόγησης που στηρίζεται στο άρθρο 15 ΕΣΔΑ, δηλαδή το αντίστοιχο του άρθρου 48 Συντ. για την εφαρμογή του νόμου περί καταστάσεως πολιορκίας, όπως σημειώνει με έκπληξη
LIFO NEWSROOM
Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Πολιτική / Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να τεθεί σε αναστολή και ο ιατροδικαστής που υπέγραψε τις τρεις εκθέσεις για τα βρέφη που δολοφόνησε η Ειρήνη Μουρτζούκου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση για την αναστολή λειτουργίας της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πάτρας
LIFO NEWSROOM
Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Πολιτική / Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Ο νέος υπουργός επιτίθεται στους μετανάστες με χυδαία ρητορική λέγοντας πως στις δομές «τρώνε 3 φορές κρέας και μία ψάρι» και πως «δεν θέλουμε να αντικαταστήσουμε τον πληθυσμό της Ευρώπης»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

Πολιτική / Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

 Όταν απευθύνεστε σε αυτήν την παράταξη δεν θα χρησιμοποιείτε τον όρο «γαλάζια συμμορία», δεν τη δέχομαι από ένα κόμμα, που έχει στιγματίσει την πολιτική ζωή της χώρας, απάντησε σε υψηλούς τόνους στον Νίκο Ανδρουλάκη ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Σύλληψη και κράτηση για όσους εισέρχονται παράνομα στη χώρα – Νέα μέτρα υπό τον απόηχο της άρνησης Χάφταρ να δεχθεί την ευρωπαϊκή αποστολή
LIFO NEWSROOM
Γεραπετρίτης για μεταναστευτικό: Αν χρειαστεί, θα υπάρξει αυστηροποίηση των μέτρων

Πολιτική / Γεραπετρίτης για μεταναστευτικό: Αν χρειαστεί, θα υπάρξει αυστηροποίηση των μέτρων

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ επισήμανε πως «η Ελλάδα θα μεριμνήσει ώστε να ελεγχθούν οι μεταναστευτικές ροές» και υπογράμμισε ότι η επιτήρηση θα ενταθεί στο πλαίσιο ευρωπαϊκής συνεργασίας
LIFO NEWSROOM
Αυξάνονται οι ροές μεταναστών σε Κρήτη και Γαύδο: Στη Λιβύη Πλεύρης και Ευρωπαίοι για συνομιλίες με Ντμπέιμπα - Χαφτάρ

Πολιτική / Αυξάνονται οι ροές μεταναστών σε Κρήτη και Γαύδο: Στη Λιβύη Πλεύρης και Ευρωπαίοι για συνομιλίες με Ντμπέιμπα - Χαφτάρ

Ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία, με τη συμμετοχή των υπουργών Εσωτερικών της Ιταλίας και της Μάλτας, μετέβη στη Λιβύη για διαβουλεύσεις με τις πλευρές των Ντμπέιμπα και Χαφτάρ
LIFO NEWSROOM
Νίκος Χριστοδουλάκης: «Υπάρχει ένα οργανωμένο δίκτυο που αφαιμάζει κοινοτικούς πόρους με πολιτική κάλυψη»

LiFO politics / Νίκος Χριστοδουλάκης: «Ένα οργανωμένο δίκτυο αφαιμάζει κοινοτικούς πόρους με πολιτική κάλυψη»

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και καθηγητής Νίκος Χριστοδουλάκης μιλά στη Βασιλική Σιούτη για το σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ, δίνει τη δική του ερμηνεία και εκτιμά ότι η κρίση «δεν μας έκανε σοφότερους, αλλά χειρότερους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

8 σχόλια
Γιατί βλέπω ότι όλοι ξεχνάμε πολύ γρήγορα συριζονδπασοκομματόσκυλα ρίξτε μια ματιά για να θυμηθείτε και μετά συνεχίστε να ασχολείστε με την χωρίστρα του τσίπρα και το τραινάκι του σαμαρά...είμαστε σαν λαός απλά ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ...https://www.youtube.com/watch?v=F7IvfI0Y87s
Ας υποθέσουμε ότι "κάνει πίσω" ο τρισμέγιστος Αλεξης και κλεισει συμφωνία σήμερα.Αν κρινουμε απ΄την πρόταση Γιούγκερ οι αλλαγές πού περιλαμβάνονται σ΄αυτή είναι ουσιαστικά μικροδιαφορές και τέλος πάντων όχι τέτιες πού να δικαιολογούν την αποχώρηση τής κυβέρνησης απ΄τίς διαπραγματεύσεις την περασμένη βδομάδα και την είσοδο στο ΧΑΟΣ.Τι πρέπει δηλαδή να συμπεράνουμε, για ποιόν λόγο έγιναν στην πραγματικότητα όλα αυτά?Για ποιόν λόγο βυθίζεις μιά χώρα στο χάος ως κυβέρνηση? Για μερικές ψιλοαλλαγές? Αυτό ήταν το "τρομερό διακύβευμα"?Οπότε, επιστρέφοντας στην υπόθεση εργασίας, κάνει πίσω ο Αλέξης (για μικρο-αλλαγες σε σχέση με την συμφωνία τής περασμένης βδομάδας) σήμερα κι υπογράφει καινούργιο χάρντκορ Μνημόνιο αφού πρώτα κατανάλωσε 6 πολύτιμους μήνες καταστρέφοντας περαιτέρω την οικονομία και φτάνοντας σε στέγνωμα και κλεισιμο τραπεζών και capital control. Κι αφού προεκλογικά υποσχέθηκε μέχρι και μαλλιά σε καραφλούς κι αφού δεν πρόκειται να τηρήσει ούτε παράγραφο απ΄τίς υποσχέσεις του. Είστε πραγματικά πελώριοι εκεί στο Συριζα.Εχω ξαναπεί, και ξαναλέω: η πιο καταστροφική κυβέρνηση, η πιο γραφική, η πιό αποκρουστική, εδώ και 40 χρόνια.Οι άνθρωποι είναι πλέον ξεκάθαρα επικίνδυνοι.
Συμφωνώ. Θα πρέπει να φύγει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ και να πάμε σε μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας σε βάθως τετραετίας. Οι μνήμες από τα πεπραγμένα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι πολύ νωπές για να πάμε πάλι σε εκλογές.
Η απείρως πιο λογική πρόταση και πήρε τόσες αρνητικές....Πολλοί δεν μπορούν μάλλον να κατανοήσουν, ότι η Αριστερά -ανεξαρτήτως του όποιου δίκαιου του αγώνα και της προσπάθειας της- δεν είναι σε θέση να κυβερνήσει και πολύ περισσότερο να προωθήσει ανάπτυξη και σταθερότητα.
Δεν έχει άλλο δρόμο σωτηρίας ο Τσίπρας. Μόνο να ισχυριστεί ότι πέτυχε καλύτερη πρόταση να προτείνει ΝΑΙ στο δημοψήφισμα να εκφραστεί και ο λαός με αυτό και έτσι εκτονωθεί η κατάσταση.Αν συνεχίσει με ΟΧΙ με αποτέλεσμα ΝΑΙ που είναι το πιθανότερο πάει σπίτι του. Αν έρθει ΌΧΙ πάμε σε άτακτη χρεοκοπία, ο αντίστοιχος Τσίπρας στην Αργεντινή διέφυγε με ελικόπτερο, σε μια χώρα που έχει την μιση και ούτε παραγωγιγή δυνατότητα από την Αργεντινή θα είναι πολύ χειρότερα τα πράγματα.
Και πριν μια εβδομάδα καθαρογραφόταν η συμφωνία, right. Επικοινωνιακό τέχνασμα για αποσυσπείρωση ημών των απέναντι εθνοπροδοτών ναι-ιστών, ανήμερα της συγκέντρωσης, κανείς; (φυσικά, ας κλείσει συμφωνία κι εγώ θα κάνω κωλοτούμπες στο Σύνταγμα)