Παυλόπουλος προς Τουρκία: «Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπισθούμε τον πολιτισμό μας»

Παυλόπουλος προς Τουρκία: «Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπισθούμε τον πολιτισμό μας» Facebook Twitter
0

Νέο μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος από τον αρχαιολογικό χώρο της Δήλου, αμέσως μετά την άφιξη του για την επίσημη παρουσίαση της έκθεσης «SIGHT» του Sir Antony Gormley.

Ο κ. Παυλόπουλος επεσήμανε ότι «από εδώ λοιπόν, την Δήλο του μύθου και της ιστορίας, εμείς, οι Έλληνες, στέλνουμε προς τους γειτονικούς μας Λαούς, ιδίως δε προς την Τουρκία, το μήνυμα ότι είμαστε αποφασισμένοι να ζήσουμε ειρηνικά με όλους και να μοιρασθούμε τις αρχές και τις αξίες αυτού του Πολιτισμού».

Παράλληλα, τόνισε ότι «στέλνουμε όμως και το μήνυμα ότι είμαστε εξίσου αποφασισμένοι και ανυποχώρητοι να υπερασπισθούμε, στο ακέραιο, αυτόν τον Πολιτισμό, πάνω στην βάση του πλήρους και ειλικρινούς σεβασμού του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου στο σύνολό τους».

Τέλος, υπογράμμισε ότι η Δήλος, από το κέντρο των Κυκλάδων και την «καρδιά» του Αιγαίου, εξέπεμπε, εκπέμπει και θα εκπέμπει πάντοτε, urbi et orbi, το απαστράπτον φως του Πνεύματος και της Ειρήνης. Εκείνο το φως, το οποίο ήταν, είναι και θα παραμείνει, στο διηνεκές, δημιουργός δύναμη Πολιτισμού.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος μετέβη νωρίτερα σήμερα στη Μύκονο, όπου επισκέφθηκε την ομαδική έκθεση «The Palace at 4 a.m.» στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Μυκόνου. 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: «Ο αγώνας για τη δικαίωση της Κύπρου είναι κοινός και θα είναι νικηφόρος»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Ο αγώνας για τη δικαίωση της Κύπρου είναι κοινός και θα είναι νικηφόρος»

Μήνυμα του πρωθυπουργού για τη συμπλήρωση 51 ετών από την τουρκική εισβολή – Σαφές κάλεσμα για πρόοδο στις διακοινοτικές συνομιλίες, στον απόηχο της επίσκεψης Ερντογάν στα Κατεχόμενα
LIFO NEWSROOM
Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

LiFO politics / Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σπύρος Βλαχόπουλος, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για την ανάγκη κατάργησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών, εξηγώντας όμως γιατί πρέπει να τηρείται όσο παραμένει σε ισχύ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Πολιτική / Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Ο κ. Γεραπετρίτης διατύπωσε την επιδίωξη της Ελλάδας για ενίσχυση των διμερών σχέσεων με την Τρίπολη, με έμφαση στην οικονομία και τις επενδύσεις - Τι δήλωσε ο Λίβυος ΥΠΕΞ
LIFO NEWSROOM
Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Πολιτική / Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Το καλοκαίρι του 2024, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ενεπλάκη σε περιστατικό χειροδικίας κατά εργαζόμενου στο «Ελ. Βενιζέλος» με αποτέλεσμα τη διαγραφή του
LIFO NEWSROOM