Παππάς: Είναι ντροπή να ζητούν να μην καταθέτουν «πόθεν έσχες» οι καναλάρχες

Παππάς: Είναι ντροπή να ζητούν να μην καταθέτουν «πόθεν έσχες» οι καναλάρχες Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
0

Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες θα διεξαχθεί κατ΄ εφαρμογή του ισχύοντος νόμου, τονίζει ο Νίκος Παππάς στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, προσθέτοντας πως η διαδικασία επανεκκινείται κανονικά. 

Σε μια συνέντευξη που έδωσε λίγες ώρες αφότου γνωστοποιήθηκε η απόφαση του ΣτΕ την Παρασκευή, για τις τηλεοπτικές άδειες, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης αναφέρει πως «η απόφαση του ΣτΕ καταγράφει ότι 27 χρόνια είχαμε ένα παράνομο καθεστώς. Κάνει αναφορά στις προηγούμενες αποφάσεις του ίδιου του συνταγματικού δικαστηρίου που υπογράμμιζαν αυτό το παράνομο και αντισυνταγματικό καθεστώς. Υπογραμμίζει ότι οι συχνότητες και το τηλεοπτικό φάσμα είναι ένας σπάνιος εθνικός πόρος για τη χρήση του οποίου δεν μπορεί να μην καταβάλλεται τίμημα. Αν νομίζουν ότι δικαιώθηκαν όσοι είχαν βάλει πολιτικές πλάτες για να υπάρχει ένα καθεστώς ασυδοσίας, όσοι μας κατηγορούσαν ότι κακώς πράττουμε επειδή δεν υπάρχουν άδειες και όσοι ισχυρίζονταν ότι δεν πρέπει να καταβληθεί τίμημα, θα βγάλουμε μια φωτοτυπία της απόφασης και θα τους τη στείλουμε».

Ο υπουργός είναι επικριτικός για την απόφαση των καναλαρχών να αιτηθούν στο ΣτΕ εξαίρεση τους από την υποβολή δηλώσεων «πόθεν έσχες», υπογραμμίζει ότι «η απόφαση τους να προσφύγουν για να αποκτήσουν δικαίωμα μη κατάθεσης "πόθεν έσχες" είναι ντροπή και οφείλουν με όρους αυτοσεβασμού να την αποσύρουν». Σχολιάζει πως «είναι προφανές ότι κάτι θέλουν να κρύψουν» και προσθέτει ότι «ο καιρός όπου η Πολιτεία αντί να βάζει κανόνες, έκανε αβάντες για να μπορούν να κρύβονται όσα θέλουν ορισμένοι να κρύψουν, έχει τελειώσει».

Δηλώνει ότι στον διάλογο με το ΕΣΡ για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών προσέρχεται «με καθαρή θέση και με απόλυτη διάθεση για συναίνεση». Σε ερώτηση για τον αριθμό των αδειών και τη διάθεση συναίνεσης, σημειώνει πως «δεν νομίζω ότι θα είναι αυτό το σημείο το οποίο θα μπορέσει να μπλοκάρει την ολοκλήρωση της διαδικασίας την οποία περιμένει όλη η κοινωνία».

Ο Νίκος Παππάς μιλά αναλυτικά και για τα πολιτικά ζητήματα γύρω από τη β' αξιολόγηση. Κλείνοντας τα όποια σενάρια, όπως μεταξύ άλλων και αυτό των εκλογών, που «βλέπει» η αντιπολίτευση,  διατυπώνει το μήνυμα ότι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης δεν αλλάζει. «Θα εντείνουμε τις πολιτικές και διπλωματικές μας προσπάθειες, θα ανοίξουμε τον πολιτικό διάλογο, θα επιβάλουμε την ειλικρίνεια, γιατί δεν μπορεί πολιτικές απόψεις και σκοπιμότητες να ενδύονται τον μανδύα της εφαρμογής αλάνθαστων οικονομικών πολιτικών. Η ιστορική πραγματικότητα είναι ότι δύο προγράμματα στην Ελλάδα κατέρρευσαν οικονομικά και πολιτικά και αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα τρίτο πρόγραμμα το οποίο αποδίδει. Θα πρέπει λοιπόν να γίνει ένας ειλικρινής διάλογος με τους πάντες ποιοί είναι οι λόγοι οι οποίοι κάνουν αυτό το πρόγραμμα να αποδίδει», αναφέρει.

Ερωτηθείς με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του Β. Σόιμπλε, ο κ. Παππάς επισημαίνει ως βασικό κίνδυνο το να υπερισχύσουν οι απόψεις που επιθυμούν αυτή τη στιγμή να υπάρχουν νέες κωλυσιεργίες. Σημειώνει ότι μέχρι στιγμής η παρουσία του ΔΝΤ έχει συμβάλει τα μέγιστα στο να υπάρχουν αυτές οι καθυστερήσεις και πως τα επιχειρήματα που κόμιζαν οι υποστηρικτές της άποψης ότι το ΔΝΤ είναι απαραίτητο για το ελληνικό πρόγραμμα, έχουν υποστεί πλήγμα από την ίδια την πραγματικότητα. Η Ελλάδα εφαρμόζει τη συμφωνία, σημειώνει, για να τονίσει πως το ΔΝΤ, που φαίνεται να έχει αντιρρήσεις για την πορεία του προγράμματος, «πρέπει να αποφασίσει γρήγορα τι θέλει να κάνει».

Ο Νίκος Παππάς τονίζει ότι οι κανόνες δεν μπορεί να είναι α λα καρτ και πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην ενταχθεί η Ελλάδα άμεσα στο πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

Ακόαμ, περιγράφει αδιέξοδο της ΝΔ, σημειώνοντας πως «η καταστροφή για την οποία προσεύχεται» δεν έρχεται και έτσι το αφήγημα της υπονομεύεται θεμελιωδώς. «Τι θα κομίσει ως επιχείρημα στον πολιτικό διάλογο; Τη νοσταλγία της για τις ακραίες νεοφιλελεύθερες πτυχές του προγράμματος τις οποίες εμείς καταφέραμε και ακυρώσαμε;», διερωτάται. Σχολιάζοντας, τέλος, τις εξελίξεις στον χώρο της Κεντροαριστεράς, αναφέρει πως το ζήτημα είναι ποιος είναι ο κεντρικός προσανατολισμός και αν έχουν βγάλει συμπεράσματα από την ιστορική πια πορεία τους και τα αποτελέσματα που επέφερε η διαρκής ταύτιση με τη Δεξιά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σκληρή απάντηση Δένδια στην Άγκυρα: Λυπούμαστε που δεν ευχαρίστησε τις τουρκικές δυνάμεις εισβολής

Πολιτική / Σκληρή απάντηση Δένδια στην Άγκυρα: Λυπούμαστε που δεν ευχαρίστησε τις τουρκικές δυνάμεις εισβολής

«Λυπούμαστε ειλικρινώς που ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κύπρο, παρέλειψε να "ευχαριστήσει" τις τουρκικές δυνάμεις εισβολής»
LIFO NEWSROOM
Μενδώνη για Πολάκη: «Η νέα σεξιστική επίθεσή του επιβάλλει στον Κασσελάκη να τον στείλει σπίτι του»

Πολιτική / Μενδώνη για Πολάκη: «Η νέα σεξιστική επίθεσή του επιβάλλει στον Κασσελάκη να τον στείλει σπίτι του»

«Οφείλει να καταλάβει ότι δεν υπάρχει καμία ανοχή για τους αντιπρόσωπους του ελληνικού λαού που "στέλνουν στο σπίτι τους τις γυναίκες"» τόνισε η υπουργός Πολιτισμού
LIFO NEWSROOM