Για τις 3 το μεσημέρι μετατέθηκε η κρίσιμη συνάντηση του Λουκά Παπαδήμου με τους πολιτικούς αρχηγούς ενώ ο πρωθυπουργός συναντάται αυτή την ώρα με την Τρόικα στο Μέγαρο Μαξίμου.   

 

Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Έθνος, «οι εκπρόσωποι της Τρόικας θέλουν να βοηθήσουν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα όμως με την δική τους αντίληψη», προειδοποιώντας ότι το πακέτο που θα μείνει μετά από προσθήκες αλλαγές και βελτιώσεις «θα πρέπει να θεωρηθεί ικανοποιητικό από τους εκπρόσωπους των πιστωτών».  Κυβερνητικό στέλεχος που συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις,  εντόπιζε αρκετές εναπομένουσες «δυσκολίες» παρότι υπήρξαν βελτιώσεις μετά τα σκληρά παζάρια, προσθέτοντας πως στη σημερινή σύσκεψη του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς, θα τους εκτεθεί η ανάγκη να λάβουν πολύ συγκεκριμένες και πολύ δύσκολες αποφάσεις. Σημείωνε μάλιστα με νόημα, ότι οι πολιτικοί αρχηγοί μπορούν εάν το επιθυμούν να διαπραγματευτούν και οι ίδιοι με τους εκπροσώπους της Τρόικας.

 

Οι πληροφορίες λένε ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών ουσιαστικά ζήτησαν να ανατραπεί το σύνολο του εργατικού δικαίου της χώρας, προτείνοντας να υιοθετηθεί… μοντέλο ανατολικών χωρών. Μάλιστα δεν λαμβάνουν υπ’ όψη τους ούτε τη συμφωνία εργοδοτών-συνδικαλιστών για τις αποδοχές στον ιδιωτικό τομέα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι δανειστές ζήτησαν και 15 χιλιάδες απολύσεις υπαλλήλων από το στενό Δημόσιο τομέα, μέχρι το Πάσχα.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr