Ο Ζάεφ αποκάλυψε τι συζήτησε τηλεφωνικά με τον Τσίπρα μετά την παραίτηση Κοτζιά

Ο Ζάεφ αποκάλυψε τι συζήτησε τηλεφωνικά με τον Τσίπρα μετά την παραίτηση Κοτζιά Facebook Twitter
0

Για την Συμφωνία των Πρεσπών συζήτησαν μεταξύ άλλων οι Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ στο χθεσινό τηλεφώνημα που έκανε ο Έλληνας πρωθυπουργός στον ομόλογό του από την ΠΓΔΜ μετά την παραίτηση Κοτζιά. 

«Με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα παραμένουμε από κοινού απόλυτα προσηλωμένοι στην προοπτική των νέων Βαλκανίων του 21ου αιώνα, όπου θα οικοδομηθεί φιλία, θα αναβαθμιστεί η συνεργασία, θα συνεισφέρουμε στην βελτίωση της οικονομικής ανάπτυξης και της ανάπτυξης των χωρών μας, οι πολίτες θα είναι πιο ευτυχισμένοι και, ασφαλώς, (θα συνεισφέρουμε) στην αύξηση των εμπορικών συναλλαγών, των νέων επενδύσεων και στην βελτίωση του οικονομικού επιπέδου των πολιτών της Μακεδονίας και της Ελλάδας», ανέφερε σήμερα ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση σχετικά με την χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο Ζόραν Ζάεφ πρόσθεσε πως ο Έλληνας πρωθυπουργός τον ενημέρωσε για τις εξελίξεις στην Ελλάδα και ότι παραμένει προσηλωμένος στα συμφωνηθέντα, καθώς και ότι αναλαμβάνει και το αξίωμα του υπουργού Εξωτερικών, με στόχο να διασφαλιστεί η υλοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

«Είμαι ευτυχής για την απόλυτη προσήλωση της Ελλάδας σε αυτή την Συμφωνία. Μπορώ να επιβεβαιώσω και την δική μας απόλυτη προσήλωση. Ελπίζω ότι αύριο το Κοινοβούλιο θα αντλήσει δυνάμεις, ότι οι βουλευτές θα επιδείξουν τόλμη και θάρρος, διότι είναι πρωτίστως εκπρόσωποι των πολιτών και μετά των πολιτικών κομμάτων, και ενώπιον της ιστορικής ευθύνης που ορθώνεται μπροστά τους, ενώπιον αυτής της ευκαιρίας της Μακεδονίας που δεν πρέπει να χαθεί, θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και τελικά θα εγκρίνουν και θα επιβεβαιώσουν την ανάγκη για το άνοιγμα των συνταγματικών αλλαγών», ανέφερε ακόμη ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η «παράδοση της κατάληψης» ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η "παράδοση της κατάληψης" ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Το σχόλιο του πρωθυπουργού για το Final Four, για τις προβλέψεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία αλλά και τα πανεπιστήμια, στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
LIFO NEWSROOM
«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ