Ο Ζάεφ αποκάλυψε τι συζήτησε τηλεφωνικά με τον Τσίπρα μετά την παραίτηση Κοτζιά

Ο Ζάεφ αποκάλυψε τι συζήτησε τηλεφωνικά με τον Τσίπρα μετά την παραίτηση Κοτζιά Facebook Twitter
0

Για την Συμφωνία των Πρεσπών συζήτησαν μεταξύ άλλων οι Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ στο χθεσινό τηλεφώνημα που έκανε ο Έλληνας πρωθυπουργός στον ομόλογό του από την ΠΓΔΜ μετά την παραίτηση Κοτζιά. 

«Με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα παραμένουμε από κοινού απόλυτα προσηλωμένοι στην προοπτική των νέων Βαλκανίων του 21ου αιώνα, όπου θα οικοδομηθεί φιλία, θα αναβαθμιστεί η συνεργασία, θα συνεισφέρουμε στην βελτίωση της οικονομικής ανάπτυξης και της ανάπτυξης των χωρών μας, οι πολίτες θα είναι πιο ευτυχισμένοι και, ασφαλώς, (θα συνεισφέρουμε) στην αύξηση των εμπορικών συναλλαγών, των νέων επενδύσεων και στην βελτίωση του οικονομικού επιπέδου των πολιτών της Μακεδονίας και της Ελλάδας», ανέφερε σήμερα ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση σχετικά με την χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο Ζόραν Ζάεφ πρόσθεσε πως ο Έλληνας πρωθυπουργός τον ενημέρωσε για τις εξελίξεις στην Ελλάδα και ότι παραμένει προσηλωμένος στα συμφωνηθέντα, καθώς και ότι αναλαμβάνει και το αξίωμα του υπουργού Εξωτερικών, με στόχο να διασφαλιστεί η υλοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

«Είμαι ευτυχής για την απόλυτη προσήλωση της Ελλάδας σε αυτή την Συμφωνία. Μπορώ να επιβεβαιώσω και την δική μας απόλυτη προσήλωση. Ελπίζω ότι αύριο το Κοινοβούλιο θα αντλήσει δυνάμεις, ότι οι βουλευτές θα επιδείξουν τόλμη και θάρρος, διότι είναι πρωτίστως εκπρόσωποι των πολιτών και μετά των πολιτικών κομμάτων, και ενώπιον της ιστορικής ευθύνης που ορθώνεται μπροστά τους, ενώπιον αυτής της ευκαιρίας της Μακεδονίας που δεν πρέπει να χαθεί, θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και τελικά θα εγκρίνουν και θα επιβεβαιώσουν την ανάγκη για το άνοιγμα των συνταγματικών αλλαγών», ανέφερε ακόμη ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: 25 μεταρρυθμίσεις από τώρα ως το τέλος του έτους

Πολιτική / Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: 25 μεταρρυθμίσεις από τώρα ως το τέλος του έτους

«Είναι πολύ σημαντικό σε επίπεδο υπουργικού συμβουλίου να έχουμε χαράξει έναν οδικό χάρτη με συγκεκριμένους στόχους και προοπτική, με ορίζοντα υλοποίησης το τέλος αυτής της χρονιάς» τόνισε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
ΛΕΙΨΥΔΡΙΑ ΜΕΤΡΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Λειψυδρία: Αλλάζει ριζικά το μοντέλο διαχείρησης υδάτων στη χώρα - Οι 5 βασικοί άξονες

Στη 19η θέση παγκοσμίως η Ελλάδα στον κίνδυνο λειψυδρίας - Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, τόνισε ότι το νερό είναι και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό
LIFO NEWSROOM
Πλεύρης από Κοπεγχάγη: «Αν μπεις στην Ευρώπη παράνομα ή η αίτηση ασύλου σου απορριφθεί, πρέπει να επιστρέψεις στη χώρα σου»

Πολιτική / Πλεύρης από Κοπεγχάγη: «Αν μπεις στην Ευρώπη παράνομα ή η αίτηση ασύλου σου απορριφθεί, πρέπει να επιστρέψεις στη χώρα σου»

«Οι επιστροφές των παράνομων μεταναστών πρέπει να είναι η πρώτη μας προτεραιότητα» δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: «Ο αγώνας για τη δικαίωση της Κύπρου είναι κοινός και θα είναι νικηφόρος»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Ο αγώνας για τη δικαίωση της Κύπρου είναι κοινός και θα είναι νικηφόρος»

Μήνυμα του πρωθυπουργού για τη συμπλήρωση 51 ετών από την τουρκική εισβολή – Σαφές κάλεσμα για πρόοδο στις διακοινοτικές συνομιλίες, στον απόηχο της επίσκεψης Ερντογάν στα Κατεχόμενα
LIFO NEWSROOM
Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

LiFO politics / Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σπύρος Βλαχόπουλος, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για την ανάγκη κατάργησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών, εξηγώντας όμως γιατί πρέπει να τηρείται όσο παραμένει σε ισχύ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ