Ο Ζάεφ αποκάλυψε τι συζήτησε τηλεφωνικά με τον Τσίπρα μετά την παραίτηση Κοτζιά

Ο Ζάεφ αποκάλυψε τι συζήτησε τηλεφωνικά με τον Τσίπρα μετά την παραίτηση Κοτζιά Facebook Twitter
0

Για την Συμφωνία των Πρεσπών συζήτησαν μεταξύ άλλων οι Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ στο χθεσινό τηλεφώνημα που έκανε ο Έλληνας πρωθυπουργός στον ομόλογό του από την ΠΓΔΜ μετά την παραίτηση Κοτζιά. 

«Με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα παραμένουμε από κοινού απόλυτα προσηλωμένοι στην προοπτική των νέων Βαλκανίων του 21ου αιώνα, όπου θα οικοδομηθεί φιλία, θα αναβαθμιστεί η συνεργασία, θα συνεισφέρουμε στην βελτίωση της οικονομικής ανάπτυξης και της ανάπτυξης των χωρών μας, οι πολίτες θα είναι πιο ευτυχισμένοι και, ασφαλώς, (θα συνεισφέρουμε) στην αύξηση των εμπορικών συναλλαγών, των νέων επενδύσεων και στην βελτίωση του οικονομικού επιπέδου των πολιτών της Μακεδονίας και της Ελλάδας», ανέφερε σήμερα ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση σχετικά με την χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο Ζόραν Ζάεφ πρόσθεσε πως ο Έλληνας πρωθυπουργός τον ενημέρωσε για τις εξελίξεις στην Ελλάδα και ότι παραμένει προσηλωμένος στα συμφωνηθέντα, καθώς και ότι αναλαμβάνει και το αξίωμα του υπουργού Εξωτερικών, με στόχο να διασφαλιστεί η υλοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

«Είμαι ευτυχής για την απόλυτη προσήλωση της Ελλάδας σε αυτή την Συμφωνία. Μπορώ να επιβεβαιώσω και την δική μας απόλυτη προσήλωση. Ελπίζω ότι αύριο το Κοινοβούλιο θα αντλήσει δυνάμεις, ότι οι βουλευτές θα επιδείξουν τόλμη και θάρρος, διότι είναι πρωτίστως εκπρόσωποι των πολιτών και μετά των πολιτικών κομμάτων, και ενώπιον της ιστορικής ευθύνης που ορθώνεται μπροστά τους, ενώπιον αυτής της ευκαιρίας της Μακεδονίας που δεν πρέπει να χαθεί, θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και τελικά θα εγκρίνουν και θα επιβεβαιώσουν την ανάγκη για το άνοιγμα των συνταγματικών αλλαγών», ανέφερε ακόμη ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Πολιτική / Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Ο βουλευτής της ΝΔ υπέστη ανακοπή σε πολυσύχναστη παραλία της Χαλκιδικής που δεν υπήρχε απινιδωτής ή ναυαγοσώστης - Ο ίδιος ως υφυπουργός είχε συμβάλλει ώστε να τοποθετηθούν περισσότεροι απινιδωτές σε σχολεία και κοινότητες της χώρας
LIFO NEWSROOM
Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM
Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM