Νέα σκληρή κόντρα Πολάκη - Γεωργιάδη στη Βουλή - ΒΙΝΤΕΟ

Νέα σκληρή κόντρα Πολάκη - Γεωργιάδη στη Βουλή - ΒΙΝΤΕΟ Facebook Twitter
2

Συνέχεια στην σφοδρή αντιπαράθεση Παύλου Πολάκη - Άδωνι Γεωργιάδη, δόθηκε σήμερα στην Ολομέλεια κατά την συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ προς τον αν. υπουργό Υγείας.

Ο κ. Γεωργιάδης, ζήτησε από τον κ. Πολάκη να καταθέσει τις συμβάσεις των 23 ατόμων που ισχυρίζεται ότι διορίστηκαν στο ΚΕΕΛΠΝΟ, επί της υπουργικής θητείας του, να απαντήσει γιατί επί δύο χρόνια το υπουργείο Υγείας δεν εξέδωσε δελτίο τιμών φαρμάκων, όπως ο νόμος ορίζει, «κάνοντας έτσι δωράκι 500 εκ. στην φαρμακοβιομηχανία», και γιατί ενώ καταγγέλλει ότι «πειράχθηκε» η τιμή συγκεκριμένου φαρμάκου, εκείνος δεν την αποκατέστησε. «Αν δε το κάνετε, εγώ θα σας κλείσω φυλακή», είπε ο κος Γεωργιάδης.

Ο κ. Πολάκης υποστήριξε από την πλευρά του, ότι δίπλα από το όνομα του κάθε διορισμένου αναγράφεται το όνομα του κ. Γεωργιάδη και της συζύγου του και το όνομα στενού συνεργάτη του, αλλά αρνήθηκε να τον καταθέσει με το αιτιολογικό ότι περιλαμβάνεται στην δικογραφία της υπόθεσης που ο ίδιος απέστειλε στον εισαγγελέα. Εξάλλου, δημοσιοποίησε τρία ονόματα συνεργατών του κ. Γεωργιάδη στο υπουργείο Υγείας, λέγοντας πως τους διόρισε στο ΚΕΛΠΝΟ «για να παίρνουν» το μηνιάτικο, και ενώ δεν ανήκουν στο δυναμικό του Οργανισμού, έχουν έμμισθη σχέση σε αυτόν.

«Κάνατε ό,τι θέλατε γιατί το ΚΕΕΛΠΝΟ είναι εκτός δημόσιου λογιστικού» είπε προς τον πρώην υπουργό Υγείας, ο κ. Πολάκης.

«'Εχω κι εγώ ένα χαρτί με 23 ονόματα, που δίπλα γράφουν τα ονόματα των υπουργών Παππά, Κουρουμπλή και Ξανθού, αλλά δεν το καταθέτω γιατί είναι προσωπικά δεδομένα», απάντησε σκωπτικά ο βουλευτής της ΝΔ, και αναφορικά με τους διορισμούς, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως ως υπουργός έπρεπε να γνωρίζει ότι στο ΚΕΕΛΠΝΟ απασχολούνται άτομα που αμείβονται από ιδιωτικές χορηγίες προς τον Οργανισμό. «Σας προκαλώ να καταθέσετε τις συμβάσεις, αφού δεν το κάνετε, σας προειδοποιώ ότι την επόμενη φορά που θα μιλήσετε χωρίς αποδεικτικά στοιχεία εναντίον μου, θα σας κάνω αγωγή» είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ. Παράλληλα, κατηγόρησε με την σειρά του τον αν. υπουργό ότι χάλκευσε τα στοιχεία με τα ονόματα του υπό διορισμό προσωπικού στις μονάδες εντατικής θεραπείας.

«Πρόκειται για υπόθεση που θα τεθεί στο αρχείο», ανταπάντησε ο κ. Πολάκης, επισημαίνοντας πως ο κ. Γεωργιάδης ήταν αυτός που κατέθεσε την μήνυση εναντίον του.


Απαντώντας, στην ερώτηση γιατί δεν επανέφερε την τιμή φαρμάκου που ο αν. υπουργός Υγείας κατήγγειλε ότι πουλιόταν υπερτιμολογημένο (750 ευρώ, ενώ κοστίζει 500), ο κ. Πολάκης ανέφερε ότι τώρα έγινε αυτό αντιληπτό «γιατί - όπως είπε - είχατε καταφέρει να τα κρύβετε καλά».


Ο κ. Πολάκης, σημείωσε επίσης πως τηλεοπτικός σταθμός, με τον οποίο ο κ. Γεωργιάδης είχε έμμεση σχέση, έλαβε 100.000 ευρώ για διαφήμιση του ΚΕΕΛΠΝΟ. «Ο ίδιος σταθμός παίρνει και σήμερα διαφημίσεις» επανήλθε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε πως μάλιστα δεν έχει καν πληρωθεί.

Τέλος, ο κ. Πολάκης είπε πως το μεγαλύτερο έγκλημα των προκατόχων του υπουργών Υγείας ήταν ότι δεν έκαναν διαπραγμάτευση, ούτε για ένα ευρώ έκπτωση στις τιμές των φαρμάκων που πωλούνταν στην ελληνική αγορά κι ενώ είχαν στα χέρια τους την ευθύνη των ασφαλιστικών ταμείων (που ήταν το μονοψώνιο από τον όγκο της φαρμακευτικής αγοράς).

«Αυτή ήταν προδοτική στάση για την κοινωνία» είπε και κατέληξε: «Να κοιμάστε ανήσυχοι τα βράδια». 


Άγρια κόντρα Πολάκη - Γεωργιάδη στη Βουλή από Enikos_gr

Πολιτική
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χατζηβασιλείου για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η προσπάθειά μου να βοηθήσω τους συμπολίτες μου δεν έχει καμία απολύτως σχέση με παράνομες πράξεις

Πολιτική / Χατζηβασιλείου για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Η προσπάθειά μου να βοηθήσω δεν έχει καμία σχέση με παράνομες πράξεις»

Ο Τάσος Χατζηβασιλείου υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών, με αφορμή την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής: Θα ζητήσουμε από την ΕΕ ζητήσουμε ρητές αναφορές στο παράνομο τουρκολυβικό μνημόνιο

Πολιτική / Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής: Θα ζητήσουμε από την ΕΕ ζητήσουμε ρητές αναφορές στο παράνομο τουρκολυβικό μνημόνιο

«Η Ελλάδα έχει ήδη κινητοποιήσει και της Ένοπλες Δυνάμεις έτσι ώστε να υπάρχει μια αποστολή επιτήρησης των λιβυκών αρχών έξω από τα χωρικά ύδατα» δήλωσε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Αυτός είναι ο χάρτης για τις τουρκικές έρευνες για πετρέλαιο

Πολιτική / Αυτός είναι ο χάρτης για τις τουρκικές έρευνες για πετρέλαιο

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Χάγη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε το μνημόνιο «παράνομο, ανυπόστατο και απαράδεκτο», τονίζοντας ότι «δεν παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα»
LIFO NEWSROOM
Βουλή: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την προστασία των ανηλίκων από προϊόντα καπνού και αλκοόλ

Πολιτική / Βουλή: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την προστασία των ανηλίκων από προϊόντα καπνού και αλκοόλ

Βασικό αντικείμενο του νομοσχεδίου είναι η αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου που διέπει την πώληση, προσφορά και διάθεση προϊόντων καπνού και αλκοόλ
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ: Σχεδιάζουμε να δαπανήσουμε για την άμυνα σε 12 χρόνια πάνω από 25 δισ. ευρώ

Πολιτική / Μητσοτάκης στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ: Σχεδιάζουμε να δαπανήσουμε για την άμυνα σε 12 χρόνια πάνω από 25 δισ. ευρώ

«Το νόημα μιας συμμαχίας είναι να διασφαλιστεί ότι υπάρχει δίκαιη κατανομή των βαρών και ότι δεν υπάρχει η αίσθηση ότι ορισμένες χώρες μπορούν να παρεκκλίνουν» δήλωσε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Το "πολεμικο σηριαλ"της συγκρουσης Πολλακη-Γεωργιαδη συνεχιζεται...Το χειροτερο ειναι οτι η πιθανοτητα να εχουν και οι δυο δικιο ισχυροποιειται συνεχως.Ισως ,τελικα,να εμπιπτουν στην "περιπτωση Καβαφη".Να βλαπτουν ,δηλαδη,και οι δυο "την Συρια το ιδιο".....
Μπορείτε να αναφέρετε και τον αριθμό επεισοδίου στον τίτλο. Έτσι, μετά τις εκλογές που θα έχουν αντιστραφεί οι ρόλοι (και όλα θα αλλάξουν προς το καλύτερο), θα μπορείτε να τιτλοφορείτε τις νέες κόντρες, Adonis vs Polakis Season 2.