ΝΔ για Καταλονία: «Η σιωπή της Κυβέρνησης για τις εξελίξεις στην Ισπανία εκθέτει τη χώρα»

ΝΔ για Καταλονία: «Η σιωπή της Κυβέρνησης για τις εξελίξεις στην Ισπανία εκθέτει τη χώρα» Facebook Twitter
0

«Η σιωπή της Κυβέρνησης για τις εξελίξεις στην Ισπανία εκθέτει τη χώρα» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία σχολιάζοντας και τις εξελίξεις στην Καταλονία.

«Οι εξελίξεις στο ζήτημα της Καταλονίας είναι ιδιαιτέρως σοβαρές. Η σημασία τους υπερβαίνει τα σύνορα της Ισπανίας και αποκτά ευρωπαϊκές διαστάσεις. Η Νέα Δημοκρατία έχει από την αρχή τοποθετηθεί με σαφήνεια: υπέρ της αρχής του αμετάβλητου και της σταθερότητας των συνόρων, υπέρ του σεβασμού της εσωτερικής συνταγματικής και έννομης τάξης στην Ισπανία, υπέρ της επίλυσης της κρίσης με ειλικρινή διάλογο καθώς η βία δεν δίνει λύσεις και κατά των μονομερών αποσχιστικών ενεργειών» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Όπως διευκρινίζει ο Τομεάρχης της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, ο σεβασμός της συνταγματικής τάξης στην Ισπανία δεν είναι μόνο θέση της Νέας Δημοκρατίας, αλλά σύσσωμης της Ε.Ε. Η Κυβέρνηση που παραδόξως σιωπά, οφείλει επιτέλους να τοποθετηθεί.

«Έχει ή δεν έχει άποψη η Κυβέρνηση για τις εξελίξεις στην Ισπανία;Αναγνωρίζει ή καταδικάζει τις μονομερείς αποσχίσεις;Η σιωπή της εκθέτει ήδη τη χώρα» καταλήγει.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δεν αποκλείονται νέες διασπάσεις στα κόμματα»

LiFO politics / «Δεν αποκλείονται νέες διασπάσεις στα κόμματα»

Ο πολιτικός αναλυτής και διευθυντής ερευνών της OpinionPoll Ζαχαρίας Ζούπης συζητά με τη Βασιλική Σιούτη τα μηνύματα των Ευρωεκλογών και εξηγεί πως αν τα κόμματα δεν τα λάβουν σοβαρά υπόψιν, θα τα βρουν μπροστά τους ως γενικευμένη κρίση πολιτικής εκπροσώπησης.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ