ΝΔ για Καταλονία: «Η σιωπή της Κυβέρνησης για τις εξελίξεις στην Ισπανία εκθέτει τη χώρα»

ΝΔ για Καταλονία: «Η σιωπή της Κυβέρνησης για τις εξελίξεις στην Ισπανία εκθέτει τη χώρα» Facebook Twitter
0

«Η σιωπή της Κυβέρνησης για τις εξελίξεις στην Ισπανία εκθέτει τη χώρα» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία σχολιάζοντας και τις εξελίξεις στην Καταλονία.

«Οι εξελίξεις στο ζήτημα της Καταλονίας είναι ιδιαιτέρως σοβαρές. Η σημασία τους υπερβαίνει τα σύνορα της Ισπανίας και αποκτά ευρωπαϊκές διαστάσεις. Η Νέα Δημοκρατία έχει από την αρχή τοποθετηθεί με σαφήνεια: υπέρ της αρχής του αμετάβλητου και της σταθερότητας των συνόρων, υπέρ του σεβασμού της εσωτερικής συνταγματικής και έννομης τάξης στην Ισπανία, υπέρ της επίλυσης της κρίσης με ειλικρινή διάλογο καθώς η βία δεν δίνει λύσεις και κατά των μονομερών αποσχιστικών ενεργειών» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Όπως διευκρινίζει ο Τομεάρχης της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, ο σεβασμός της συνταγματικής τάξης στην Ισπανία δεν είναι μόνο θέση της Νέας Δημοκρατίας, αλλά σύσσωμης της Ε.Ε. Η Κυβέρνηση που παραδόξως σιωπά, οφείλει επιτέλους να τοποθετηθεί.

«Έχει ή δεν έχει άποψη η Κυβέρνηση για τις εξελίξεις στην Ισπανία;Αναγνωρίζει ή καταδικάζει τις μονομερείς αποσχίσεις;Η σιωπή της εκθέτει ήδη τη χώρα» καταλήγει.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ