Μύδροι Τσίπρα για τα 2 εκατ. ευρώ στα ΜΜΕ και την διαχείριση της καταστροφής μετά τον «Ιανό»

Μύδροι Τσίπρα για τα 2 εκατ. ευρώ στα ΜΜΕ και την διαχείριση της καταστροφής μετά τον «Ιανό» Facebook Twitter
Παρέμβαση Τσίπρα στη Βουλή για κορωνοϊό, Ιανό και πακέτο 2 εκατ. ευρώ στα ΜΜΕ (Eurokinissi)
0

Αιχμηρή κριτική άσκησε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας για τους χειρισμούς της κυβέρνησης τόσο στο ζήτημα του κορωνοϊού όσο και της κακοκαιρίας Ιανός.

«Τώρα που βλέπετε την οργή των πολιτών να φουντώνει για την ανικανότητα σας να διαχειριστείτε μείζονες κρίσεις, σπεύδετε να δώσετε λεφτά στα κανάλια για να αποκρύψουν ή να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα. Δεν δείχνετε όμως τα ίδια αντανακλαστικά για τα θέματα που αφορούν τις ζωές των Ελλήνων», είπε ο Αλέξης Τσίπρας σε παρέμβαση του στη Βουλή.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι σπεύδει να δώσει επιπλέον 2 εκατ. στα κανάλια εθνικής εμβέλειας για την προβολή μηνυμάτων για την πανδημία, ενώ υποχρεούνται να τα προβάλλουν δωρεάν βάσει νόμου.

Κατά τον ίδιο, σε μια περίοδο που τα κανάλια αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως οι περισσότερες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, η κυβέρνηση εμφανίζεται σαν «τοκογλύφος»: «Για να τους δώσετε λεφτά για τα πάρετε πίσω σε ψέμα, προπαγάνδα και συκοφάντηση όσων σας κάνουν κριτική».

Ζήτησε δε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να ακυρώσει την καμπάνια ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ για τα κανάλια εθνικής εμβέλειας. «Είναι ντροπή για τη Δημοκρατία. Μην ευτελίζετε άλλο με αυτό τον τρόπο τη δημοσιογραφία και την ενημέρωση, δεν θα σωθείτε από αυτό».

Ο πρώην πρωθυπουργός επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση ότι δεν χρηματοδοτεί τα δημόσια νοσοκομεία, τα δημόσια σχολεία και τις δημόσιες συγκοινωνίες και αντίθετα προσφέρει χρήματα στα ΜΜΕ, «πάλι χωρίς όρους και κριτήρια».

Καταλόγισε δε στην κυβέρνηση ότι για 4 ημέρες μετά την καταστροφή από τον Ιανό, δεν είχε επισκεφτεί κυβερνητικό κλιμάκιο τις πληγείσες περιοχές στην Καρδίτσα, όπως ούτε η δημοτική και η περιφερειακή αρχή.

«Η Καρδίτσα πνίγηκε και ο κ. Μητσοτάκης πήγε καθυστερημένα μετά από έξι ημέρες και πήγε σαν τον κλέφτη. Αλλά τους υπαίτιους της καταστροφής, τους έκρυψε κάτω από τις γενναίες φτερούγες του. Και αναφέρομαι στον εδώ και πάνω από 10 χρόνια περιφερειάρχη Θεσσαλίας, όσο και το Δήμαρχο της Καρδίτσας και πρώην Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας» είπε χαρακτηριστικά.

Κατά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, από τις 7000 επιχειρήσεις που είναι εγγεγραμμένες στο Επιμελητήριο Καρδίτσας, το 80% έχει καταστραφεί ολοσχερώς ή έχει καταστροφές στο 60 έως 90% της εμπορικής τους περιουσίας «και η κυβέρνηση ομιλεί για «βοήθεια» κοροϊδία των 8.000 ευρώ, όταν οι ζημιές τους ξεπερνούν τις 50.000 έως 200.000 ευρώ», συμπλήρωσε.

Αναφέρθηκε δε σε καταγγελίες πως δικαστικοί επιμελητές επιδίδουν πράξεις κατάσχεσης και διαταγές πληρωμής στους πληγέντες κατοίκους της Καρδίτσας. «Εσείς έχετε την ευθύνη, εσείς είστε κυβέρνηση αν είναι αληθείς ή όχι αυτές οι καταγγελίες»

Κλείνοντας, επισήμανε ότι μια εβδομάδα μετά την καταστροφή, υπάρχουν ακόμη χωριά αποκλεισμένα στην περιφέρεια της Θεσσαλίας και οι εργασίες αποκατάστασης γίνονται «με ρυθμό χελώνας».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ