Μητσοτάκης μετά τη Σύνοδο Κορυφής: Αδιαπραγμάτευτη η κοινή αγροτική πολιτική

Μητσοτάκης μετά τη Σύνοδο Κορυφής: Αδιαπραγμάτευτη η κοινή αγροτική πολιτική Facebook Twitter
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Νίκο Αναστασιάδη στη Σύνοδο Κορυφής (Πηγή φωτό EUROKINISSI)
0

Τέτοιες σύνθετες συμφωνίες δεν επιτυγχάνονται κατά κανόνα στην πρώτη προσπάθεια, οι λύσεις απαιτούν κόπο, χρόνο και πολλή προσπάθεια, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη Σύνοδο Κορυφής.

Οι ηγέτες της ΕΕ δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για τον επταετή προϋπολογισμό της Ένωσης. Ο πρωθυπουργός, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες, εξέφρασε την αισιοδοξία ότι ο χρόνος «θα επιτρέψει να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι για την επίτευξη μιας συμφωνίας σε κάποια επόμενη προσπάθεια».

«Κάποιοι επέμειναν ότι πρέπει να κάνουμε περισσότερα με λιγότερους πόρους, οπότε δεν κατέστη συμφωνία» διευκρίνισε ο κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με το ΑΠΕ. «Θεωρούμε αδιαπραγμάτευτη τη στήριξη των δύο παραδοσιακών πυλώνων της ΕΕ, την Κοινή Αγροτική Πολιτική και την Πολιτική Συνοχής», είπε ακόμη ο πρωθυπουργός.

Πρόσθεσε ότι πρέπει να στηριχθούν πολιτικές που αφορούν στη μετανάστευση, τη φύλαξη των συνόρων, τη λειτουργία της Frontex. «Ωστόσο, δεν μπήκαμε ποτέ σε ουσιαστική συζήτηση λόγω των έντονων διαφωνιών», παραδέχθηκε.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ