Μητσοτάκης για ταξίδι στις ΗΠΑ: Εάν δεχτούμε πρόσκληση, θα ανταποκριθούμε

Μητσοτάκης για ταξίδι στις ΗΠΑ: Εάν δεχτούμε πρόσκληση, θα ανταποκριθούμε Facebook Twitter
Φωτ: Eurokinissi
0

«Αν δεχθούμε πρόσκληση, θα ανταποκριθούμε» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το ταξίδι του στις ΗΠΑ και την συνάντηση με τον Τζο Μπάιντεν.

Ο πρωθυπουργός είχε συζήτηση με δημοσιογράφους στο περιθώριο της εκδήλωσης για το ΤΕΚΑ και όπως ήταν αναμενόμενο ερωτήθηκε για τις αναφορές του πρεσβευτή των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Αθήνα, Τζορτζ Τσούνη, σύμφωνα με τις οποίες θα επισκεφθεί την Ουάσινγκτον στις αρχές Απριλίου.

Χωρίς να επιβεβαιώνει ημερομηνίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι μόνο για διμερή συνάντηση θα πήγαινε στην Ουάσινγκτον.

Σε ερώτηση εάν επηρεάζει το ταξίδι του το γεγονός ότι οι ΗΠΑ έχουν προεδρικές εκλογές τον Νοέμβριο, για να τονίσει «καθόλου εάν δεχθούμε πρόσκληση, θα ανταποκριθούμε. Το σίγουρο είναι ότι θα είμαι εδώ για το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας».

Νωρίτερα κυβερνητικές πηγές ανέφεραν χαρακτηριστικά «είμαστε σε συζητήσεις, δεν έχουμε λάβει ακόμη καμία επιβεβαίωση για καμία ημερομηνία».

Νωρίτερα, ο πρέσβης των ΗΠΑ, Τζορτζ Τσούνης, ο οποίος παραβρέθηκε στην Αλεξανδρούπολη στο πλαίσιο συνεδρίου ανακοίνωσε ότι το ραντεβού έχει κλειστεί για τις 4 Απριλίου.

Ο Τζορτζ Τσούνης αποκάλυψε, μεταξύ άλλων, λεπτομέρειες του ταξιδιού του πρωθυπουργού. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρευρεθεί στην εκδήλωση που διοργανώνεται παραδοσιακά στον Λευκό Οίκο για την επέτειο της Ελληνική Επανάστασης του 1821. Στο ίδιο πλαίσιο αναμένεται να πραγματοποιηθεί και διμερής συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν. Στη συνάντηση αναμένεται να τεθούν όλα τα ζητήματα που αφορούν τις δύο χώρες.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν επηρεάζει άμεσα την ελληνική ναυτιλία»

LiFO politics / Βασίλης Κικίλιας: «Η εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν επηρεάζει άμεσα την ελληνική ναυτιλία»

Ο υπουργός Ναυτιλίας μιλά στο LiFO Politics για τις επιπτώσεις της εμπόλεμης κατάστασης στη Μέση Ανατολή στην ελληνική ναυτιλία, την ασφάλεια των θαλάσσιων μεταφορών, τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και τον ρόλο του Λιμενικού Σώματος.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βορίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν έχω τελέσει καμία αξιόποινη πράξη – Περιμένω τη δικογραφία»

Πολιτική / Βορίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν έχω τελέσει καμία αξιόποινη πράξη – Περιμένω τη δικογραφία»

Η υπόθεση, που αφορά ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις και φέρεται να αγγίζει και τον επίσης πρώην υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη, έχει ήδη διαβιβαστεί στη Βουλή λόγω της εμπλοκής πολιτικών προσώπων
LIFO NEWSROOM
Τραγωδία στα Τέμπη: Με 154 ψήφους πέρασε η πρόταση για την προανακριτική Καραμανλή

Πολιτική / Τραγωδία στα Τέμπη: Με 154 ψήφους πέρασε η πρόταση για την προανακριτική Καραμανλή

Η πρόταση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ απορρίφθηκε - Επίσης απορρίφθηκε και η πρόταση που συνυπέγραψαν οι ΚΟ της Ελληνικής Λύσης, της «Νίκης», της Πλεύσης Ελευθερίας καθώς και 6 ανεξάρτητοι βουλευτές
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Πολιτική / Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Δεν θα μπορούσα να μην αντιδράσω σε μια χυδαία απόπειρα των τεσσάρων πιο μικρών κομμάτων της αντιπολίτευσης να μετατρέψουν ένα εθνικό δράμα σε απόπειρα πολιτικής σκευωρίας», είπε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

LiFO politics / Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

Ο πολιτικός αναλυτής και διευθυντής ερευνών της Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης, συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα σενάρια δημιουργίας νέων κομμάτων από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ