Κυριάκος Μητσοτάκης από Σύνταγμα: «Δυνατή ΝΔ στην Ελλάδα σημαίνει και δυνατή Ελλάδα στην Ευρώπη»

Κυριάκος Μητσοτάκης στο Σύνταγμα: «Η ΝΔ θα είναι η μεγάλη νικήτρια το βράδυ των Ευρωεκλογών» Facebook Twitter
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κρατά τη ζωγραφιά ενός κοριτσιού στο τέλος της κεντρικής ομιλίας του στο Σύνταγμα/ Φωτ.: Eurokinissi
0

Στην Αθήνα κλείνει την προεκλογική περίοδο των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Συγκεκριμένα, στις 20:30 ξεκίνησε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας στην πλατεία Συντάγματος, όπου ομιλητής είναι ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης

Τα μηνύματα της υψηλής αποχής έχουν φτάσει στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον κ. Μητσοτάκη να καλεί απόψε τους πολίτες να αφήσουν στην άκρη τον όποιον προβληματισμό και την όποια δυσαρέσκεια και να πάνε στην κάλπη της Κυριακής για τις ευρωεκλογές, ακόμα και αν το συνδυάσουν με μια βουτιά στην παραλία, όπως ανέφερε στις σημερινές συνεντεύξεις του. 

«Η Αθήνα στέλνει σήμερα το δικό της μήνυμα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας», είπε ο πρωθυπουργός ξεκινώντας την ομιλία του, στέλνοντας το μήνυμα «να ξαναγίνει η Ελλάδα μπλε, όπως έγινε τον Μάιο και τον Ιούνιο. Οι φετινές Ευρωεκλογές είναι διπλά σημαντικές γιατί κρίνουν βασικά στοιχήματα και προτεραιότητες» επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην έναρξη της ομιλίας του. 

 Facebook Twitter
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαιρετά το πλήθος/ Φωτ.: Eurokinissi

«Μονο η Νέα Δημοκρατία έχει σχέδιο στις Βρυξέλλες για την επόμενη 5ετία. Είμαστε η παράταξη που με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή βάλαμε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη. Εμείς το 2015 κρατήσαμε την Ελλάδα στην Ευρώπη. Εμείς το 2019 κρατήσαμε ως το ανατολικότερο σύνορο της Ευρώπης» συμπλήρωσε. 

«Η Νέα Δημοκρατία θα είναι η μεγάλη νικήτρια το βράδυ της Κυριακής. Όλη η Ελλάδα θα είναι μπλε» επανέλαβε. «Δεν κλείνουμε τα μάτια στην κόπωση και στην απογοήτευση, όμως δεν πρέπει να τις αφήσουμε να γίνουν βαρίδια στην άνοδο του τόπου».

«Πήραμε μια χώρα που είχε χάσει το 30% του ΑΕΠ της και τώρα έχει τη μεγαλύτερη ανάπτυξη στην Ευρώπη. Σας είχα πει το 2019 ότι έχω στόχο τη μείωση της ανεργίας και τώρα έχουμε δημιουργήσει για τα νέα παιδιά 400.000 θέσεις ανεργίας. Ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε κατά 28%. Δεν πανηγυρίζουμε, αλλά απαντάμε στην αντιπολίτευση. Η ακρίβεια υπάρχει και είναι μάχη διάρκειας. Δεν θα σταματήσουμε να στηρίζουμε τους αδύναμους συμπολίτες μας με παρεμβάσεις που θα μείνουν και μετά το πέρας του πληθωρισμού». 

Κυριάκος Μητσοτάκης από Σύνταγμα: «Δυνατή ΝΔ στην Ελλάδα σημαίνει και δυνατή Ελλάδα στην Ευρώπη» Facebook Twitter
Η οικογένεια του Κυριάκου Μητσοτάκη/ Φωτ.: Eurokinissi

«Αντιτάσσω τέσσερα ρήματα: Νιώθουμε, ακούμε, δρούμε και προσπαθούμε, γιατί η Ελλάδα του 2024 είναι μια νέα Ελλάδα, μια διαφορετική Ελλάδα, μια πολύ καλύτερη Ελλάδα» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

«Ο δρόμος των Σκοπίων και των Τιράνων προς την Ευρώπη περνά από την Αθήνα και αυτό αφορά και την Τουρκία, που θέλουμε να ζούμε δίπλα της χωρίς εντάσεις, συνεργαζόμαστε στο μεταναστευτικό, αναγνωρίζουμε τη μοναδική μας διαφορά, την υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ στο Αιγαίο. Σε ήρεμα νερά, αλλά νερά που θα είναι πάντα ελεύθερα και γαλάζια. Έτσι τα ευρωπαϊκά ζητήματα γίνονται και εθνικά».

Κυριάκος Μητσοτάκης από Σύνταγμα: «Δυνατή ΝΔ στην Ελλάδα σημαίνει και δυνατή Ελλάδα στην Ευρώπη» Facebook Twitter
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαιρετά το πλήθος/ Φωτ.: Eurokinissi

Μητσοτάκης: Ευρώπη είναι το gov.gr, το 112, ο e-ΕΦΚΑ, οι παρεμβάσεις κατά της βίας, η νομιμότητα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε πως «Ευρώπη είναι το gov.gr. το 112 και η σύγχρονη πολιτική προστασία, είναι να ψηφίζουμε και εδώ επιτέλους με επιστολική ψήφο, μεταρρύθμιση που μόνο εμείς ψηφίσαμε. Είναι ο e-ΕΦΚΑ, είναι το πρόγραμμα «Σπίτι μου», είναι ότι το 2025 η χώρα θα αποκτήσει ολοκληρωμένο εθνικό κτηματολόγιο, ότι σε όλη τη χώρα συντάσσονται τοπικά πολεοδομικά σχέδια, είναι οι παρεμβάσεις κατά της βίας κατά των γυναικών, είναι ο προσωπικός βοηθός για τα άτομα με αναπηρία, η δημόσια υπηρεσία απασχόλησης, η νομιμότητα στις παραλίες, το beach bar στη Ρόδο έκλεισε σήμερα, δεν ανεχόμαστε την παρανομία.
Ευρώπη είναι να έχουμε γήπεδα δίχως χούλιγκαν, είναι ανοιχτά πανεπιστήμια όπου κουμάντο δεν θα κάνουν οι βαριοπούλες και οι μπαχαλάκηδες, υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αποκτήσαμε επενδυτική βαθμίδα, επεκτείνονται οι προληπτικές εξετάσεις, δίνεται έμφαση στις δημόσιες συγκοινωνίες, συνέχισε.
 

Κυριάκος Μητσοτάκης από Σύνταγμα: «Δυνατή ΝΔ στην Ελλάδα σημαίνει και δυνατή Ελλάδα στην Ευρώπη» Facebook Twitter
Κεντρική ομιλία της ΝΔ πριν τις Ευρωεκλογές/ Φωτ.: Eurokinissi

Κυριάκος Μητσοτάκης για αντιπολίτευση

Σχετικά με την αντιπολίτευση δήλωσε πως είναι «μια Βαβέλ, κομιστής αναξιοπιστίας, που θέλει να ναρκοθετήσει την τροχιά προόδου αναβιώνοντας τον λαϊκισμό των παροχών. Για αυτό, δεν μιλούμε για τον κ. Κασσελάκη και το άφαντο Πόθεν Έσχες του, τον κ. Ανδρουλάκη που δηλώνει προοδευτικός, αλλά αρνείται κάθε βήμα εκσυγχρονισμού και για τους τηλε-εμπόρους της εθνικής ευαισθησίας και της πίστης».

Κυριάκος Μητσοτάκης από Σύνταγμα: «Δυνατή ΝΔ στην Ελλάδα σημαίνει και δυνατή Ελλάδα στην Ευρώπη» Facebook Twitter
Κεντρική ομιλία της ΝΔ πριν τις Ευρωεκλογές/ Φωτ.: Eurokinissi

Για την εκλογή της Ελλάδας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

«Η εκλογή της Ελλάδας στον ΟΗΕ, απόδειξη του παγκόσμιου κύρους που, πλέον διαθέτει/ Και ένας ακόμη λόγος ότι το διεθνές πρόσωπο της χώρας πρέπει να υποστηρίζεται από εσωτερική συνοχή κι όχι πολυκερματισμό. Εχθρός της τελευταίας στιγμής είναι ο εφησυχασμός ότι όλα έχουν κριθεί. Λάθος! Δεν ψηφίζουν οι δημοσκοπήσεις - οι κάλπες το πρωί της Κυριακής θα είναι και πάλι άδειες».

Live η κεντρική ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Σύνταγμα Facebook Twitter
Γιώργος Αυτιάς - Πύρρος Δήμας/ Φωτ.: Eurokinissi

«Θα γυρίσουμε πίσω ή θα πάμε μπροστά»

Πηγαίνουμε νωρίς στα εκλογικά κέντρα για να συναντήσουμε τους συμπολίτες μας, όσους συγκρότησαν το πλατύ ποτάμι του δημιουργικού εκσυγχρονισμού, να ξανασυναντηθούμε σε αυτήν την κάλπη.

Το ερώτημα είναι, είπε, μόνο αν θα πάμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω και την απάντηση θα δώσουμε στην κάλπη: «μόνο μπροστά», τόνισε και είπε ότι «το κεφάλι είναι χαμηλά, αλλά οι στόχοι ψηλά» την Κυριακή να τιμήσουμε την αγαπημένη παράταξη με μία ακόμα νίκη, με μία νίκη που θα κάνει πράξη τον στόχο μας να βρεθούμε σταθερά πιο κοντά στην Ευρώπη. Συσπειρωνόμαστε, αγωνιζόμαστε, αποφασίζουμε, ψηφίζουμε, καλό αγώνα και με τη νίκη, ζήτω η ΝΔ, κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Live η κεντρική ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Σύνταγμα Facebook Twitter
Κυριάκος Πιερρακάκης - Παύλος Μαρινάκης/ Φωτ.: Eurokinissi
Live η κεντρική ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Σύνταγμα Facebook Twitter
Άδωνις Γεωργιάδης/ Φωτ.: Eurokinissi
Live η κεντρική ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Σύνταγμα Facebook Twitter
Ντόρα Μπακογιάννη/Φωτ.: Eurokinissi
Live η κεντρική ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Σύνταγμα Facebook Twitter
Κυριάκος Πιερρακάκης/ Φωτ.: Eurokinissi
Live η κεντρική ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Σύνταγμα Facebook Twitter
Κωστής Χατζηδάκης/Φωτ.: Eurokinissi
Κυριάκος Μητσοτάκης από Σύνταγμα: «Δυνατή ΝΔ στην Ελλάδα σημαίνει και δυνατή Ελλάδα στην Ευρώπη» Facebook Twitter
Κώστας Μπακογιάννης/ Φωτ.: Eurokinissi
Live η κεντρική ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Σύνταγμα: «Η Νέα Δημοκρατία θα είναι η μεγάλη νικήτρια το βράδυ της Κυριακής» Facebook Twitter
Νίκος Χαρδαλιάς/ Φωτ.: Eurokinissi

Live η κεντρική ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Σύνταγμα: «Η Νέα Δημοκρατία θα είναι η μεγάλη νικήτρια το βράδυ της Κυριακής» Facebook Twitter
Βασίλης Κικίλιας/ Φωτ.: Eurokinissi
Live η κεντρική ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Σύνταγμα: «Η Νέα Δημοκρατία θα είναι η μεγάλη νικήτρια το βράδυ της Κυριακής» Facebook Twitter
Κυριάκος Μητσοτάκης/ Φωτ.: Eurokinissi

Κυριάκος Μητσοτάκης στο Σύνταγμα: «Η ΝΔ θα είναι η μεγάλη νικήτρια το βράδυ των Ευρωεκλογών» Facebook Twitter
Κυριάκος Μητσοτάκης/ Φωτ.: Eurokinissi
Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Πολιτική / Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Ο κ. Γεραπετρίτης διατύπωσε την επιδίωξη της Ελλάδας για ενίσχυση των διμερών σχέσεων με την Τρίπολη, με έμφαση στην οικονομία και τις επενδύσεις - Τι δήλωσε ο Λίβυος ΥΠΕΞ
LIFO NEWSROOM
Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Πολιτική / Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Το καλοκαίρι του 2024, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ενεπλάκη σε περιστατικό χειροδικίας κατά εργαζόμενου στο «Ελ. Βενιζέλος» με αποτέλεσμα τη διαγραφή του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

«Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι μόνο ένα οικονομικό σκάνδαλο διαφθοράς, αλλά μια δυσώδης υπόθεση διαπλοκής μετά το 2019 υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών της ΝΔ και «γαλάζιων» παραγόντων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM
Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

Πολιτική / Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

«Τόσο ο Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ όσο και το παράγωγο ενωσιακό δίκαιο κατοχυρώνουν, εκτός από την κατ’ ουσίαν διεθνή προστασία σε περίπτωση βάσιμων λόγων δίωξης, και το δικαίωμα πρόσβασης στη διαδικασία ασύλου»
LIFO NEWSROOM
Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Πολιτική / Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Ζητά την ανάκληση της νομικής αιτιολόγησης που στηρίζεται στο άρθρο 15 ΕΣΔΑ, δηλαδή το αντίστοιχο του άρθρου 48 Συντ. για την εφαρμογή του νόμου περί καταστάσεως πολιορκίας, όπως σημειώνει με έκπληξη
LIFO NEWSROOM
Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Πολιτική / Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να τεθεί σε αναστολή και ο ιατροδικαστής που υπέγραψε τις τρεις εκθέσεις για τα βρέφη που δολοφόνησε η Ειρήνη Μουρτζούκου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση για την αναστολή λειτουργίας της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πάτρας
LIFO NEWSROOM
Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Πολιτική / Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Ο νέος υπουργός επιτίθεται στους μετανάστες με χυδαία ρητορική λέγοντας πως στις δομές «τρώνε 3 φορές κρέας και μία ψάρι» και πως «δεν θέλουμε να αντικαταστήσουμε τον πληθυσμό της Ευρώπης»
LIFO NEWSROOM