Κουβέλης: «Προκλητικές και απειλητικές οι δηλώσεις Σόιμπλε»

Κουβέλης: «Προκλητικές και απειλητικές οι δηλώσεις Σόιμπλε» Facebook Twitter
1

«Απειλητικές και προκλητικές» χαρακτήρισε το πρωί της Πέμπτης τις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φωτης Κουβέλης.

Σε συνέντευξη στο Σκάι, ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι στις δηλώσεις Σόιμπλε διαπιστώνει «την απειλή της Γερμανίας προς την Ελλάδα για λήψη νέων μέτρων», τα οποία δεν έχουν σχέση με τις δανειακές υποχρεώσεις της χώρας μας, παραθέτοντας ως παράδειγμα την «εργαλειοθήκη» του ΟΟΣΑ.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο κ. Σόιμπλε δήλωσε ότι «δεν θα δώσουμε με το ζόρι τη βοήθεια στην Ελλάδα, αν δεν την θέλει».

Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σημείωσε ότι η χώρα δεν χρειάζεται νέο δάνειο αλλά μόνο αναδιάρθρωση του χρέους της, κάνοντας λόγο για ανάγκη ς «αναπτυξιακής έκρηξης».

Τόνισε επίσης πως το πλεόνασμα είναι «ως ένα βαθμό λογιστικό» και επετεύχθη με «βάρβαρες περικοπές», αλλά συμπλήρωσε πως είναι «μία πραγματικότητα» και πρέπει να επιστραφεί στις ευπαθείς ομάδες.

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί δεν στεριώνει κανένα κόμμα στη δεύτερη θέση;

LiFO politics / Γιατί δεν στεριώνει κανένα κόμμα στη δεύτερη θέση;

Ο Γιάννης Παντελάκης, αρθρογράφος της LiFO και συγγραφέας, συζητά με τη Βασιλική Σιούτη γιατί δεν έχει αναδειχθεί ακόμα μία ισχυρή εναλλακτική πρόταση απέναντι στην κυβέρνηση και αν η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι ένας αντίπαλος που μπορεί πραγματικά να την απειλήσει. 
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μήνυμα Μητσοτάκη για Πρωτομαγιά: «Μέρα με τη μέρα, ενισχύουμε τον εργαζόμενο»

Πολιτική / Μήνυμα Μητσοτάκη για Πρωτομαγιά: «Μέρα με τη μέρα, ενισχύουμε τον εργαζόμενο»

«Πάμε να δούμε πόσες πολιτικές μας για την εργασία μπορώ να σας πω σε λιγότερο από 1 λεπτό» λέει στο TikTok ο πρωθυπουργός, πριν αρχίσει να απαριθμεί μέτρα της κυβέρνησης για την εργασία
LIFO NEWSROOM
Ευτύχης Βαρδουλάκης: «Το rebranding του Τσίπρα άργησε»

Newsroom / «Το rebranding του Τσίπρα άργησε»

Υπάρχει χώρος για επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα; Είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου ο αντίπαλος που θέλει η ΝΔ; Γιατί δεν ανακάμπτει το ΠΑΣΟΚ; Και τι σηματοδοτούν οι πρώτες εκατό μέρες του Τραμπ στην εξουσία; O Γιάννης Πανταζόπουλος συζητά με τον σύμβουλο στρατηγικής και επικοινωνίας, Ευτύχη Βαρδουλάκη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Κυρανάκης: Σύστημα γεωεντοπισμού των τρένων και προσλήψεις σε ΡΑΣ κι ΕΟΔΑΣΑΑΜ

Πολιτική / Κυρανάκης: Σύστημα γεωεντοπισμού των τρένων και προσλήψεις σε ΡΑΣ κι ΕΟΔΑΣΑΑΜ

Ο αναπληρωτής υπουργός ανακοίνωσε επίσης την προώθηση σύγχρονης εταιρικής δομής για τον νέο ΟΣΕ, με στόχο την ενίσχυση της αποδοτικότητας και την ταχύτερη εκτέλεση κρίσιμων έργων
LIFO NEWSROOM