Την εκτίμηση πως το περιστατικό στα Ίμια δεν είναι απομονωμένο από μια αλληλουχία προκλητικών κινήσεων της Τουρκίας στο Αιγαίο και στη νοτιανατολική λεκάνη της Μεσογείου εξέφρασε ο Βασίλης Κικίλιας κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι αντέδρασε με καθυστέρηση τουλάχιστον 13 ωρών.

 

Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο Τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ τόνισε πως στη σαφή πρόκληση του γ.γ. του τουρκικού ΥΠΕΞ, η απάντηση του ελληνικού ΥΠΕΞ ήρθε με καθυστέρηση και ήταν «δεν γνωρίζετε γεωγραφία!».

 

«Τα πρώτα 24ωρα δεν ακούσαμε ούτε από τη διαρροή του Μαξίμου, ούτε από το ΥΠΕΞ, ούτε από το ΥΠΕΘΑ, το προφανές. Αυτό που είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ότι τα Ίμια είναι ελληνικά» επισήμανε ο Βασίλης Κικίλιας, πως στα εθνικά θέματα η ΝΔ δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου.

 

 

Αναφερόμενος στην υπόθεση της Novartis, ο κ. Κικίλιας κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως «έβγαλε από το ψυγείο» το θέμα την επομένη του συλλαλητηρίου.

 

Όπως είπε είναι ένα σκάνδαλο παγκόσμιο και πρέπει να διερευνηθεί και στη χώρα μας μέχρι τέλους όμως, όπως τόνισε, «δεν μπορεί όμως όσο φούντωνε το σκοπιανό, ξαφνικά να κατέθεσαν διάφοροι κουκουλοφόροι, να στοιχειοθετήθηκαν κατηγορίες».

 

Μάλιστα έκανε λόγο για μη σοβαρούς χειρισμούς επισημαίνοντας τον κίνδυνο όταν διαπλέκουν νομοθετική, εκτελεστική και δικαστική εξουσία. «Δεν μπορεί να είναι αυτή η Δημοκρατία μας!» είπε χαρακτηριστικά.