Κικίλιας: Δεν εμπιστευόμαστε την κυβέρνηση στα εθνικά ζητήματα

Κικίλιας: Δεν εμπιστευόμαστε την κυβέρνηση στα εθνικά ζητήματα Facebook Twitter
SOOC
2

Την εκτίμηση πως το περιστατικό στα Ίμια δεν είναι απομονωμένο από μια αλληλουχία προκλητικών κινήσεων της Τουρκίας στο Αιγαίο και στη νοτιανατολική λεκάνη της Μεσογείου εξέφρασε ο Βασίλης Κικίλιας κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι αντέδρασε με καθυστέρηση τουλάχιστον 13 ωρών.

Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο Τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ τόνισε πως στη σαφή πρόκληση του γ.γ. του τουρκικού ΥΠΕΞ, η απάντηση του ελληνικού ΥΠΕΞ ήρθε με καθυστέρηση και ήταν «δεν γνωρίζετε γεωγραφία!».

«Τα πρώτα 24ωρα δεν ακούσαμε ούτε από τη διαρροή του Μαξίμου, ούτε από το ΥΠΕΞ, ούτε από το ΥΠΕΘΑ, το προφανές. Αυτό που είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ότι τα Ίμια είναι ελληνικά» επισήμανε ο Βασίλης Κικίλιας, πως στα εθνικά θέματα η ΝΔ δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου.

Αναφερόμενος στην υπόθεση της Novartis, ο κ. Κικίλιας κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως «έβγαλε από το ψυγείο» το θέμα την επομένη του συλλαλητηρίου.

Όπως είπε είναι ένα σκάνδαλο παγκόσμιο και πρέπει να διερευνηθεί και στη χώρα μας μέχρι τέλους όμως, όπως τόνισε, «δεν μπορεί όμως όσο φούντωνε το σκοπιανό, ξαφνικά να κατέθεσαν διάφοροι κουκουλοφόροι, να στοιχειοθετήθηκαν κατηγορίες».

Μάλιστα έκανε λόγο για μη σοβαρούς χειρισμούς επισημαίνοντας τον κίνδυνο όταν διαπλέκουν νομοθετική, εκτελεστική και δικαστική εξουσία. «Δεν μπορεί να είναι αυτή η Δημοκρατία μας!» είπε χαρακτηριστικά.

Πολιτική
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Πολιτική / Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Η εγκύκλιος δίνει κατεύθυνση για την εφαρμογή του άρθρου, που προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών για όσους παραμένουν παράνομα στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Πολιτική / Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Google DeepMind, Ντέμη Χασάμπη, και στελέχη της Google στο Μέγαρο Μαξίμου
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Ενίσχυση ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στην ενέργεια – Στο τραπέζι LNG, διασυνδέσεις (Great Sea Interconnector, GREGY), ρόλος της ελληνικής ναυτιλίας και ο άξονας Αλεξανδρούπολη–Οδησσός.
LIFO NEWSROOM
Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας σχολίασε την πρόσφατη ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντάς την «χωρίς δυναμική» και ξεκαθάρισε πως δεν θα συνεργαστεί μαζί του, στην περίπτωση δημιουργίας νέου κόμματος
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Πολιτική / Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2027, απάντησε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία, ελληνοτουρκικά και Παλαιστίνη, ενώ έστειλε μηνύματα για ακρίβεια, στεγαστικό και τη λειτουργία του κράτους
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Βούτυρο στο ψωμί των Τούρκων.Η πόλωση και το διχαστικό κλίμα που έχει καλλιεργηθεί - με ευθύνη κυρίως ΣΥΡΙΖΑ - το λιγότερο μας εκθέτει απέναντι σε εξωτερικές απειλές.Είναι ευθύνη της κυβέρνησης να επιδιώξει - έστω και αργά - συνεργασία με την αντιπολίτευση.Αλλιώς, θα φέρει ακέραιη την ευθύνη για ό, τι πληρώσουμε όλοι.