Την πρόθεση του να μην ψηφίσει τελικά το Μνημόνιο, ανακοίνωσε σήμερα ο Γιώργος Καρατζαφέρης τονίζοντας ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να πέσει.

 

"Με έχει ενοχλήσει εξαιρετικά, όπως όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, η ταπείνωση της χώρας. Μας έκλεψαν την αξιοπρέπειά μας, μας επέβαλαν τον ευτελισμό. Αυτό δεν το ανέχομαι και δεν το επιτρέπω όσο και αν πεινάω. «Θα σας δώσουμε λεφτά αλλά θα μας δώσετε και το τελευταίο ίχνος εθνικής κυριαρχίας" απαίτησε ο Σόιμπλε είπε μεταξύ άλλων ο κ. Καρατζαφέρης τονίζοντας ότι ο Έλληνας μπορεί να είναι πεινασμένος, αλλά δεν μπορεί να είναι όμηρος και υπήκοος. «Ο εθνικός ύμνος μιλάει για ελευθερία και όχι για 40 χρόνια υποταγής που ζητούν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας για να μας δώσουν βοήθεια", τόνισε.

 

Στη συνέχεια κήρυξε persona non grata τον Τόμσεν χαρακτηρίζοντας ότι «το εκβιαστικό δίλημμα του Μνημονίου 2 που τέθηκε ήταν αδιανόητο».   Σημείωσε όμως ότι στηρίζει τον πρωθυπουργό και αν ο κ. Παπαδήμος θέλει τους υπουργούς του, θα τους αφήσει.

 

Ο κ. Καρατζαφέρης επεσήμανε επίσης  ότι στο ερώτημα αν η Ελλάδα μπορεί να κάνει εκτός Ε.Ε., η απάντηση είναι ότι σαφώς δεν πρέπει και δεν μπορεί, αλλά μπορεί εκτός γερμανικής μπότας, γιατί σήμερα, όπως είπε, δεν υπάρχει Ε.Ε. αλλά γερμανική κυριαρχία η οποία συμπεριφέρεται στους Επιτρόπους ως μαριονέτες.

 

Ισως πάντως το πιο σοβαρό που είπε ο κ. Καρατζαφέρης ήτνα πως στην απόφαση της 25ης Ιουλίου υπήρχε και ένα σχέδιο Μαρσαλ για την Ελλάδα το οποίο στη νέα δανειακή σύμβαση έχει εξαφανιστεί.

 

Παρότι η ημέρα δεν είχε απαγγελίες και τραγούδι, ο κ. Καρατζαφέρης δεν παρέλειψε να παίξει και πάλι το επικοινωνιακό του παιχνίδι επισκεπτόμενος τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Του χάρισε μια εικόνα του Αγίου Νεκταρίου, λέγοντας οτι χρειάζεται και η βοήθεια του Θεού. Όπως ανέφερε, την εικόνα την έδωσε ο πνευματικό του για να την πάει στον Κάρολο Παπούλια.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr