Γερμανία και Γαλλία φταίνε για την ελληνική κρίση

Γερμανία και Γαλλία φταίνε για την ελληνική κρίση Facebook Twitter
0

Ενώ οι Έλληνες περιμένουν το πακέτο διάσωσης από τις Βρυξέλλες πολλοί κατηγορούν τη Γερμανία και τη Γαλλία ως υπαίτιους της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα γράφει η εφημερίδα Ιndependent, ρίχνοντας στους δύο ισχυρούς της Ευρώπης ένα μεγάλο μέρος των ευθυνών καθώς επωφελήθηκαν κατά πολύ από τις εξοπλιστικές «ατασθαλίες» της χώρας.  

Γράφει μεταξύ άλλων η βρετανική εφημερίδα ότι στο μεγαλύτερο μέρος της περασμένης δεκαετίας η μικρή Ελλάδα υπήρξε ένας από τους πέντε κορυφαίους εισαγωγείς όπλων στον κόσμο. «Τα περισσότερα αγοράστηκαν από τη Γερμανία και τη Γαλλία. Ακόμη κι όταν η χώρα χτυπήθηκε από την κρίση το 2009 έγιναν αγορές αρμάτων μάχης Leopard από τη Γερμανία ενώ και το 2010 που η κρίση είχε σαρώσιε τη χώρα η Ελλάδα αγόρασε 223 οβιδοβόλα και ένα υποβρύχιο από τη Γερμανία, με κόστος 403 εκατ. €».

«Τώρα με τη συμφωνία διάσωσης οι Έλληνες δεσμεύονται να μειώσουν τις αμυντικές δαπάνες κατά περίπου 400 εκατ. €. Όμως και πάλι οι ηγέτες της Ευρωζώνης είναι πιο ανεκτικοί σε ότι αφορά στους εξοπλισμούς από ότι είναι με την περικοπή των μισθών και των συντάξεων», σημειώνει η εφημερίδα.

Στην Ιndependent, υπάρχουν και δηλώσεις του γενικού διευθυντή του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής Θάνου Ντόκου ο οποίος θυμίζει ότι η Ελλάδα προχώρησε στην αγορά και γερμανικών υποβρυχίων με τεχνικά προβλήματα .

Όλο το άρθρο εδώ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης για Τσίπρα:

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Εάν έφερνα γυναίκα σύντροφο θα το ανέφερε ποτέ στο βιβλίο του;»

Ο πρόεδρος του «Κινήματος Δημοκρατίας» σχολιάζει τις αναφορές στο πρόσωπό του, μέσα στο βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για «κρεσέντο ομοφοβικού κουτσομπολιού»
LIFO NEWSROOM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΒΙΒΛΙΟ ΙΘΑΚΗ

Πολιτική / «Ιθάκη»: Πότε πήρε την απόφαση για το δημοψήφισμα ο Τσίπρας - Τι αποκαλύπτει

Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, «Ιθάκη» κυκλοφόρησε σήμερα και έχει προκαλέσει ήδη πολιτικές αντιδράσεις - Η περίοδος του Δημοψηφίσματος και το παρασκήνιο πίσω από τη λήψη της απόφασης
LIFO NEWSROOM
«Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Πολιτική / «Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Ο πρώην πρωθυπουργός καταγράφει στιγμές, διαλόγους και συναισθήματα που –όπως ο ίδιος επιμένει– καθόρισαν την πιο ταραχώδη πολιτική περίοδο της Μεταπολίτευσης
LIFO NEWSROOM
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗ

Πολιτική / Κωνσταντοπούλου για παραίτηση Καραναστάση: Διαμαντή, όσο κι αν με πονάει που φεύγεις, σε ευχαριστώ

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε συγγνώμη από τον Διαμαντή Καραναστάση «που δεν κατάφερα να καθαρίσω ακόμη αυτό το τόσο βρόμικο τοπίο, που σε κάνει να ασφυκτιάς και να φεύγεις»
LIFO NEWSROOM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ EUROGROUP ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Πολιτική / Financial Times: Υποψήφιος για την προεδρία του Eurogroup ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Η αποχώρηση του Πασκάλ Ντόναχιου από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Ιρλανδίας και κατ΄ επέκταση από το «τιμόνι» της Ευρωομάδας, εκκινεί τη διαδικασία επιλογής του επόμενου προέδρου, με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα επικρατέστερα ονόματα των διαδόχων του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη, επέμεινε στις καταγγελίες της ότι ο Λαζαρίδης επιτέθηκε στον μάρτυρα και ζήτησε την απομάκρυνσή του από τη ΝΔ
LIFO NEWSROOM