Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΒΗΜΑ, εκτός «κουρέματος» θα μείνουν  οι ιδιώτες κάτοχοι ομολόγων μέχρι 100.000 ευρώ/. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπουργός Οικονομικών εξασφάλισε να μην θιγούν οι ιδιώτες οι οποίοι στην ουσία έχουν τοποθετήσει τις οικονομίες τους ακόμη και το εφ' άπαξ της συνταξιοδότησης τους, σε κρατικά ομόλογα μέχρι του ορίου των 100.000 ευρώ. 


Το όριο αυτό αποτελεί και το όριο εγγύησης των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες για κάθε φυσικό πρόσωπο και για κάθε λογαριασμό ξεχωριστά. 


Όσον αφορά κοινούς λογαριασμούς που έχουν ανοιχθεί στο όνομα δύο ή περισσότερων προσώπων, το τμήμα που αναλογεί σε κάθε καταθέτη θεωρείται χωριστή κατάθεση και καλύπτεται μέχρι το όριο των 100.000 ευρώ. Αν κάποιος έχει τοποθετήσει μεγαλύτερο ποσό σε ομόλογα, τότε εγγυημένο θα είναι το ποσό ως τα 100 χιλιάδες ευρώ και «κούρεμα» θα υποστεί το επιπλέον ποσό.

Το πώς και πόσο θα καθοριστεί νομοθετικά. Κατά τους επίσημους υπολογισμούς το ποσό που έχει τοποθετηθεί σε κρατικά χαρτιά από φυσικά πρόσωπα κυμαίνεται από 2 με 2,5 δισ. ευρώ.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr