No.1

Εκλογές 2023: Ο ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει ευθύνες στα κόμματα της «ήσσονος και προοδευτικής» αντιπολίτευσης

Εκλογές 2023: Ο ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει ευθύνες στα κόμματα της «ήσσονος και προοδευτικής» αντιπολίτευσης Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Ευθύνες στα κόμματα της «ήσσονος και προοδευτικής αντιπολίτευσης» ρίχνει ο ΣΥΡΙΖΑ, για το αποτέλεσμα των εκλογών 2023 και την ισχυρή επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας. 

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε τη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος την Τετάρτη, για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και τη χάραξη των επόμενων κινήσεων, στον δρόμο προς τις επόμενες κάλπες. 

«Άπαντες συμφώνησαν πως πρωταρχικής σημασίας πλέον είναι η εκλογική μάχη της 25ης Ιουνίου και εμφανίστηκαν αποφασισμένοι να δώσουν τη μάχη αυτή, μακριά από εσωστρέφεια», ανέφεραν κομματικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ. 

Στη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ έγινε μια πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος. Κοινή διαπίστωση, σύμφωνα με τις κομματικές πηγές, ήταν ότι υπήρξε μία «μη ανιχνεύσιμη» ενίσχυση της Νέας Δημοκρατίας τις τελευταίες ημέρες πριν από τις εκλογές 2023 και ότι «ηττήθηκε» η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ για την απλή αναλογική. 

«Τα κόμματα της ήσσονος και προοδευτικής αντιπολίτευσης με την απαξίωση της απλής αναλογικής και των συνεργασιών και την μονομέτωπη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ την ώρα που έτεινε χείρα προοδευτικών συγκλίσεων, άνοιξαν το δρόμο για την ισχυρή επικράτηση της Δεξιάς του κ. Μητσοτάκη», αναφέρουν οι ίδιες κομματικές πηγές. 

Στη συνεδρίαση «άπαντες συμφώνησαν» ότι πρωταρχικής σημασίας είναι η εκλογική μάχη της 25ης Ιουνίου. «Εμφανίστηκαν αποφασισμένοι να δώσουν τη μάχη αυτή, μακριά από εσωστρέφεια, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να σταθεί ισχυρό ανάχωμα στην παντοδυναμία και την αλαζονεία της κυβέρνησης Μητσοτάκη και συγχρόνως να μην κάνει τη χάρη σε όσους επιθυμούν την απόσυρση του ΣΥΡΙΖΑ από ηγέτη του προοδευτικού πόλου στη χώρα και την αντικατάστασή του με έναν βολικό δικομματισμό», αναφέρουν οι ίδιες κομματικές πηγές. 

Πολιτική
0

No.1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ ΑΛΜΠΟΥΜ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Πολιτική / Κακλαμάνης για Καισαριανή: Υπάρχουν αναφορές για ολόκληρο άλμπουμ, δεν είναι μόνο οι φωτογραφίες που είδαμε

Οι τελευταίες πληροφορίες που έλαβε ο πρόεδρος της Βουλής από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, συγκλίνουν στο ότι πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο ιστορικό αρχείο
THE LIFO TEAM
ΕΛΕΝΗ ΓΛΥΚΑΤΖΗ ΑΡΒΕΛΕΡ ΠΕΘΑΝΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Πολιτική / Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ: Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά την κορυφαία βυζαντινολόγο και ακαδημαϊκό

Η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 100 ετών   - «Με δίδαξε τη σημασία του έργου και του αποτελέσματος. Ώστε το “αν” να γίνεται “να”, όπως μου έλεγε η ίδια», αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης
THE LIFO TEAM