Στα χέρια των αρχηγών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση βρίσκεται πλέον το τελικό κείμενο της συμφωνίας για το νέο Μνημόνιο, όπως διαμορφώθηκε μετά τις διαβουλεύσεις. Το κείμενο που αποτελείται από 50 σελίδες έφτασε στα γραφεία των κομμάτων με κούριερ, όπως μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης ενώ σύμφωνα με τον Guardian η καθυστέρηση στη διανομή του-καθώς επρόκειτο να μοιραστεί χθες -ήταν για να μεταφραστεί από τα Αγγλικά στα Ελληνικά, κάτι που είχε ζητήσει ο Γιώργος Καρατζαφέρης.

 

Για τις 5 το απόγευμα μετατέθηκε η νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό το Λουκά Παπαδήμο  για τη λήψη των τελικών αποφάσεων.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η Ναυτεμπορική, για θέματα όπως είναι η μείωση των επικουρικών συντάξεων, οι αρμόδιοι υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας, κ.κ. Βενιζέλος και Κουτρουμάνης, αποφάσισαν να παρουσιάσουν στους πολιτικούς αρχηγούς τέσσερα σενάρια, προκειμένου να επιλέξουν με ποιον τρόπο θα επιτευχθεί η μείωση των 500-600 εκατομμυρίων ευρώ που προβλέπεται στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Σύμφωνα εξάλλου με κυβερνητικές πηγές, η μετενέργεια διατηρείται για τρεις μήνες, ενώ η μείωση του κατώτατου μισθού αναμένεται να φθάσει στο 22%.

 

Το νομοσχέδιο για τη νέα δανειακή σύμβαση αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το αργότερο την Παρασκευή για να ψηφιστεί εντός του Σαββατοκύριακου. Ωστόσο σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική,  στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες και των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου, επικρατεί αναβρασμός, με πολλούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ  να δηλώνουν ανοικτά χθες πως δεν προτίθενται να ψηφίσουν τα επώδυνα μέτρα. Ανάλογο πρόβλημα αντιμετωπίζει και η ΝΔ καθώς και εκεί βουλευτές εμφανίζονται απρόθυμοι να δώσουν «αναίμακτα» το οκ στον Αντώνη Σαμαρά.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr