Εβδομάδα εξελίξεων στον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει ανασχηματισμού: Συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - To παρασκήνιο με τον Σκουρλέτη

Εβδομάδα εξελίξεων στον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει ανασχηματισμού: Συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - To παρασκήνιο με τον Σκουρλέτη Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
0

H κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, εν αναμονή του ανασχηματισμού της κυβέρνησης, ξεκινά σήμερα με το παρασκήνιο να είναι έντονο.

Εντός της εβδομάδας αναμένεται εκτός απροόπτου ο ανασχηματισμός ο οποίος συζητείται έντονα μετά και τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι.

Υπάρχει έντονη φημολογία για μετακινήσεις και αλλαγές που απόψε θα τεθεί στο τραπέζι της επιτροπής καθώς το Σαββατοκύριακο υπήρξαν εσωτερικές ζυμώσεις στο κόμμα, λένε οι πληροφορίες.

Σήμερα ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του και να προτείνει τον Πάνο Σκουρλέτη για νέο γραμματέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση έχει γίνει εδώ και καιρό, αλλά αρχικά υπήρξε σθεναρή άρνηση της θέσης από τον Υπουργό, ο οποίος πάντως λέγεται πως τελικά έχει δεχθεί την μετακίνηση.

Το παρασκήνιο που μεταφέρει ο ΣΚΑΙ, αναφέρει πως την Κυριακή υπήρξαν πολλές τηλεφωνικές επικοινωνίες του Πάνου Σκουρλέτη με τον Αλέξη Τσίπρα με τον δεύτερο να δηλώνει πως επιμένει στο πρόσωπό του.

Κατόπιν αυτού, η υποψηφιότητα Σκουρλέτη φαίνεται πως κλείδωσε ενώ παράλληλα φέρεται να έγιναν δεκτές και κάποιες από τις αλλαγές που είχε ζητήσει για το κόμμα ο Σκουρλέτης, όπως αναβάθμιση ρόλου, δυναμικό, νέα πρόσωπα κλπ.

Στο Πολιτικό Συμβούλιο της Παρασκευής οι πληροφορίες λένε πως ο Τσίπρας δεν άνοιγε τα χαρτιά του για το πρόσωπο, και πως ενημερώθηκε ότι οι προεδρικοί έχουν ενστάσεις για τον κ. Σκουρλέτη. Και τότε άρχισε να πέφτει το όνομα του Νίκου Παππά στο τραπέζι από τα μέλη της πλειοψηφίας, οι οποίοι θεωρούσαν πως είναι πρόσωπο του ίδιου βεληνεκούς ώστε να αποτραπεί η υποψηφιότητα Σκουρλέτη.

Έπειτα από την κομματική διαδικασία για τον γραμματέα, προ των πυλών τίθεται και ο ανασχηματισμός. Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες ανώτατη κυβερνητική πηγή έδειχνε να μεταθέτει στην τρέχουσα εβδομάδα τις ανακοινώσεις για αλλαγές στη σύνθεση της κυβέρνησης.

Με θέμα: «Ο ΣΥΡΙΖΑ στη νέα εποχή μετά τα μνημόνια», στη σημερινή συνεδρίαση που ξεκινά στις 16:00 και η οποία αποφασίστηκε στο Πολιτικό Συμβούλιο της περασμένης Παρασκευής, θα υπάρξει στρατηγικού χαρακτήρα συζήτηση για τα δεδομένα που δημιουργούνται στη νέα φάση, τόσο για το κόμμα (δεδομένου και ότι ούτως ή άλλως το 2019 είναι έτος πολλαπλών αναμετρήσεων), όσο φυσικά και για την κυβέρνηση, αναφέρει το ΑΠΕ.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Προχωράμε στην πρόωρη εξόφληση του δανείου των 52,9 δισ. ευρώ που είχε λάβει η χώρα το 2010»

«Στόχος μας είναι έως το 2030 η Ελλάδα να μην έχει το υψηλότερο δημόσιο χρέος στην Ευρώπη», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΕΕ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ευρώπη δεν μπορεί να ανεχθεί νέα προσφυγική κρίση όπως του 2015

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στις επιπτώσεις από επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές, προειδοποιώντας ότι μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρές συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κανείς δεν ξέρει πόσο θα διαρκέσει αυτός ο πόλεμος»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία ενώ προανήγγειλε πρόσθετα μέτρα σε περίπτωση που η κρίση στη Μέση Ανατολή διαρκέσει περισσότερο από το προβλεπόμενο
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΕΝΟΠΛΕΣ, ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οι Έλληνες να εμπιστεύονται τις ένοπλες δυνάμεις σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς»

Η αναφορά του πρωθυπουργού στο νέο πρόγραμμα αεράμυνας «Ασπίδα του Αχιλλέα», που όπως ανέφερε θα ενισχύσει σημαντικά την προστασία της χώρας απέναντι στις σύγχρονες και μελλοντικές απειλές
THE LIFO TEAM
ΣΑΜΑΡΑΣ ΒΟΥΛΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝΤΕΣ

Πολιτική / Σαμαράς από Βουλή: Δεν υπάρχουν επαγγελματίες ανησυχούντες αλλά ερασιτέχνες εφησυχασμένοι

Η «απάντηση» του Παύλου Μαρινάκη στον Αντώνη Σαμαρά που μίλησε στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ενέργειας, για την κύρωση ενεργειακών συμφωνιών
THE LIFO TEAM