Δούρου: Ζητούμενο η εξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ στο μαζικό, αριστερό κόμμα που έχει ανάγκη ο κόσμος

Δούρου: Ζητούμενο η εξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ στο μαζικό, αριστερό κόμμα που έχει ανάγκη ο κόσμος Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Κρίσιμο ζητούμενο για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ «στο μαζικό, αριστερό, προοδευτικό κόμμα, με γείωση στην κοινωνία, που έχει ανάγκη ο τόπος», τονίζει η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Κάνοντας απολογισμό έργου της πενταετούς θητείας της στην Περιφέρεια Αττικής, η κ. Δούρου υπογραμμίζει ότι ξεπεράστηκαν «χρόνιες δυσλειτουργίες, δομικές παθογένειες και γραφειοκρατίες και αλλάξαμε τα δεδομένα».

«Με αίσθηση ευθύνης, υλοποιήσαμε ένα ευρύτατο πρόγραμμα παρεμβάσεων. Είτε πρόκειται για τη στήριξη με 40 εκατ. των δημόσιων νοσοκομείων και με 20 εκατ. των στρατιωτικών είτε για τη λειτουργία 23 Κέντρων Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία και την εγκατάσταση διατάξεων σε παραλίες για την αυτόνομη πρόσβασή τους στη θάλασσα ή για το Πρόγραμμα Ρεύμα για Όλους, για τα 56 Κέντρα Κοινότητας ή για τη μετακίνηση 22.000 μαθητών εγκαίρως στα σχολεία», πρόσθεσε σε συνέντευξή της στο Kontranews.

Σημειώνει ακόμα ότι στη θητεία της τέθηκαν, για πρώτη φορά, τα θεμέλια για 168 αντιπλημμυρικά έργα συνολικού προϋπολογισμού 500 εκατ. ευρώ, που είτε έχουν ολοκληρωθεί είτε είναι σε εξέλιξη, ενώ ως το πιο εμβληματικό έργο χαρακτηρίζει την ανάπλαση του Φαληρικού όρμου, που σε συνδυασμό με τις παρεμβάσεις στο Μικρολίμανο και τον περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ, δημιουργούν την Αττική Ριβιέρα.

Αναφερόμενη στις παρεμβάσεις της Περιφέρειας Αττικής για την επούλωση των πληγών από την εθνική τραγωδία στην Ανατολική Αττική, η περιφερειάρχης σημειώνει: «Η βαθιά οδύνη για την απώλεια τόσων ανθρώπινων ζωών δεν πρόκειται να σβήσει ποτέ, όσα χρόνια κι αν περάσουν. Η συγγνώμη οφείλει να είναι έμπρακτη, να μην περιορίζεται σε συμβατικά λόγια».

Τέλος, για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική, η απερχόμενη περιφερειάρχης κατηγορεί τον διάδοχό της, Γιώργο Πατούλη, ότι «ποινικοποιεί τα ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για να καλύψει το έλλειμμα πολιτικού σχεδιασμού του».

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ