Δημοσκόπηση Prorata: Στις 8,5 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Prorata: Στις 8,5 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter
ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ/Eurokinissi
3

Σταθερό προβάδισμα για τη ΝΔ δείχνει η δημοσκόπηση της ProRata για την «Εφημερίδα των Συντακτών», που δημοσιεύεται σήμερα (5/12) στην εφημερίδα.

Η διαφορά ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ είναι της τάξης των 8,5 μονάδων. Συγκεκριμένα, στο ποσοστό δυνητικής επιρροής των κομμάτων η αξιωματική αντιπολίτευση συγκεντρώνει ποσοστό 33% έναντι 24,5% του κυβερνώντος κόμματος.

Σύμφωνα με την έρευνα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διατηρεί το προβάδισμα στην εκτίμηση δυνητικής εκλογικής επιρροής, ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μειώσει ελαφρώς την «ψαλίδα». Σε κάθε περίπτωση, τη δυσαρέσκειά τους εκφράζουν οι πολίτες που δηλώνουν συνολικά απογοητευμένοι από τα κόμματα.

Ακολουθεί με 18% το Κίνημα Αλλαγής, στην πρώτη καταγραφή του από τη συγκεκριμένη εταιρεία, το ΚΚΕ με 14,5%, η Ένωση Κεντρώων με 7,5%, η Χρυσή Αυγή με 7%, η Πλεύση Ελευθερίας με 6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5%, η Ανταρσυα με 4,5% και η Λαϊκή Ενότητα με 3,5%.

Αναλυτικά τα ευρήματα της Δημοσκόπησης:

ΝΔ: 33
ΣΥΡΙΖΑ: 24,5
Κίνημα Αλλαγής: 18
ΚΚΕ: 14,5
Χρυσή Αυγή: 7
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 5
Ένωση Κεντρώων: 7,5
Λαϊκή Ενότητα: 3,5
Πλεύση Ελευθερίας 6
ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 4,5


Οι ερωτώμενοι κλήθηκαν, επίσης, να βαθμολογήσουν από 0-10 της επιδόσεις της κυβέρνησης δίνοντας 2,41 στην προσέλκυση επενδύσεων, 2,08 στην καταπολέμηση της ανεργίας, 2,01 στην Παιδεία, 1,95 στην Υγεία, 2,09 στη μεταρρύθμιση του Δημόσιου Τομέα και 2,34 στην καταπολέμηση της διαφθοράς.

Με πληροφορίες από Εφημερίδα των Συντακτών 

Πολιτική
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίσκεψη Ερντογάν: Μενού «συμφιλίωσης» για το γεύμα Μητσοτάκη με τον Τούρκο Πρόεδρο

Πολιτική / Επίσκεψη Ερντογάν: Μενού «συμφιλίωσης» για το γεύμα Μητσοτάκη με τον Τούρκο Πρόεδρο

Διπλωματία με κοινές -και για τους δύο λαούς- γεύσεις στο μενού του γεύματος εργασίας ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με υπουργούς των κυβερνήσεών τους
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια