Νέο μέτωπο άνοιξε για τον Πάνο Καμμένο, αυτή τη φορά σε επίπεδο πνευματικών δικαιωμάτων και παλιών ανεξόφλητων λογαριασμών. Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και ο επί χούντας υφυπουργός Γιώργος Γεωργαλάς, που είχε αναλάβει την  προπαγάνδα του Παπαδόπουλου, ανταλλάσουν κατηγορίες και εξώδικα με αφορμή τους ισχυρισμούς Γεωργαλά ότι ο Καμμένος δεν τον πλήρωσε για ένα βιβλίο και μια μελέτη τα οποία έγραψε για λογαριασμό του.

 

Η διαμάχη έγινε γνωστή όταν η εφημερίδα «Δημοκρατία» έγραψε για το εξώδικο που  έστειλε ο Γεωργαλάς στον Καμμένο επειδή δεν έχει πληρωθεί για τις υπηρεσίες που προσέφερε. Μάλιστα ο υπουργός της χούντας ισχυρίζεται ότι υπήρξε και επικοινωνιακός σύμβουλος του Καμμένου και πώς δεν έχει πληρωθεί για την εργασία του, όπως και για το βιβλίο για την τρομοκρατία και για μια μελέτη για την κρίση που του παρήγγειλε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

 

 «Στο παρελθόν διετέλεσα σύμβουλος σας σε επικοινωνιακά θέματα, κατά τη διάρκεια των προεκλογικών σας αγώνων. Επιπλέον μου αναθέσατε και συνέγραψα βιβλίο σχετικό με την τρομοκρατία, που εκδόθηκε στο όνομα σας και συνέβαλε αποτελεσματικά στην προσωπική σας προβολή. Δυστυχώς για την εργασία μου δεν τηρήσατε την οικονομική συμφωνία μας. Επίσης παραλάβατε ο ίδιος χειρόγραφη μελέτη μου για τη σημερινή κρίση, την οποία έγραψα κατόπιν παραγγελίας σας αντί αμοιβής 10.000 ευρώ. Μου στείλατε με συνεργάτη σας 2.500 ευρώ και μάταια περιμένω τα υπόλοιπα... σας καλώ να ανταποκριθείτε στις οικονομικές σας υποχρεώσεις και να μου καταβάλετε 14.000 ευρώ» αναφέρει ο κ. Γεωργαλάς.

 

«Δεν με πλήρωσες για τα βιβλία που σου έγραψα»

Η απάντηση του Καμμένου ήρθε με ένα tweet το οποίο πάντως, ίσως και λόγω του περιορισμένου των χαρακτήρων, δεν απαντά στις κατηγορίες. «Σε λίγο θα πουν ότι συμμετείχα στο πραξικόπημα σε ηλικία 2 ετών», tweetαρε ο Καμμένος και η συνέχεια της υπόθεσης θα είναι δικαστική, αφού κατατέθηκαν εκατέρωθεν μηνύσεις.

 

«Δεν με πλήρωσες για τα βιβλία που σου έγραψα»

Ο Γεώργιος Γεωργαλάς στο μικρό βιογραφικό που δημοσιεύει στο σάιτ γράφει ανάμεσα στα άλλα: «Ειδικός συνεργάτης Γ.Ε.Σ. και Προεδρίας Κυβερνήσεως• καθηγητής των ανωτέρων και ανωτάτων σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας• επί σειρά ετών εξαιρετικώς δημοφιλής ραδιοφωνικός και τηλεοπτικός ομιλητής• υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, επί επταετίας, και υφυπουργός εσωτ. διοικητής Κρήτης»

 

Πάντως, αν μιλάει τώρα για το βιβλίο ο κ. Γεωργαλάς αυτό είναι παλιά ιστορία. Ο Πάνος Καμμένος είχε εκδώσει στις αρχές της δεκαετίας του ‘90 το βιβλίο "Τρομοκρατία, θεωρία και πράξη", στο οποίο υποστήριζε την συμμετοχή πολιτικών προσώπων από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ στην τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη. Το βιβλίο τότε αλλά και αργότερα είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.

 

Να τι έγραφε στις 19 Ιανουαρίου του 2002, ο «ιός» της Ελευθεροτυπίας για το βιβλίο του Καμμένου, την πνευματική πατρότητα του οποίου διεκδικεί τώρα ο προπαγανδιστής υπουργός της χούντας Γεώργιος Γεωργαλάς:

 

«Ο κορυφαίος σύγχρονος "λιστογράφος" είναι όμως ένας άλλος θιασώτης των συνωμοτικών θεωριών και ΠΑΚοκυνηγός, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Πάνος Καμμένος. Βεβαίως, όποιος έχει διαβάσει το πόνημα του κ. Καμμένου για την τρομοκρατία ("Τρομοκρατία. Θεωρία και πράξη", "Ελληνική Ευρωεκδοτική", Αθήνα 1992), δεν περιμένει αξιόπιστα στοιχεία από το συγγραφέα.

 

Αποκαλύψεις...

 

Εχουμε ασχοληθεί παλιότερα με τις αντιφάσεις, τις ψεύτικες "πληροφορίες", τα οφθαλμοφανή λάθη του βιβλίου (20/3/99 και 1/4/01). Ομως ο κ. Καμμένος δεν αρκείται στις παλιές εκείνες αντιτρομοκρατικές του δάφνες. Ξεσπαθώνει τώρα και δηλώνει ότι γνωρίζει τα ονόματα 4 τρομοκρατών. Η συνταρακτική του δήλωση φιλοξενείται πρωτοσέλιδη και με μεγάλους τίτλους στην Espresso της περασμένης Τετάρτης, εφόσον έχει μείνει χώρος από την ώρα που τελείωσε ο Big Brother.

 

Ο βουλευτής περηφανεύεται ότι από τα τέσσερα αυτά ονόματα, μόνο το ένα περιλαμβάνεται και σε άλλες λίστες, ενώ τα άλλα τρία δεν έχουν "παίξει" στα ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών και δεν περιλαμβάνονται στις λίστες που δημοσιεύτηκαν στο "Καρφί". "Πρόκειται για την υπόθεση των αρχείων της Στάζι", λέει ο κ. Καμμένος, "με την οποία συνελήφθησαν στη Γαλλία ο τρομοκράτης Κάρλος, αλλά και τρεις ακόμα συνεργάτες του, στη Γερμανία και στην Ελβετία. Οπως προκύπτει λοιπόν, τέσσερις Ελληνες συμμετείχαν στην οργάνωση του Κάρλος με χτυπήματα στην Ελλάδα (...) Από το 1995 υπάρχουν ομολογίες των συνεργατών του Κάρλος ότι αυτοί οι άνθρωποι συμμετείχαν στις συγκεκριμένες τρομοκρατικές ενέργειες (...) Επίσης προκύπτει ότι είχαν διασυνδέσεις με την οργάνωση '17 Νοέμβρη'". Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, μάλιστα, απειλεί ότι "εάν στους δύο-τρεις επόμενους μήνες δεν γίνει τίποτα απολύτως, τότε δυστυχώς θα έρθω στη δύσκολη θέση να αποκαλύψω μέσα στο Κοινοβούλιο τα ονόματα αυτών των ατόμων".

 

Μεγάλο φιάσκο

 

Νιώθουμε τον πειρασμό να θυμίσουμε ότι στο περιβόητο βιβλίο του, ο κ. Καμμένος αναφέρει την "πληροφορία" ότι ο Κάρλος έχει δολοφονηθεί από την KGB (σελ. 141). Αλλά η ουσία της καταγγελίας του παραμένει. Πρέπει, λοιπόν, κάποιος να πληροφορήσει τον κ. Καμμένο ότι η υπόθεση των "συνεργατών" του Κάρλος στην Ελβετία έχει σήμερα εξελιχθεί σε ένα μεγάλο φιάσκο. Πράγματι, στο διάστημα 1993-1996, η τότε γενική εισαγγελέας της Ελβετίας Κάρλα ντελ Πόντε (πρόκειται για τη σημερινή εισαγγελέα στο δικαστήριο της Χάγης) είχε διατάξει έρευνα εις βάρος έξι Ελβετών και ενός αλλοδαπού, ως συνεργατών του Κάρλος, σύμφωνα με κάποια στοιχεία που περιλαμβάνονταν στα αρχεία της Στάζι. Το καλοκαίρι του 1994 συνελήφθη ο Κάρλος στο Σουδάν. Το φθινόπωρο του ίδιου χρόνου, η κυρία Ντελ Πόντε διέταξε τη σύλληψη τεσσάρων ατόμων (αυτών που αναφέρει ο κ. Καμμένος). Ακολούθησαν ανακρίσεις, έρευνες σε σπίτια και υποσχέσεις για "εξάρθρωση" του δικτύου Κάρλος. Τι απέγιναν όλα αυτά; Πολύ σύντομα οι διώξεις κατέρρευσαν ως σκευωρίες. Το Δεκέμβριο του 1994 οι τέσσερις συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι. Καμιά κατηγορία δεν τους απαγγέλθηκε. Και, τελικά, τον Ιούνιο του 2000, η ομοσπονδιακή εισαγγελία υποχρεώθηκε να θέσει την υπόθεση στο αρχείο. Πριν από λίγους, μάλιστα, μήνες (Οκτώβριος 2001), το ομοσπονδιακό δικαστήριο της Ελβετίας επιδίκασε σε ένα από τα τέσσερα άτομα το ποσόν των 37.600 ελβετικών φράγκων, ως αποζημίωση για την άδικη φυλάκιση.

 

Οι "πληροφορίες" λοιπόν του κ. Καμμένου έχουν μείνει στο 1994. Οι "τρομοκράτες" που επικαλείται έχουν πλήρως δικαιωθεί ως νομοταγείς πολίτες»!