Το δείπνο της Μέρκελ με τον Τσίπρα στον Πειραιά - Το μενού, τα μέτρα ασφαλείας και η αυτοκινητοπομπή

Το δείπνο της Μέρκελ με τον Τσίπρα στον Πειραιά - Το μενού, τα μέτρα ασφαλείας και η αυτοκινητοπομπή Facebook Twitter
0

Κεκλεισμένων των θυρών, μακριά από κάμερες και φωτογράφους δείπνησαν απόψε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Το δείπνο παρατέθηκε στο εστιατόριο «ΠΑΝΟΡΑΜΑ», το οποίο βρίσκεται στον Προφήτη Ηλία του Πειραιά, και διαθέτει εντυπωσιακή θέα προς τη θάλασσα και τα νότια προάστια.

Ωστόσο τη θέα αυτή απόλαυσαν μόνο οι λίγοι καλεσμένοι (περίπου δέκα άτομα) στο γεύμα, ο Τσίπρας και η Μέρκελ καθώς από νωρίς είχε δοθεί εντολή να μην υπάρχουν άλλοι πελάτες στην αίθουσα.

Το δείπνο της Μέρκελ με τον Τσίπρα στον Πειραιά - Το μενού, τα μέτρα ασφαλείας και η αυτοκινητοπομπή Facebook Twitter
Εξονυχιστικοί έλεγχοι έξω από το εστιατόριο «ΠΑΝΟΡΑΜΑ», το οποίο βρίσκεται στον Προφήτη Ηλία του Πειραιά,
Το δείπνο της Μέρκελ με τον Τσίπρα στον Πειραιά - Το μενού, τα μέτρα ασφαλείας και η αυτοκινητοπομπή Facebook Twitter

Σύμφωνα με πληροφορίες του piraeuspress.gr το μενού περιελάμβανε ψαρόσουπα με φρέσκια σφυρίδα και συναγρίδα, ψητό χταπόδι και ψητό καλαμάρι, βραστά λαχανικά (μπρόκολο και κολοκυθάκια).

Τα πιάτα συνοδεύονταν από κόκκινο και λευκό κρασί ενώ για γλυκό οι δυο πολιτικοί ηγέτες γεύτηκαν το φημισμένο χειροποίητο εκμέκ του εστιατορίου, συνοδευόμενο από το επίσης χειροποίητο παγωτό.

Μαζί με το επιδόρπιο υπήρχαν φρούτα εποχής, μανταρίνι, πορτοκάλι, μήλο και αχλάδι.

Πάντως η άφιξη της Μέρκελ στον Πειραιά προκάλεσε κυκλοφοριακό κομφούζιο στους δρόμους καθώς αποκλεισμένο ήταν το κέντρο του για πάνω από μίση ώρα.

Αυτό όμως που έκανε εντύπωση στους Πειραιώτες ήταν τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας, καθώς από την διαδρομή που ακολούθησε η Γερμανίδα καγκελάριος με τον Έλληνα πρωθυπουργό δεν υπήρχε ούτε ένα σταθμευμένο όχημα.

Το δείπνο της Μέρκελ με τον Τσίπρα στον Πειραιά - Το μενού, τα μέτρα ασφαλείας και η αυτοκινητοπομπή Facebook Twitter
Το δείπνο της Μέρκελ με τον Τσίπρα στον Πειραιά - Το μενού, τα μέτρα ασφαλείας και η αυτοκινητοπομπή Facebook Twitter

Παράλληλα όλοι όσοι είδαν τα θωρακισμένα οχήματα σχολίασαν τόσο το μήκος της πομπής, όσο όμως και το γεγονός πως από αυτή δεν έλειπε ούτε ασθενοφόρο, γράφει το piraeuspress.gr.

Η αυτοκινητοπομπή αποτελούνταν από τρεις μοτοσικλετιστές, έξι περιπολικά, δύο λιμουζίνες, οκτώ συνοδευτικά αυτοκίνητα, δυο μικρά λεωφορεία, δύο αυτοκίνητα της ασφάλειας και ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Η αυτοκινητοπομπή της Μέρκελ στον Πειραιά:

 

Η Άνγκελα Μέρκελ θα διανυκτερεύσει στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace, στη Βουλιαγμένη και τα μέτρα ασφαλείας είναι αυξημένα και σε όλα τα νότια προάστια.

Φωτογραφίες από ΕUROKINISSI

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

«Συνεχίζουμε με την ίδια συνταγή που έχει αποδώσει» - Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το 2026 η κυβέρνηση θα συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση που ακολουθεί τα τελευταία 6,5 χρόνια
THE LIFO TEAM
ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Πολιτική / Μέτρα για αγρότες: Αυτές είναι οι κυβερνητικές παρεμβάσεις - Ρεύμα στα 8,5 λεπτά και app για επιστροφή ΕΦΚ

Όπως ανέφεραν στην εξειδίκευση των μέτρων, 16 από τα 27 αιτήματα των αγροτών έχουν επιλυθεί ή αντιμετωπίζονται θετικά, 4 είναι υπό επεξεργασία και 7 είναι εκτός δημοσιονομικού πλαισίου
THE LIFO TEAM