Προεκλογική εμφάνιση πραγματοποίησε πριν από λίγο ο Αντώνης Σαμαράς, -ίσως στέλνοντας και ένα μήνυμα σε όσους θέλουν λίγο Παπαδήμο παραπάνω-,  σε μήνυμα του λέγοντας χαρακτηριστικά «ποτέ δεν είχε περισσότερο ανάγκη η Ελλάδα από τις εκλογές, απ’ ότι έχει ανάγκη σήμερα». Ο πρόεδρος της Ν.Δ αναφέρθηκε στα «κατορθώματα» της διαπραγμάτευσης του με τους δανειστές σημειώνοντας: "Παλέψαμε για να αποτρέψουμε πρόσθετη ύφεση, ματαιώσαμε την οριζόντια περικοπή των επικουρικών συντάξεων, αποτρέψαμε την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, απορρίψαμε τη νέα αύξηση των αντικειμενικών αξιών".

 

Το μήνυμα περιείχε και μια αναφορά στη χθεσινή μεγάλη νύχτα και στο τι ακριβώς συνέβη-κατά τον κ. Σαμαρά-εκεί : "Δεν τέθηκε ποτέ θέμα να διαλέξουμε αν τάχα θα περισώσουμε τις κύριες ή τις επικουρικές. Η Τρόικα επέμενε να γίνουν περικοπές και σε κύρια και σε επικουρικά ταμεία"...Υπήρξε ολονύχτια διαπραγμάτευση για το θέμα αυτό. Ολοκληρώθηκε πριν λίγες ώρες. Μετά από μεγάλη επιμονή δέχθηκαν οι συνολικές περικοπές να είναι οι μισές απ' αυτές που ζητούσαν, ώστε να παραμείνουν άθικτες οι αποδοχές των χαμηλοσυνταξιούχων".

 

Σε μια προσπάθεια συσπείρωσης της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος του-και κυρίως των Καραμανλικών- καθώς έρχεται η Κυριακή που θα πρέπει να στηρίξουν τα μέτρα στο Κοινοβούλιο, ο Α. Σαμαράς έριξε τα βάρη για την κατάσταση της χώρας στη διετία ΠΑΣΟΚ: "Το 2009 το χρέος ήταν μεγάλο, αλλά ήταν βιώσιμο ακόμα. Τώρα, όλοι επιδιώκουν, να φτάσει το χρέος, μετά από οκτώ χρόνια εκεί που ήταν το 2009, όταν ξεκίνησε αυτό το μαρτύριο!"

 

Η συνέχεια είχε ασκήσεις θάρρους και αναπτυξιακή γυμναστική: "Παραμένουμε σταθεροί σε αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα σήμερα, μέτρα ανάκαμψης" είπε και συμπλήρωσε:  "Να έχετε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του Έλληνα»

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr